VIDEO Sfaturi să depăşeşti fără probleme valul 5. Ce zice un virusolog să faci în primele zile în care ai simptome de COVID-19?

1 covid gdcb464934 1280 jpg jpeg

Numărul de îmbolnăviri de COVID-19 a crescut cu rapiditate în România. Din păcate, sporesc şi spitalizările, deoarece Omicron este una dintre cele mai contagioase tulpini ale noului coronavirus. Experţii te sfătuiesc ce să faci pentru a sta departe de probleme în acest al cincilea val de pandemie.

Dacă ajungi să ieşi pozitiv la un test COVID, ceea ce în acest moment pare mai probabil ca niciodată, având în vedere că Omicron este foarte contagios, trebuie să ştii ce ai de făcut. Virusologul Ashish Kumar Jha (foto galerie), decan al Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Brown din SUA, a oferit un interviu pe această temă lui George Stephanopoulos, gazda emisiunii, „This Week‟ de la postul de televiziune american ABC. „Suntem în mijlocul unei explozii de cazuri‟, a spus medicul şi a adăugat: „Vedem mulţi oameni vaccinaţi care se infectează, care se descurcă bine şi o mulţime de oameni nevaccinati şi cu risc ridicat care nu au primit doza booster, iar aceştia umplu spitalele. Mă aştept ca această creştere să atingă vârful în următoarele două săptămâni. (...) Apoi trebuie să începem să ne gândim la o strategie pe termen lung să gestionăm acest virus şi să nu trecem de la o creştere la alta, simţind că nu avem pauze mai lungi.‟.

Acţiunile simple care previn transmiterea bolii în primele zile cu simptome COVID

Expertul a subliniat că, în cazul contractării virusului, primele cinci zile sunt critice şi această perioadă este şi cea în care pot transmite boala. Prin urmare, dacă persoanele simptomatice ar rămâne în izolare în aceste prime cinci zile, numărul de îmbolnăviri ar putea scădea. „După un test rapid negativ, ar putea să se întoarcă în societate, (...)dar este esenţial să poarte corect o mască de calitate pentru următoarele cinci zile‟, a declarat medicul Kumar Jha.

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, 10 până la 13% dintre oameni vor fi în continuare infectaţi cu COVID în ziua a şasea, de aceea nu este recomandat să iasă la restaurant sau să călătorească. Este o pandemie care nu este răspândită, dacă vreţi, de către persoanele care sunt diagnosticate, se izolează timp de cinci zile şi revin în ziua a şasea, ci din cauză că sunt diagnosticate doar una din 10 infecţii reale. Mulţi au o boală uşoară sau o infecţie asimptomatică, pe care nu o cunosc, dar pe care o răspândesc.

Dacă după cinci zile de izolare, te întorci la muncă, ai grijă la aceste aspecte!

Trebuie să fii atent la contextul în care te reintroduci la serviciu. Ai grijă de persoanele vulnerabile. Foloseşte un test pentru a fi sigur că nu mai ai boala. Poartă mască în exteriorul locuinţei.

Testele rapide cu antigen sunt utile, dar nu dacă sunt făcute în prima zi cu simptome

Virusologul Kumar Jha  susţine că testele cu antigen rămân un instrument foarte eficient: „Singura diferenţă pe care am văzut-o între Omicron şi Delta este în prima zi de apariţie a simptomatologiei. Se pare că atunci testul este mai puţin sensibil. După prima zi, aceste teste antigen continuă să funcţioneze cu adevărat eficient. Aşadar, cred că reprezintă o bază a strategiei pe termen lung pentru gestionarea acestui virus.‟.

Citeşte şi:

Ce au în comun cei infectaţi cu varianta Omicron? Simptomele diferite date de noua tulpină a coronavirusului

Tori Spelling, Donna din „Beverly Hills‟, şi copiii săi au COVID. „Mă simt inutilă ca părinte, devastată…‟

Vom fi nevoiţi să trăim cu virusul

Un grup de consilieri medicali ai preşedintelui Biden a publicat un articol în care au cerut o nouă strategie pentru a învăţa să trăim cu virusul, mai degrabă decât să-l eradicăm. „Sunt de acord cu asta‟, a spus medicul Jha. „COVID-19 a fost devastator, dar acum avem vaccinuri eficiente. Pe termen lung, trebuie să ne uităm la coronavirus ca la alte virusuri respiratorii şi să punem câteva întrebări esenţiale. De exemplu, cum să facem ca spitalele să nu mai fie copleşite de numărul mare de cazuri? Cum menţinem şcolile deschise şi copiii în siguranţă? Avem instrumentele pentru a le face lucruri, îmbunătăţirea ventilaţiei, obţinerea mai multor vaccinuri şi tratamente. Sunt multe pe care le putem face pentru a permite economiei să funcţioneze şi oamenii să-şi trăiască vieţile.‟

Purtarea măştii şi vaccinarea vor putea asigura copiilor accesul la educaţie în sistem clasic

„Învăţarea de la distanţă a fost un dezastru. Cred că trebuie să recunoaştem acest lucru şi trebuie să facem tot ce putem pentru a preîntâmpina apliacrea pe viitor a acestei metode. Înţeleg frustrările profesorilor. Ne întrebăm dacă mai putem avea şcoli deschise în mijlocul unui val? Răspunsul este afirmativ, dacă oamenii sunt vaccinaţi, poartă măşti calitative. Cred că, în acest moment, nu există niciun motiv pentru care să închidem fizic şcolile.‟



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg