VIDEO Sfaturi să depăşeşti fără probleme valul 5. Ce zice un virusolog să faci în primele zile în care ai simptome de COVID-19?

1 covid gdcb464934 1280 jpg jpeg

Numărul de îmbolnăviri de COVID-19 a crescut cu rapiditate în România. Din păcate, sporesc şi spitalizările, deoarece Omicron este una dintre cele mai contagioase tulpini ale noului coronavirus. Experţii te sfătuiesc ce să faci pentru a sta departe de probleme în acest al cincilea val de pandemie.

Dacă ajungi să ieşi pozitiv la un test COVID, ceea ce în acest moment pare mai probabil ca niciodată, având în vedere că Omicron este foarte contagios, trebuie să ştii ce ai de făcut. Virusologul Ashish Kumar Jha (foto galerie), decan al Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Brown din SUA, a oferit un interviu pe această temă lui George Stephanopoulos, gazda emisiunii, „This Week‟ de la postul de televiziune american ABC. „Suntem în mijlocul unei explozii de cazuri‟, a spus medicul şi a adăugat: „Vedem mulţi oameni vaccinaţi care se infectează, care se descurcă bine şi o mulţime de oameni nevaccinati şi cu risc ridicat care nu au primit doza booster, iar aceştia umplu spitalele. Mă aştept ca această creştere să atingă vârful în următoarele două săptămâni. (...) Apoi trebuie să începem să ne gândim la o strategie pe termen lung să gestionăm acest virus şi să nu trecem de la o creştere la alta, simţind că nu avem pauze mai lungi.‟.

Acţiunile simple care previn transmiterea bolii în primele zile cu simptome COVID

Expertul a subliniat că, în cazul contractării virusului, primele cinci zile sunt critice şi această perioadă este şi cea în care pot transmite boala. Prin urmare, dacă persoanele simptomatice ar rămâne în izolare în aceste prime cinci zile, numărul de îmbolnăviri ar putea scădea. „După un test rapid negativ, ar putea să se întoarcă în societate, (...)dar este esenţial să poarte corect o mască de calitate pentru următoarele cinci zile‟, a declarat medicul Kumar Jha.

stanga
dreapta
2 dr kumar jha jpg jpeg

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, 10 până la 13% dintre oameni vor fi în continuare infectaţi cu COVID în ziua a şasea, de aceea nu este recomandat să iasă la restaurant sau să călătorească. Este o pandemie care nu este răspândită, dacă vreţi, de către persoanele care sunt diagnosticate, se izolează timp de cinci zile şi revin în ziua a şasea, ci din cauză că sunt diagnosticate doar una din 10 infecţii reale. Mulţi au o boală uşoară sau o infecţie asimptomatică, pe care nu o cunosc, dar pe care o răspândesc.

Dacă după cinci zile de izolare, te întorci la muncă, ai grijă la aceste aspecte!

Trebuie să fii atent la contextul în care te reintroduci la serviciu. Ai grijă de persoanele vulnerabile. Foloseşte un test pentru a fi sigur că nu mai ai boala. Poartă mască în exteriorul locuinţei.

Testele rapide cu antigen sunt utile, dar nu dacă sunt făcute în prima zi cu simptome

Virusologul Kumar Jha  susţine că testele cu antigen rămân un instrument foarte eficient: „Singura diferenţă pe care am văzut-o între Omicron şi Delta este în prima zi de apariţie a simptomatologiei. Se pare că atunci testul este mai puţin sensibil. După prima zi, aceste teste antigen continuă să funcţioneze cu adevărat eficient. Aşadar, cred că reprezintă o bază a strategiei pe termen lung pentru gestionarea acestui virus.‟.

Citeşte şi:

Ce au în comun cei infectaţi cu varianta Omicron? Simptomele diferite date de noua tulpină a coronavirusului

Tori Spelling, Donna din „Beverly Hills‟, şi copiii săi au COVID. „Mă simt inutilă ca părinte, devastată…‟

Vom fi nevoiţi să trăim cu virusul

Un grup de consilieri medicali ai preşedintelui Biden a publicat un articol în care au cerut o nouă strategie pentru a învăţa să trăim cu virusul, mai degrabă decât să-l eradicăm. „Sunt de acord cu asta‟, a spus medicul Jha. „COVID-19 a fost devastator, dar acum avem vaccinuri eficiente. Pe termen lung, trebuie să ne uităm la coronavirus ca la alte virusuri respiratorii şi să punem câteva întrebări esenţiale. De exemplu, cum să facem ca spitalele să nu mai fie copleşite de numărul mare de cazuri? Cum menţinem şcolile deschise şi copiii în siguranţă? Avem instrumentele pentru a le face lucruri, îmbunătăţirea ventilaţiei, obţinerea mai multor vaccinuri şi tratamente. Sunt multe pe care le putem face pentru a permite economiei să funcţioneze şi oamenii să-şi trăiască vieţile.‟

Purtarea măştii şi vaccinarea vor putea asigura copiilor accesul la educaţie în sistem clasic

„Învăţarea de la distanţă a fost un dezastru. Cred că trebuie să recunoaştem acest lucru şi trebuie să facem tot ce putem pentru a preîntâmpina apliacrea pe viitor a acestei metode. Înţeleg frustrările profesorilor. Ne întrebăm dacă mai putem avea şcoli deschise în mijlocul unui val? Răspunsul este afirmativ, dacă oamenii sunt vaccinaţi, poartă măşti calitative. Cred că, în acest moment, nu există niciun motiv pentru care să închidem fizic şcolile.‟Recente

mireasa   pixabay  bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
periaj   dinti   shutterstock 1335284804 jpg
prezervative   condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg
sex shutterstock 547359445 ok jpg
ulei de nuca de cocos jpeg
1 cupa menstruala pixabay jpg jpeg
1 clickpentrufemei 1 6 jpg jpeg
1 femeie furioasa shutterstock 230996917 jpg jpeg
1 shutterstock 753257587 jpg jpeg
1 shutterstock 316307606 jpg jpeg
1 femei bune la pat jpg jpeg
1 shutterstock 566711185 jpg jpeg
1 70882 original jpg jpeg