Eduard s-a născut în 1841 la Londra, fiind fiul cel mai mare al Reginei Victoria. După moartea mamei sale, în 1901, a fost încoronat rege al Angliei. Până atunci, însă, prinţul şi-a cam făcut de cap. Şi, pentru a se feri de ochii mamei sale, faimoasă în tot regatul pentru modestia ei, Eduard petrecea mult timp la Paris, unde a şi închiriat o cameră pentru aventurile sale amoroase.

Eduard nu a fost nici pe departe un bărbat atrăgător, nici măcar în tinereţe, dar fiind moştenitorul unei monarhii imperiale de 900 de ani vechime, farmecele sale erau de altă natură. Deşi era cunoscut ca fiind foarte discret în ceea ce priveşte relaţiile sale amoroase - a ars chiar şi scrisorile de dragoste ale amantelor pentru a ascunde dovezile infidelităţilor lui - ziarista Catharine Arnold, în cartea sa despre viaţa lui Eduard al VII-lea, a dezvăluit că "afemeiatul Bertie" a avut 411 relaţii sexuale cu prostituate, actriţe, femei în căutare de avantaje sociale sau financiare şi doamne nobile de la curţile franceze sau engleze.

Scaunul "pentru amor"

După spusele istoricului Tracy Borman, lui Edward îi plăceau lucrurile mai fine din viaţă, în special femeile. De aceea călătorea în mod regulat la Paris, oraşul ideal dacă îţi plăceau doamnele. Erau o societate mult mai liberă decât Londra victoriană. Pe lângă damele frumoase şi pasionale, lui Edward îi plăcea şi mâncarea, lucru vizibil în proporţiile sale din ce în ce mai rotunde. Se spune că, înainte de încoronare, talia regelui ajunsese la 122 cm.

Din acest motiv a inventat faimosul scaun pentru dragoste. Există o teorie conform căreia acest scaun sexual, pe lângă faptul că era, sincer vorbind, un pic cam ciudat, îl ajuta pe Eduard "să facă treaba", chiar dacă greutatea lui era destul de impresionantă. Modul în care este structurat scaunul i-a permis să rămână în picioare şi să aibă acces la doamna de pe scaun, fără ca burtica lui enormă să-l împiedice prea mult.

Totuşi, specialiştii contemporani, care au tot studiat scaunul din toate unghiurile, spun că este greu de înţeles cum anume funcţiona acesta. Aspectul său combină un şezlong cu un scaun ginecologic. Însă, ceea ce dă de gândit este partea inferioară, tapiţată şi ea. Minţile mai tantrice sunt de părere că aceasta ar servi unei partide de amor în trei.

Oricum, scaunul a fost creeat, după indicaţiile lui Eduard, de către firma producătoare de mobilă Soubrier, iar "afemeiatul Bertie" îl păstra la bordelul său preferat din Paris. Recent, în 2018, scaunul a revenit companiei Soubrier.

Foto: The Times