Luna Plină influenţează starea de spirit. Efecte în funcţie de zodie

Luna Plină influenţează jpeg

Atunci când lucrurile nu se întâmplă aşa cum ţi-ai propus, te gândeşti să dai vina pe astre. Şi bine faci, căci Luna Plină influenţează starea de spirit şi îţi poate schimba radical dispoziţia.

Fenomenul astronomic are loc în fiecare lună calendaristică şi se produce atunci când corpul ceresc văzut de pe Pământ este complet luminat de Soare. În orele dinaintea Lunii Pline,dacă te simţi mai agitată ca de obicei,mai irascibilă şi cu o proastă dispoziţie,înseamnă că eşti puternic influenţată de astrul ceresc.

Şi nu eşti singura pe care acest fenomen o afectează. Luna Plină a fost mereu asociată cu dezastrele naturale,fenomenele paranormale şi evenimentele nefericite din viaţa oamenilor. În trecut,exista convingerea că această fază a Lunii este propice apariţiei vârcolacilor şi vrăjilor.

Luna Plină influenţează - Eşti sensibilă sau imună?

Există persoane a căror dispoziţie se modifică când e lună plină – dar sunt şi oameni care par imuni la influenţele astrului nocturn. Dacă vrei să ştii în ce categorie te încadrezi,urmăreşte dacă suferi de unul sau mai multe din simptomele de mai jos:

Un semn că Luna Plină influenţează este că inima îţi bate mai tare. Dacă simţi că ai devenit agitată fără motiv şi că respiraţia îţi este îngreunată,înseamnă că Luna Plină are efecte asupra ta.

Durerile de cap apar din senin şi durează.

Eşti irascibilă şi simţi nevoia să te cerţi cu cei din jur.

Sângerezi mai puternic ca de obicei. Dacă ţi se întâmplă să te răneşti într-o seară cu Lună Plină şi te vindeci mai greu,înseamnă că fenomenul şi-a pus amprenta asupra stării tale de sănătate.

Ai insomnii. Luna Plină influenţează şi îţi poate tulbura durata şi calitatea somnului şi te poate ţine trează până în zorii zilei.

Bărbaţii,afectaţi mai mult ca femeile

Se crede că bărbaţii sunt mai sensibili ca femeile la astfel de fenomene,iar cei mai impulsivi dintre ei vor resimţi puternic influenţa Lunii Pline. Lumina astrului îi va determina să fie mai nervoşi şi să nu îşi găsească locul. Cercetatorii de la Universitatea suedeză din Goteborg au studiat un număr de 47 bărbaţi,în timp ce aceştia dormeau. Studiul a fost efectuat pe durata mai multor nopţi,printre care şi nopţi cu Lună Plină. Care a fost concluzia? Durata somnului în nopţile cu Lună Plină era redusă cu aproximativ 20 de minute. În plus,subiecţii adormeau cu greu şi aveau tendinţe să devină agresivi.

Luna Plină influenţează - Efecte în funcţie de zodie

Mişcările Luniiafectează,în special,zodiile de apă. Racul,Scorpionul şi Peştii sunt mai sensibili la energiile transmise de astru,comparativ cu celelalte zodii. Dacă eşti în zodia Rac,firea ta sensibilă te va face să simţi dublu efectele Lunii Pline. Noaptea,vei deveni anxioasă şi vei simţi că nimic nu este organizat în jurul tău. Nativii din zodia Peşti vor simţi o presiune puternică la nivelul capului şi vor acuza migrene în timpul Lunii Pline. Nativii Scorpion sunt şi ei influenţaţi de acest fenomen,drept pentru care vor prefera să se izoleze de ceilalţi şi vor fi scumpi la vorbă.

Ce credeau vechile civilizaţii despre Luna Plină?

În Antichitate,sumerienii considerau că Luna este un zeuşi îi aduceau ofrande.  

Babilonienii credeau că Luna are suflet şi că se plimbă pe cer.

La egipteni,Luna era zeiţa fertilităţii.

În mitologia greacă,mai multe zeităţi feminine,printre care  Selene şi Artemis,au fost asociate cu frumuseţea lunii.

În Grecia antică,Luna plină era considerată momentul perfect pentru organizarea nunţilor.

Luna Plină influenţează - Ştiai că...

Paşteleeste calculat în funcţie de fazele Lunii? Sărbătoarea cade întotdeauna în prima duminică care urmează primei Luni Pline,după echinocţiul de primăvară de pe 20 martie.

...din cauza Lunii Pline,astronomii observă greu alte corpuri cereşti? Mai mult,chiar şi vizibilitatea Lunii poate fi îngreunată în această fază deoarece,astrul fiind luminat din faţă,relieful său se distinge mai greu. Astronomii folosesc filtre speciale pentru telescoape,care măresc contrastul şi atenuează strălucirea Lunii.

…Luna Plină poate avea loc şi de două ori în aceeaşi lună? Acest lucru se întâmplă foarte rar şi cauzează schimbări bruşte de temperatură.

...mayaşii se ascundeau atunci când era eclipsă de lună? Ei credeau că fenomenul straniu anunţa sfârşitul lumii.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg