Fructele şi legumele conservate sunt sănătoase. Sfatul nutriţionistului: Murăturile, sursă de probiotice

1 legume conservate benficii jpg jpeg

Dulceţuri, compoturi, zacuscă şi castraveţi la oţet sunt doar câteva dintre produsele aflate pe lista de conserve care umplu în fiecare iarna cămara fiecărei gospodine. Ceea ce puţini ştiu este faptul că fructele şi legumele conservate pot face adevărate miracole pentru sănătate.

Nutriţionistul Laura Ene a explicat la „Sfat de Sănătate”, la Antena 3, beneficiile legumelor sau fructelor conservate. Mare atenţie totuşi pentru că dulceaţa îngraşă şi nu este deloc recomandată diabeticilor fie ea pregătită chiar şi cu îndulcitori.

Citeşte şi:  Produsul pe care orice femeie îl are în geantă este soluţia pentru tăieturi şi vânătăi

“Cea mai bună metodă de conservare a alimentelor este prin îngheţare. Îngheţarea alimentelor este singura opţiune care păstrează cea mai mare cantitate de nutrienţi, vitamine şi minerale cu condiţia să nu se întrerupă lanţul frigului. Le putem ţine la congelator o iarnă, un sezon, până ne refacem stocul", explică nutriţionistul Laura Ene.

Şi sarea poate dăuna, însă facă nu foloseşti foarte multă, murăturile pot fi extrem de sănătoase, căci conţinun multe probiotice naturale.

Citeşte şi: Remedii împotriva fumatului: Lista alimentelor care te scapă de ţigări

"Murăturile ne pot tulbura starea de sănătate dacă au prea multă sare dar sunt şi una dintre cele mai bune surse de probiotice. Murăturile pot fi puse şi cu oţet şi cu sare, dar trebuie să avem grijă la cantitatea de sare folosită. Dulceţurile şi gemul îngraşă mai mult decât fructul natural pentru că prin fierbere se concentrează zahărul şi caloriile. Se evaporă apa şi se adună concentrat caloric. Putem folosi îndulcitori în loc de zahăr când le preparăm”, a mai spus, la Antena 3, nutriţionistul Laura Ene.