Cei mai mici din Cartea Recordurilor. Aceşti copii au bătut recordurile mondiale ale adulţilor!

Indiferent de cât de remarcabile sau ciudate ar fi, există întotdeauna ceva fascinant în stabilirea recordurilor și la oamenii care au reușit să le doboare. Este de admirat când mulți dintre acești deținători de recorduri sunt oameni care nu trăiesc pe Pământ de foarte mult timp. Cine au fost cei mai tineri dintre cei care au doborât vreodată un record mondial? În ce conjuncturi au ajuns să doborî acele recorduri?

image

Una dintre cele mai cunoscute tinere persoane care au doborât un record mondial a fost Greta Thunberg. Tocmai pentru că se numără printre cei care vor moșteni Pământul în viitor, tinerii, în general, sunt destul de precauți cu privire la agravarea problemelor de mediu în lume. Potrivit Statista.com, un studiu realizat între 2015 și 2018 a arătat că 51% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani credeau că încălzirea globală va reprezenta o amenințare pe parcursul vieții lor.

În acest context, la vârsta de 16 ani, tânăra activistă de mediu suedeză Greta Thunberg a doborât recordul neschimbat de 90 de ani pentru cea mai tânără persoană desemnată Personalitatea Anului de revista americană „Time‟‟ în anul 2019.  Din 2018, ea atrăsese atenția mass-media pentru protestele împotriva schimbărilor climatice. De la vârsta de șapte ani, Greta a devenit conștientă de situația climatică îngrozitoare din lume și a încercat să facă ceva pentru a schimba lucrurile. A început cu acţiuni mici, ca stingerea luminilor pentru a economisi energie în propria casă, până a ajuns la organizarea unei greve care a durat o lună în școala ei. A participat la proteste şi a creat o platformă suficient de mare pentru a cere schimbări reale de la liderii lumii și legile adoptate care afectează clima. Eforturile ei n-au fost în zadar. Protestul de la școală a provocat apariţia unei mișcări la nivel mondial numită „Vineri pentru viitor‟, care constă în multe proteste în lume. Numeroșii ei susținători, personalități și politicieni de nivel mondial, s-au unit pentru a face schimbări importante la nivel global.

4 malala yousafzai getty images jpg jpeg

Malala Yousafzai cea mai tânără deţinătoare a Premiului Nobel pentru Pace

În octombrie 2014, la vârsta de 17 ani, Malala Yousafzai a devenit cea mai tânără care a primit Premiul Nobel pentru Pace. S-a născut pe 12 iulie 1997, în Pakistan, şi a crescut sub opresiunea talibanilor și abuzurile față de femei. Tatăl ei a fost un diplomat și activist în Valea Swat din Pakistan. Fata. A devenit cunoscută pentru activismul ei împotriva talibanilor și a vorbit despre maltratarea femeilor din regiunea ei. Într-o zi, un bărbat mascat a urmărit-o în drumul ei spre casă şi a împușcat-o, dar Malala a supraviețuit în mod miraculos. Povestea ei a inspirat lumea. A devenit o eroină, o susţinătoare a drepturilor femeilor și o figura importantă în lupta împotriva sexismului. În 2013, a ținut primul discurs la Națiunile Unite după momentul teribil al împușcării ei. Atunci a cerut dreptul la educație pentru fiecare copil.

Editor de revistă la numai 8 ani

Răsfoirea revistelor este o distracție preferată pentru multe femei și fete. În cazul australiencei Roxanne Downs, acesta a fost mai mult decât un hobby. Micuţa a început să scrie şi aşa a devenit cel mai tânăr editor de reviste la vârsta de opt ani. Tatăl ei, Michael Downs, a declarat că fata a adorat cititul și scrisul la școală. Era curioasă să afle cât mai multe despre interesele colegilor ei, ceea ce ar ajuta-o să scrie despre pasiunile fetelor din grupa ei de vârstă. De aceea, atunci când revista de fete „It GiRL‟a început să caute editori printre reprezentanţii publicului țintă, Roxanne a fost fata perfectă. A participat la lansări, a creat concepte editoriale, a  făcut cercetare de piață, a scris scrisori către cititori și a revizuit ediţiile revistei înainte de a fi gata de tipărire. După şase luni de lucru la „It GiRL”, a învins recordul mondial de cel mai tânăr editor de revistă.

Baterist şi inventator, la 4 ani

Cel mai tânăr baterist profesionist a fost desemnat Julian Pavone din Detroit, SUA. În anul 2009, pe când avea doar patru ani, Julian a pretins titlul la cea de-a 20-a interpretare live. A început să cânte la tobe pe când avea numai trei luni, stând în poala tatălui său. Acesta l-a pus să exerseze în fiecare zi. După o vreme, Julian a apărut în cele mai importante emisiuni televizate americane, ca „The Opera Winfrey Show‟, „Good Morning America‟, „The Today Show‟ și „The Tonight Show‟ unde a surprins lumea cu talentul lui. Julian are şi un record de inventator. A primit un brevet pentru propriile invenții, ca mânuşile speciale pentru baterişti. Nu s-a oprit aici. A creat brandul de gustări self-made Julian’s GO Bars și și-a fondat propria companie, Bizzy, care ajută alți tineri artiști și antreprenori aspiranți să-și atingă obiectivele.Recente

13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg