Curiozități despre alimente. Află de ce este porumbul atât de special!

Pregătește-te să descoperi lucruri fascinante despre alimentele pe care pe care le-ai consumat cel puțin o dată! 

image

Alimentele pot fi delicioase, însă ce-ai spune dacă ai afla și câteva lucruri interesante despre ele? Nu numai că aceste informații sunt distractive, dar te ajută și să înțelegi ce ajunge în farfuria ta.

De exemplu, știai că bananele sunt considerate ai fi, din punct de vedere tehnic, fructe de pădure? Sau că pepenii verzi pot fi cadouri perfecte pentru gazdele din China? Iată și alte lucruri inedite pe care merită să le descoperi despre următoarele alimente din lista noastră!

Bomboane colorate cu… gândaci 

Colorantul alimentar roșu, cunoscut sub denumirea de acid carminic sau carmin, se folosește la prepararea mai multor alimente, printre care alimentele de tip fast-food și bomboanele cu aromă de pădure. Interesant este că acest colorant se obține din carcasele zdrobite ale unui gândac pe nume Dactylopius coccus. 

Mierea, alimentul care nu expiră niciodată 

Când este păstrată în stare naturală, mierea are un conținut scăzut de umiditate și un conținut ridicat de aciditate, doi factori care mențin acest aliment veșnic prospăt. De aceea, mierea poate fi consumată și peste ani de zile, dacă a fost depozitată corect. 

Citește și: Cum și ce să mănânci dacă te simți trist. Cât de important este gătitul împreună! 

Porumbul are un număr par de rânduri 

De regulă, un porumb mare are aproximativ 800 de boabe așezate pe 16 rânduri, iar indiferent de numărul lor, un porumb va avea întotdeauna un număr par de rânduri cu boabe. 

Roșiile erau considerate alimente periculoase 

În secolul al XVIII-lea, în Europa, se credea că roșiile sunt otrăvitoare. În acele timpuri, roșia era numită „mărul aristocraților‟, deoarece oamenii bogați se îmbolnăveau după de consumau acest aliment. În timp, cercetările specialiștilor au constatat că aciditatea roșiilor le cauza probleme, iar roșiile sunt excelente pentru sănătate. Află-le aici beneficiile! 

Broccoli are mai multe proteine decât o friptură 

Alimentul care conține mai multe proteine decât o friptură este broccoli. În plus, această legumă are mai multă vitamina C în comparație cu legumele de culoare deschisă. Iată și alte beneficii pentru care ar trebui să introduci în alimentația ta această legumă verde! 

Cum s-a inventat salata Caesar

Salata Caesar își are originea în orașul mexican Tijuana. În anul 1924, într-o zi de sărbătoare, bucătarul Caesar Cardini organiza o petrecere, când a rămas fără mâncare. A adunat toate ingredientele pe care le avea în bucătărie și a creat această salată unică, care a avut, evident, mare succes. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg