Curiozități despre alimente. Află de ce este porumbul atât de special!

Pregătește-te să descoperi lucruri fascinante despre alimentele pe care pe care le-ai consumat cel puțin o dată! 

image

Alimentele pot fi delicioase, însă ce-ai spune dacă ai afla și câteva lucruri interesante despre ele? Nu numai că aceste informații sunt distractive, dar te ajută și să înțelegi ce ajunge în farfuria ta.

De exemplu, știai că bananele sunt considerate ai fi, din punct de vedere tehnic, fructe de pădure? Sau că pepenii verzi pot fi cadouri perfecte pentru gazdele din China? Iată și alte lucruri inedite pe care merită să le descoperi despre următoarele alimente din lista noastră!

Bomboane colorate cu… gândaci 

Colorantul alimentar roșu, cunoscut sub denumirea de acid carminic sau carmin, se folosește la prepararea mai multor alimente, printre care alimentele de tip fast-food și bomboanele cu aromă de pădure. Interesant este că acest colorant se obține din carcasele zdrobite ale unui gândac pe nume Dactylopius coccus. 

Mierea, alimentul care nu expiră niciodată 

Când este păstrată în stare naturală, mierea are un conținut scăzut de umiditate și un conținut ridicat de aciditate, doi factori care mențin acest aliment veșnic prospăt. De aceea, mierea poate fi consumată și peste ani de zile, dacă a fost depozitată corect. 

Citește și: Cum și ce să mănânci dacă te simți trist. Cât de important este gătitul împreună! 

Porumbul are un număr par de rânduri 

De regulă, un porumb mare are aproximativ 800 de boabe așezate pe 16 rânduri, iar indiferent de numărul lor, un porumb va avea întotdeauna un număr par de rânduri cu boabe. 

Roșiile erau considerate alimente periculoase 

În secolul al XVIII-lea, în Europa, se credea că roșiile sunt otrăvitoare. În acele timpuri, roșia era numită „mărul aristocraților‟, deoarece oamenii bogați se îmbolnăveau după de consumau acest aliment. În timp, cercetările specialiștilor au constatat că aciditatea roșiilor le cauza probleme, iar roșiile sunt excelente pentru sănătate. Află-le aici beneficiile! 

Broccoli are mai multe proteine decât o friptură 

Alimentul care conține mai multe proteine decât o friptură este broccoli. În plus, această legumă are mai multă vitamina C în comparație cu legumele de culoare deschisă. Iată și alte beneficii pentru care ar trebui să introduci în alimentația ta această legumă verde! 

Cum s-a inventat salata Caesar

Salata Caesar își are originea în orașul mexican Tijuana. În anul 1924, într-o zi de sărbătoare, bucătarul Caesar Cardini organiza o petrecere, când a rămas fără mâncare. A adunat toate ingredientele pe care le avea în bucătărie și a creat această salată unică, care a avut, evident, mare succes. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Herbarium Therme
Meghan Markle  foto   Profimedia jpeg
Olivia Munn  foto   Profimedia, Instagram jpg
Kim Kardashian  foto   Instagram jpg
Michael Bolton  foto   Profimedia jpeg
profimedia 0993205993 jpg
Jon Bon Jovi  foto   Profimedia jpeg
Dallas  foto   Profimedia jpeg
garda Papei  foto   Profimedia jpeg
Christie Brinkley  foto   Instagram jpg
cina eleganta gradina 1245344386 jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selma Blair și aliatul ei în lupta cu scleroza multiplă 3  Sursa   Instagram jpg
shutterstock 645962554 jpg
WhatsApp Image 2025 04 17 at 23 30 16 jpeg
shutterstock 188998733 jpg
Benny Hill  foto   Profimedia jpeg
Beyonce  sursa foto   Instagram jpg
WhatsApp Image 2025 04 23 at 6 02 52 PM (1) jpeg
Jennifer Lopez  foto   Instagram jpg