Lupta împotriva virusurilor - Alimente care îți vor proteja sistemul imunitar

Este întotdeauna necesar să ai grijă de sănătatea ta. Mai ales acum, când coronavirusul se răspândește destul de repede în întreaga lume.

image

În loc să intri în panică în mod inutil, este mult mai bine să începi să îți întărești propria imunitate. Poți face acest lucru incluzând alimente sănătoase în dieta ta. Iată câteva reguli de nutriție care vor aduce beneficii sistemului tău imunitar.

Cum să ai grijă de sistemul tău imunitar?

Mănâncă alimente care conțin vitamina C. Vitamina C întărește sistemul imunitar și îl protejează de virusuri și bacterii. Specialiștii spun că doar o felie de lămâie pe zi este suficientă pentru a obține porția optimă de vitamină. Dar portocala, în plus, ajută la combaterea depresiei, are un efect pozitiv asupra digestiei, eficientizează vindecarea rănilor și are efecte antiinflamatorii și antimicrobiene.

Include legume colorate în dieta ta. Este vorba despre legume și verdețuri roșii, portocalii, galbene, violete. Ele conțin beta-caroten, o substanță numită precursorul vitaminei A. Aceasta, la rândul său, stimulează producția de celule care luptă împotriva germenilor.

Alege proteinele. Proteinele sunt un material de construcție pentru imunoglobuline - anticorpi care acționează ca celule protectoare. Pentru a-ți reface echilibrul proteic, include în dieta ta carnea, peștele, produsele lactate, leguminoasele și ouăle.

Nu uita de usturoi, ceapă și hrean. Nu, asta nu înseamnă că după consumarea acestor produse va exist un miros neplăcut și alții pur și simplu nu se vor apropia de tine. Iar faptul că usturoiul, ceapa, hreanul, sfecla, țelina și morcovul sunt bogate în fitoncide - substanțe active care ucid bacteriile sau inhibă creșterea acestora - și fibre vegetale este demn de luat în considerare.

Diversifică-ți meniul cu produse care conțin zinc. Nutriționiștii notează cu încredere efectul zincului asupra sistemului imunitar. Acest oligoelement se găsește în fructe de mare și nuci.

Menține nivelul de vitamina E. Nu degeaba vitamina E este considerată un antioxidant puternic, adică o substanță care acționează ca un scut natural pentru oameni. Desigur, în corpul uman există antioxidanți „încorporați”, dar, uneori, aceștia nu sunt suficienți. Mai ales în sezonul rece. Prin urmare, vitamina E este de mare ajutor toamna și iarna. Poate fi găsită în nuci, avocado, uleiuri vegetale, gălbenușuri de ou și pâine din cereale integrale.

Evită mâncarea de tip junk și nu mânca în exces. Acest sfat poate fi numit, cu adevărat, universal. Nutriționiștii cred că alimentele grase, grele, cu un conținut ridicat de calorii, pot dăuna sistemului imunitar. Adică alimentele rafinate, afumate, murate sau cele care conțin mult zahăr și sare. Pe de altă parte, mâncatul în mod excesiv slăbește sistemul imunitar, datorită faptului că este nevoie de prea multă energie pentru a digera o cantitate mare de alimente. Dar această resursă poate fi oricând necesară organismului pentru, a se proteja de virusuri. În schimb, poți alege să consumi fructe proaspete de la Auchan.ro, care nu vor avea un impact negativ asupra sistemului tău imunitar și, în plus, îți vor oferi și o stare de energie.

Așadar, sistemul imunitar are o sarcină dificilă: trebuie să fie întotdeauna gata să observe la timp și să răspundă corect la „invazia” agenților patogeni, pentru a identifica „inamicul”. Pentru a funcționa corect, sistemul imunitar are nevoie de o dietă echilibrată, care ar trebui să includă alimente imuno-sănătoase. Prin urmare, oamenii de știință consideră că nutriția optimă este cea care susține funcționarea organismului, inclusiv a celulelor imunitare.

Sursa foto: unsplash.com



Recente

Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg