Alimente benefice pentru oameni, dar toxice pentru câini. Ferește-ți patrupedul de aceste produse!

Cu siguranță îți dorești să îi oferi câinelui tău alimente sănătoase și gustoase, dar înainte să o faci, este necesar să verifici dacă produsele îi fac bine sau rău. Unele alimente benefice pentru oameni pot fi periculoase pentru patrupezi! 

image

Un prim exemplu este ciocolata, o delicatesă îndrăgită de oameni, dar care poate amenința sănătatea câinilor. Pericolul constă în conținutul de teobromină, o substanță pe care oamenii o metabolizează cu ușurință, dar câinii nu. În cantități mari, teobromina poate provoca: vărsături, diaree, creșterea ritmului cardiac, convulsii și, în cazuri rare, deces. 

De reținut: ciocolata neagră și cea pentru prăjituri conțin niveluri ridicate de teobromină! 

Ceapă și usturoi 

Ambele sunt benefice pentru oameni, dar nu și pentru câini. Ceapa și usturoiul conțin un compus numit tiosulfat, care este toxic pentru patrupezi. Când este consumat, tiosulfatul poate deteriora celulele roșii din sânge și provoca anemie. Printre simptome se numără: slăbiciune, vărsături și dificultăți de respirație. 

Citește și: Te confrunți cu alergii, însă îți dorești un câine? Optează pentru aceste rase! 

Struguri și stafie 

Atât strugurii cât și stafidele aduc multe beneficii pentru sănătatea umană, însă câinii trebuie să stea departe de ele. Consumul poate provoca insuficiență renală, cu simptome precum: vărsături, diaree și letargie. Manifestările pot să apară în decurs de 24 de ore de la consum. 

Avocado 

Oricât de sănătos ți se pare, evită să-i oferi câinelui tău avocado! Acest fruct conține o toxină, numită persină, care poate provoca vărsături și diaree. Deși persina se găsește în frunzele, scoarța, pielea și în semințele de avocado, iar partea cărnoasă a fructului nu este la fel de toxică, la unii câini, ea poate totuși provoca tulburări gastro-intestinale. 

Ouă crude

În timp ce ouăle fierte sunt hrănitoare pentru câini, cele crude trebuie să fie evitate. Asta pentru că varianta crudă conține o enzimă, care poate interfera cu metabolizarea vitaminelor B, ducând la probleme dermatologice. 

Vezi și: Mituri despre câini. Este un an al câinelui egal cu 7 ai omului? 

Alimente care conțin xylitol 

Xylitolul este o substanță care înlocuiește zahărul și poate fi găsită în produse precum: gumă de mestecat, bomboane și ciocolată. Xylitolul este toxic pentru câini, deoarece poate provoca o creștere rapidă a insulinei și implicit o scădere bruscă. Dacă animalul consumă xylitol poate să se confrunte cu leziuni hepatice sau, în cazuri rare, consumul de xylitol poate duce la deces, prin urmare dacă a ingerat această substanță, solicită imediat asistență veterinară! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg