Băi de aer şi somn în reprize de 20 de minute. Obiceiurile ciudate ale oamenilor de succes

1 fotojet jpg jpeg

De la săptămânile întregi ale lui Steve Jobs în care consuma doar morcovi la număratul exact de boabe de cafea al lui Beethoven, există tot felul de obiceiuri pe care oamenii de succes le au sau le-au avut de-a lungul istoriei.

Oprah Winfrey îşi începe ziua cu 20 de minute de meditaţie, Richard Branson se trezeşte când încă e întuneric afară, în timp ce Jeff Bezos leneveşte până la 10 dimineaţa. Fiecare anteprenor de mare succes are ritmul lui şi felul propriu şi personal de a-şi organiza ziua. The Hustle a adus în prim plan câteva dintre cele mai ciudate obiceiuri pe care oamenii sclipitori din diverse domenii le au sau le-au avut de-a lungul vieţii lor.

Steve Jobs a apelat la remedii naturale, inclusiv la tot felul de combinaţii de sucuri, pentru a încerca să-şi vindece cancerul care i-a adus, de altfel, sfârşitul. Mai târziu a ajuns să regrete acest lucru, însă atunci când era convins că făcea ceea ce trebuia pentru sănătatea lui, a dus lucrurile la extrem: „Steve Jobs rezista săptămâni întregi în care consuma doar morcovi, doar pentru că auzise că sunt sănătoşi”, a dezvăluit o sursă pentru The Hustle.

Cei mai mulţi dintre noi suntem convinşi că aerul proaspăt şi curat ne face bine, iar ştiinţa confirmă acest lucru, însă Ben Franklin a dus această idee la extrem. Într-o scrisoare datată din 1768, fondatorul Statelor Unite ale Americii recomanda băi de aer zilnice. Ce înseamnă asta?

Tot ce trebuia să faci era să stai gol puşcă în faţa ferestrei deschise timp de 30 de minute până la o oră, în funcţie de vremea de-afară. Având în vedere că Franklin şi-a petrecut mare parte din viaţă în oraşe pentru Boston, Philadelphia şi Paris, acesta avea parte de o vreme care nu era întotdeauna blândă.

Multă lume depinde de cafeaua zilnică pentru a-şi începe ziua în forţă, însă puţini sunt la fel de riguroşi precum era genialul compozitor Beethoven, care-şi număra în fiecare dimineaţă boabele de cafea înainte de-a le transforma în băutura sa preferată. Astfel, nu trebuia niciodată să consume mai mult sau mai puţin de 60 de boabe de cafea zilnic. Nu mă întrebaţi de ce!...

Shigeru Miyamoto, un designer de jocuri video de la Nintendo, măsoară tot ce întâlneşte. Este un comportament deranjant adesea, pentru că individul trebuie să lase tot ceea ce face, să-şi scoată metrul din buzunar şi să măsoare fiecare obiect cu care are de-a face.

Nikola Tesla a încercat tot ce i-a stat în putinţă pentru a-şi spori performanţa la locul de muncă. Ajunsese chiar să doarmă în reprize de 20 de minute pentru a câştiga mai multe ore în care putea să facă ceea ce-şi propusese.

Alt om de succes care-şi drămuieşte fiecare minut pe care-l are la dispoziţie este Elon Musk. Acesta a ajuns să-şi organizeze programul atât de riguros, încât face fiecare activitate în intervale de câte cinci minute.

„Să-l luăm pe Beethoven drept exemplu! Ritualul său de fiecare dimineaţă, în care-şi număra boabele de cafea, nu era neapărat practic, însă presupunea concentrare maximă şi îl aducea pe compozitor într-o stare în care putea să se concentreze în acelaşi detaliu şi în muzica sa ulterior”, stă scris în revista cu pricina.

După cum spunea şi fosta soţie a lui Elon Musk, Justine Musk, „rezultatele extreme provin de la personalităţi extreme. Fostul meu soţ şi Bill Gates sunt nişte ciudaţi şi nişte neadaptaţi, care au fost nevoiţi să experimenteze întreaga lume într-un mod neobişnuit de provocator”, încearcă aceasta să explice obiceiurile ciudate ale oamenilor de succes. Şi poate s-o contrazică cineva?...

Foto - ShutterstockRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg