Bune maniere la noi, semne de impoliteţe în alte ţări. Gestul ofensator care trebuie evitat în Grecia

1 masa grecia shutterstock 1158859375 jpg jpeg

Unele gesturi considerate politicoase de români sunt total nepotrivite în alte ţări. Bunele maniere diferă în funcţie de cultură. Iată câteva exemple de reţinut!

Încă din copilărie suntem obişnuiţi cu bunele maniere, să mulţumim pentru ceva ce primim, să nu ţine coatele pe masă când mâncăm. Odată ce pleci din ţara natală, lucrurile se complică puţin, pentru că unele culturi au alte obişnuinţe şi bune maniere. De pildă, dacă la noi eructaţia la masă este inacceptabilă, în China, Taiwan şi o mare parte din Orientul Îndepărtat, eructaţia este considerată un compliment pentru cel care a pregătit masa şi un semn că bucatele au fost savurate.

Nu da bacşiş în Japonia!

Un bacşiş oferit la un restaurant din Japonia sau Coreea este considerat o insultă, chiar dacă din punctul nostru de vedere este mai degrabă un compliment. Pentru ei, a accepta bacşişuri este asemănător cu cerşitul. Totuşi, această tradiţie începe să se schimbe pe măsură ce din ce în ce mai mulţi occidentali îşi aduc obiceiurile când se stabilesc în aceste ţări.

Atenţie la salutul „Victoriei‟ în Marea Britanie!

În Marea Britanie, atunci când saluţi cu două degete în semn de victorie trebuie să fii atent să nu ţii mâna întoarsă astfel încât palma să fie orientată spre interior. Acest gest este considerat extrem de nepoliticos şi are o semnificaţie asemănătoare cu ridicarea degetului mijlociu către cineva din Statele Unite ale Americii.

Cărţile de vizită trebuie respectate în Asia

Cartea de vizită este văzută în cele mai multe ţări asiatice ca o extensie a persoanei pe care o reprezintă. De aceea, este un semn de lipsă de respect s-o primeşti într-un mod neglijent, îndoind-o sau îndesând-o în buzunar imediat după primire. Bunele maniere asiatice cer să o citeşti cu atenţie. Este un mod de a-ţi arăta consideraţia faţă de persoana care ţi-a înmânat-o.

Semne de impoliteţe în Grecia

Orice gest sau semnal cu arătarea palmei deschise este extrem de ofensator în Grecia. Fluturarea mâinii la despărţire sau semnul „stop‟ trebuie evitate. Când îţi iei rămas bun de la cineva din Grecia, este mai potrivit să ridici palma îndreptată spre interior, ca şi cum ai fi un membru al unei familii regale sau o concurentă la un concurs de frumuseţe.

Evită guma de mestecat în unele ţări europene

Chiar dacă guma de mestecat este utilă pentru igiena dentară, în unele ţări ca Franţa, Luxemburg, Elveţia, mestecatul în public este considerat vulgar. Mai mult, în Singapore guma de mestecat este ilegală începând cu anul 1992.

Citeşte şi:

De ce este ilegal mestecatul gumei în public în Singapore

Greşeli ale limbajului corporal. Poţi face o impresie greşită, dacă nu eşti atent la aceste aspecte

Lasă mâncare în farfurie în China

În China sau la mesele organizate de chinezi, lasă puţin în farfurie. Dacă mînânci tot, gazda este forţată să-ţi umple farfuria din nou, pentru că aşa cere codu bunelor maniere şi n-ar vrea să fie nerespectuoasă. De altel, dacă laşi mâncare în farfurie oferi un semn o recunoaştere a generozităţii gazdei.

FOTO: Shutterstock



Recente

1 jamie foxx shutterstock 1325983100 jpg jpeg
Nicole Kidman  foto   Shuttestock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  sursa foto   Instagram jpg
las vegas jpg
Jennifer Garner  sursa   Shutterstock jpg
Damian Draghici   Meditatii Romanesti 7 jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
actrița Teri Hatcher  foto   Shutterstock jpg
Nostalgia Imaginarium 2024 Day2 Gicu (350) jpg
vedete  foto   Shutterstock jpg
Cher  sursa foto   Shutterstock jpg
Patrick Stewart  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2275523597 jpg
Alexandra Catalina asistenta Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov jpeg
Untitled design (10) jpg
shutterstock 1983331838 jpg
WhatsApp Image 2024 11 20 at 12 40 28 jpeg
Donald Trump și familia  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez, Benn Afleck, Jennifer Garner  foto   Shutterstock jpg