Bune maniere la noi, semne de impoliteţe în alte ţări. Gestul ofensator care trebuie evitat în Grecia

1 masa grecia shutterstock 1158859375 jpg jpeg

Unele gesturi considerate politicoase de români sunt total nepotrivite în alte ţări. Bunele maniere diferă în funcţie de cultură. Iată câteva exemple de reţinut!

Încă din copilărie suntem obişnuiţi cu bunele maniere, să mulţumim pentru ceva ce primim, să nu ţine coatele pe masă când mâncăm. Odată ce pleci din ţara natală, lucrurile se complică puţin, pentru că unele culturi au alte obişnuinţe şi bune maniere. De pildă, dacă la noi eructaţia la masă este inacceptabilă, în China, Taiwan şi o mare parte din Orientul Îndepărtat, eructaţia este considerată un compliment pentru cel care a pregătit masa şi un semn că bucatele au fost savurate.

Nu da bacşiş în Japonia!

Un bacşiş oferit la un restaurant din Japonia sau Coreea este considerat o insultă, chiar dacă din punctul nostru de vedere este mai degrabă un compliment. Pentru ei, a accepta bacşişuri este asemănător cu cerşitul. Totuşi, această tradiţie începe să se schimbe pe măsură ce din ce în ce mai mulţi occidentali îşi aduc obiceiurile când se stabilesc în aceste ţări.

Atenţie la salutul „Victoriei‟ în Marea Britanie!

În Marea Britanie, atunci când saluţi cu două degete în semn de victorie trebuie să fii atent să nu ţii mâna întoarsă astfel încât palma să fie orientată spre interior. Acest gest este considerat extrem de nepoliticos şi are o semnificaţie asemănătoare cu ridicarea degetului mijlociu către cineva din Statele Unite ale Americii.

Cărţile de vizită trebuie respectate în Asia

Cartea de vizită este văzută în cele mai multe ţări asiatice ca o extensie a persoanei pe care o reprezintă. De aceea, este un semn de lipsă de respect s-o primeşti într-un mod neglijent, îndoind-o sau îndesând-o în buzunar imediat după primire. Bunele maniere asiatice cer să o citeşti cu atenţie. Este un mod de a-ţi arăta consideraţia faţă de persoana care ţi-a înmânat-o.

Semne de impoliteţe în Grecia

Orice gest sau semnal cu arătarea palmei deschise este extrem de ofensator în Grecia. Fluturarea mâinii la despărţire sau semnul „stop‟ trebuie evitate. Când îţi iei rămas bun de la cineva din Grecia, este mai potrivit să ridici palma îndreptată spre interior, ca şi cum ai fi un membru al unei familii regale sau o concurentă la un concurs de frumuseţe.

Evită guma de mestecat în unele ţări europene

Chiar dacă guma de mestecat este utilă pentru igiena dentară, în unele ţări ca Franţa, Luxemburg, Elveţia, mestecatul în public este considerat vulgar. Mai mult, în Singapore guma de mestecat este ilegală începând cu anul 1992.

Citeşte şi:

De ce este ilegal mestecatul gumei în public în Singapore

Greşeli ale limbajului corporal. Poţi face o impresie greşită, dacă nu eşti atent la aceste aspecte

Lasă mâncare în farfurie în China

În China sau la mesele organizate de chinezi, lasă puţin în farfurie. Dacă mînânci tot, gazda este forţată să-ţi umple farfuria din nou, pentru că aşa cere codu bunelor maniere şi n-ar vrea să fie nerespectuoasă. De altel, dacă laşi mâncare în farfurie oferi un semn o recunoaştere a generozităţii gazdei.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg