Cele mai ciudate lucruri pe care angajaţii Disney trebuie să le respecte. Viaţa de prinţesă nu e uşoară!

1 disney jpg jpeg

Crezi că joburile celor de la Disney sunt perfecte? Se pare că nu doar familia regală trebuie să respecte multe reguli de conduită. Şefii companiei de divertisment sunt foarte stricţi cu angajaţii lor, iar normele pe care salariaţii trebuie să le respecte sunt riguroase.

Parcurile Disney sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai frumoase şi „magice‟ locuri de pe Pământ. De aceea sunt atât de populare în întreaga lume. Visul oricărui copil care le iubeşte pe Elsa, pe Cenuşăreasa, pe Minnie Mouse sau pe Albă ca Zăpada este să ajungă în aceste locuri. Înainte de Pandemie, încasările din biletele de intrare au fost de milioane de dolari, dar pentru fiecare vacanţă a fost nevoie de multă muncă de culise. Persoanele care lucrează la Disney, cunoscute sub numele de „Cast Members‟ au o listă de reguli pe care trebuie să o respecte cu stricteţe. De la vestimentaţie până la modul în care se comportă, toate aceste reguli sunt mult mai stricte decât în orice alt loc de muncă.

Trebuie să aibă un nume unic

Walt Disney a insistat ca fiecare angajat să aibă un nume unic în companie, deoarece acest lucru duce la mai multă prietenie între angajaţi şi la mai puţină discriminare între persoanele de diferite niveluri la locul de muncă. Dacă două persoane cu acelaşi nume, lucrează în acelaşi loc, li se vor oferi temporar un nume diferit în timp ce vor lucra în aceeaşi zonă.

Gunoiul este strâns în mod graţios

Dacă un angajat Disney vede un mic gunoi pe jos, trebuie să îl ridice imediat. Gunoaiele nu au ce căuta în cel mai fericit loc de pe Pământ! Totuşi, angajaţii Disney nu trebuie doar să se aplece şi să îl ridice, ei trebuie să folosească o manevră specială pentru a strânge gunoiul. Mişcarea se numeşte „swoop-and-scoop‟, o ghemuire graţioasă şi amuzantă pentru cei din jur.

Bijuteriile la control!

Înainte de actualizarea codului vestimentar din aprilie 2021, femeilor angajate la Disney li se permitea să poarte câte un inel pe fiecare mână şi un singur cercel în fiecare ureche. Pentru bărbaţi, regula inelului a fost aceeaşi, dar cerceii nu erau deloc permişi, iar piercing-urile erau total excluse! Acum, de câteva săptămâni, există reguli mai flexibile în ceea ce priveşte purtatul bijuteriilor.

Nu au voie să mănânce

Când Walt Disney a fondat compania şi-a dorit ca membrii distribuţiei să nu fie văzuţi în timp ce mănâncă la locul de muncă. Ar putea fi puţin deranjat să o vedem pe Cenuşăreasa în timp de mănâncă shaorma… Din acest motiv, angajaţii nu pot fi văzuţi mâncând în uniforma de lucru sau în costum. La masa de prânz ei trebuie să se schimbe şi să mănânce în parc sau la cafenelele din culise.

Nu li se permite să spună „Nu ştiu‟

„Nu ştiu‟ nu este o expresie din vocabularul angajaţilor Disney. Standardele companiei le impun angajaţilor să facă tot posibilul să îşi ajute oaspeţii în orice problemă şi să le răspundă la orice întrebare pe care ar avea-o. Dacă un angajat nu ştie răspunsul la o intrebare, trebuie să sune o altă persoană care ştie şi nu te va părăsi până când problema ta nu este rezolvată cu succes.

Vorbesc în coduri

Cu o mulţime de copii mici în jur, pot exista din când în când incidente neplăcute. Din fericire, Disney are un mod speial de a rezola aceste chestiuni fără a deranja pe nimeni. Spre exemplu, angajaţii folosesc „Codul P‟ sau „Codul U‟ pentru urină, iar „Codul H‟ este folosit atunci când un cal coboară în parc. Desigur, există mult mai multe coduri pe care angajaţii Disney nu au voie să le dezvăluie.

Există cerinţe de înălţime

Dacă ai visat mereu să fii un personaj din parcul Disney, inima ţi-ar putea fi frântă atunci când vei afla că există reguli bine stabilite la interviul de angajare. Indiferent că îţi doreşti să fii Bestia, din „Frumoasa şi Bestia‟ sau Tinkerbell, trebuie să semeni atât la greutate, cât şi la înălţime cu personajele. Spre exemplu, persoana care va fi Bestia trebuie să fie înaltă şi masivă, (să aibă peste 1.70 cm înălţime), iar cea care o va juca pe Tinkerbell, să fie mininonă şi să aibă sub 1.60 cm.

Sursă foto: ShutterstockRecente

Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg