Cele mai scumpe bijuterii din lume arată uluitor!

În multe culturi, bijuteriile sunt importante şi au multe întrebuințări. Mulţi le cumpără și le poartă bijuterii în încercarea de a arăta mai elegant, alții pentru a-şi arăta statutul social. Oricare ar fi scopul, bijuteriile, mai ales cele cu diamante, ajunge la să aibă costuri incredibile.

image

Diamantul Hope este cel mai scump din întreaga lume. A fost găsit în anul 1666, în Golconda, India. A trecut prin multe mâini, de la familia regală franceză, primii proprietari, până la regele Ludovic al XIV-lea. În 1792.

A fost furat în timpul revoluției franceze odată cu bijuteriile coroanei și a reapărut în 1839, în colecțiile de pietre prețioase ale lui Henry Philip Hutton.

În 1949, bijutierul Harry Winston l-a cumpărat şi l-a donat mai târziu Institutului Smithsonian unde a fost expus. Valoarea sa actuală este cuprinsă între 200 de milioane și 250 de milioane de dolari.

image

Broșa Peacock 

În 2013, broșa Peacock de la Graff Diamonds a fost prezentată la târgul de artă de lux și antichități TEFAF din Olanda. Cu o greutate de 120,81 carate, această broșă extraordinară de 10 centimetri înălțime este alcătuită din circa 1.300 de pietre prețioase, diamante albe, galbene, roz, portocalii, verzi şi un diamant albastru incredibil de 20,02 carate. Preţul broşei ajunge la 100 de milioane de dolari.

image

Diamantul Wittelsbach-Graff

Despre diamantul Wittelsbach-Graff de 35,56 carate s-a spus că a fost deținut mai întâi de regele Filip al IV-lea al Spaniei și că a fost inclus în zestrea fiicei sale, Margarita Tereza, când s-a logodit cu împăratul Leopold I al Austriei în anul 1664.

Vezi și: Povestea celui mai mare diamant albastru din lume. Se crede că este blestemat

A făcut parte din bijuteriile coroanei austriece și bavareze de secole, apoi renumitul bijutier Laurence Graff l-a cumpărat cu 22 de milioane de dolari și l-a tăiat, aducându-l la 31,06 carate. L-a vândut în anul 2011 unui membru al familiei regale din Qatar pentru 80 de milioane de dolari.

Colierul cu diamante L’Incomparable

O bijuterie rafinată, colierul L'Incomparable este realizat din cel mai mare diamant ireproşabil din lume. Acesta are 407,48 carate şi a fost descoperit în anii `80 de o tânără din Republica Democratică Congo, în mijlocul unui morman de roci kimberlit.

Vezi și: Lux prin definiţie – cea mai scumpă maşină din lume

Diamantul a fost atașat de un lanț de aur roz, împodobit cu 102 diamante mai mici, de 230 de carate. Colierul a fost prezentat de renumita companie de bijuterii Mouawad și este cel mai valoros colier din lume, estimat la 55 de milioane de dolari.

Ceasul Chopard de 201 de carate

Un ceas cu adevărat fascinant, ceasul Chopard de 201 de carate are o frumusețe rafinată. Este format din 874 de diamante roz, albe, albastre. Toate au formă de inimă, iar trei dintre acestea sunt mai mari. Este cel mai scump ceas din lume, valorând nu mai puţin de 25 de milioane de dolari.

FOTO: Shutterstock/captura YouTube



Recente

caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg