Ciabata, pâinea apărută din răzbunare

1 76410 original jpg jpeg

Preparată doar din făină albă, apă, sare şi drojdie, ciabata este o specialitate de pâine italiană. A fost preparată pentru prima dată în 1982, însă a devenit cunoscută în întreaga lume prin intermediul brutăriilor şi patiseriilor italiene.

Pâinea papuc

În traducere, ciabata înseamnă papuc, forma acesteia plată şi lată fiind foarte asemănătoare cu obiectul de încălţăminte. În 1982, Francesco Favaron, un brutar din Verona a preparat pentru prima dată ciabata şi i-a pus acest nume doarece i-a amintit de o pereche de pantofi pe care-i avea soţia sa, Andreina. El şi-a dorit să facă un sortiment de pâine care să surclaseze popularitatea bachetelor franţuzeşti. Astăzi feliile de pâine sunt folosite mai ales la prepararea sandvişurilor, mai exact celebrele panini italiene. Pentru a perfecţiona reţeta de ciabata şi a rivaliza cu baghetele, Favaron a încercat mai multe feluri de aluat timp de câteva săptămâni, până a obţinut pâinea rumenă şi pufoasă pe care o ştim astăzi.

Află cum se prepară ciabata în funcţie de zonă pe clickpoftabuna.ro.

Sursa foto: cookdiary.net.



Recente

Meghan Markle  sursa foto   Profimedia jpg
clickpentrufemei ro pexels cristian rojas 8459365 jpg
Kim Catrall  foto   Profimedia jpg
venti views AtEJsWMY1Ko unsplash jpg
Nicole Kidman, Lily Allen  foto   Profimedia jpg
Brigitte Bardot  foto   Profimedia jpg
Gwyneth Paltrow  sursa foto   Profimedia jpg
Jennifer Lopez  foto   Profimedia jpg
Scarlett Johansson  foto   Profimedia jpg
shutterstock 64061455 jpg
Sienna Miller  foto   Profimedia jpg
Serena Williams  foto   Profimedia jpg
vedete  foto   Facebook jpg
64 65 shutterstock 2082380233 jpg
lazy guruji rCz14RWCk3c unsplash jpg
Kim Kardashian  foto   Profimedia jpg
Celine Dion  Profimedia jpg
Meghan Markle, Prințul Harry și inelul de logodnă  foto   Profimedia jpg
Jenny McCarthy  sursa foto   Profimedia jpg
Tara Reid  foto   Profimedia jpg