Ciabata, pâinea apărută din răzbunare

1 76410 original jpg jpeg

Preparată doar din făină albă, apă, sare şi drojdie, ciabata este o specialitate de pâine italiană. A fost preparată pentru prima dată în 1982, însă a devenit cunoscută în întreaga lume prin intermediul brutăriilor şi patiseriilor italiene.

Pâinea papuc

În traducere, ciabata înseamnă papuc, forma acesteia plată şi lată fiind foarte asemănătoare cu obiectul de încălţăminte. În 1982, Francesco Favaron, un brutar din Verona a preparat pentru prima dată ciabata şi i-a pus acest nume doarece i-a amintit de o pereche de pantofi pe care-i avea soţia sa, Andreina. El şi-a dorit să facă un sortiment de pâine care să surclaseze popularitatea bachetelor franţuzeşti. Astăzi feliile de pâine sunt folosite mai ales la prepararea sandvişurilor, mai exact celebrele panini italiene. Pentru a perfecţiona reţeta de ciabata şi a rivaliza cu baghetele, Favaron a încercat mai multe feluri de aluat timp de câteva săptămâni, până a obţinut pâinea rumenă şi pufoasă pe care o ştim astăzi.

Află cum se prepară ciabata în funcţie de zonă pe clickpoftabuna.ro.

Sursa foto: cookdiary.net.



Recente

featured image (1) jpg
8409091 jpg
WhatsApp Image 2025 12 14 at 22 24 03 jpeg
Christina Aguilera  foto   profimedia 1024617947 jpg
Prințul Harry  foto   Profimedia jpg
Keira Knightley  foto   profimedia 0969598416 jpg
945c4020 2138 4bff b8ba 1c91f6160dad jpg
Georgina Rodriguez  foto   Profimedia jpg
Britney Spears  sursa foto   Profimedia jpg
Angelina Jolie  foto   TIME, Profimedia jpg
Madonna  foto   Instagram jpg
Rob Reiner  foto   Profimedia jpg
Singur acasă  foto   Profimedia jpg
Cliff Richards  foto   Profimedia jpg
DSC00189 jpeg
Craciunul Nordului jpg
Iulia Vântur   Colinde, Corinde jpeg
Copy of Poster atractii SM 3 jpg
Ducesa Meghan Markle  sursa foto   Profimedia jpg
Jennifer Aniston, Justin Theroux  foto   Profimedia jpg