Cum scapi de frica de turbulențe. Sfaturi de la piloți experimentați!

Dacă urmează să călătorești cu avionul și îți este teamă de turbulențe, specialiștii în zbor îți spun ce să faci pentru a scăpa de această frică. Ține cont de aceste sfaturi și nu o lăsa să îți strice experiența! 

image

În general, oamenii se tem de turbulențe, deoarece nu pot avea control deplin asupra situației, însă piloții spun că există câteva lucruri pe care le pot face pentru a se simți în siguranță! 

Poartă centura în avion pe tot parcursul zborului! 

Purtarea centurii de siguranță le oferă siguranță pasagerilor în timpul turbulențelor care apar, de cele mai multe ori, pe neașteptate. Fără centură, pasagerii pot suferi răni grave în timpul turbulențelor severe, din cauza impactului cu tavanul, scaunele sau alte obiecte din cabină. Prin urmare, pentru siguranța ta, este bine să o porți pe tot parcursul zborului. 

Purtarea centurii de siguranță este, de asemenea, esențială în timpul delcolării și aterizării, deoarece previne alunecarea sau căderea din scaun. Hassan Shahidi, CEO al Fundației pentru Siguranța Zborului, le recomandă părinților cu copii mici să le achiziționeze acestora scaune speciale, aprobate pentru zborurile cu avionul. 

Alege scaunul potrivit! 

Scaunul pe care vei alege să stai în avion nu te va feri de turbulențe, dar dacă vei opta pentru cel potrivit, cu siguranță, nu le vei simți atât la fel. Piloții spun că spatele avionului suportă greul turbulențelor, deoarece coada acestuia este proiectată să se miște, în timp ce zona de deasupra aripilor și cea din fața lor sunt mai stabile. Prin urmare, dacă vei opta pentru un scaun din față sau de la mijloc, vei avea o călătorie mai lină.

Kathleen Bangs, fost pilot al companiei aeriene FlightAware, a spus că un scaun la fereastră este o opțiune bună pentru persoanele cărora le este frică de turbulențe, deoarece pot observa condițiile meteorologice. Acest loc protejează, de asemenea, de deschiderea compartimentelor. 

Citește și acest articol: Inovația care ne-ar putea scăpa de turbulențele infricoșătoare 

Aplicațiile te pot ajuta 

Înainte de călătorie, este bine să îți instalezi în telefonul mobil aplicații care te ajută să observi câte avioane zboară în aer în același timp, cum este Flightradar24. Astfel, vei observa câte persoane trec prin aceeași experiență, iar frica ta de turbulențe va fi diminuată!  

Ai încredere în piloți! 

Avioanele sunt concepute să reziste la turbulențe, chiar și la cele severe, iar piloții sunt instruiți pentru a face față provocărilor aeriene. Astfel, piloții sunt mai bine informați decât pasagerii în ceea ce privește siguranța zborului.

Doug Moss, un fost pilot și instructor de aviație, spune că piloții examinează prognoza meteorologică înainte de plecare, astfel încât să modifice rutele de zbor dacă observă condiții care ar putea cauza turbulențe. De asemenea, la bord există un radar meteo care îi poate avertiza asupra unei călătorii agitate.  

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg
Rihanna (1) jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg
Kanye West  foto   Shutterstock jpg
Dudley Moore  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2249337991 jpg
Snapinsta app 462030422 18022603226581291 5365278647779100844 n 1080 jpg
Viata de roman a vloggeritei Anyta  Sursa foto arhiva personala jpg
Laura, Ada si Adela Retreat Vama Veche  jpg
terapia prin țipăt  foto   Shutterstock jpg
Brittany Murphy  foto   Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr  21   2024 jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
2 semne zodiacale cu noroc la bani in octombrie 2024  Sursa foto shutterstock 2278530341 jpg