Inovația care ne-ar putea scăpa de turbulențele înfricoșătoare

Zborul cu avionul poate fi o experiență stresantă pentru persoanele cărora le este teamă de turbulențe. Din fericire, acest stres ar putea fi redus cu peste 80% cu ajutorul unei inovații! 

image

Turbulențele reprezintă o parte normală a călătoriei nu avionul și nu pun în pericol siguranța zborului, însă acestea le pot da emoții pasagerilor din avion din cauza vibrațiilor și mișcărilor bruște. Deși avioanele sunt construite pentru a rezista la astfel de fenomene, turbulențele pot provoca anxietate și frică în rândul oamenilor care se tem de zbor.

Astfel, pentru a diminua disconfortul, o echipă de specialiști vine cu o inovație, care ne promite că vom putea zbura cu avionul, fără să ne temem de mișcările bruște ale avionului. O companie austriacă de inginerie aerospațială, numită „Turbulence Solutions‟, susține pe site-ul său că ar fi găsit soluția pentru a reduce turbulențele provocate de mișcarea inevitabilă a vântului, scrie „Best Life‟.

Citește și: Lucruri pe care trebuie să le cunoști dacă îți este teamă să zbori cu avionul 

Cum funcționează

Când aeronavele întâmpină turbulențe, acestea încearcă să le evite zburând mai încet, deasupra sau sub ele. De asemenea, unele aeronave previn turbulențele schimbând ruta. Aceste mișcări se resimt de către pasageri, ceea ce provoacă disconfort. 

Cu ajutorul inovației, numită „Turbulence Cancelling‟, când avionul se mișcă în sus și în jos sau într-o parte și în cealaltă, călătoria este mai lină, iar turbulențele pot fi reduse cu peste 80%. 

Vezi și: Așa scapi de frica de avion! 

Pentru a diminua disconfortul, compania atașează la aripile avionului tije cu senzori, care măsoară diferențele de presiune de-a lungul avionului, apoi ajustează aripile pentru a se adapta la schimbări: „Presiunea aerului este măsurată diferențial și putem citi direcția fluxului de aer. Astfel, putem prezice în ce direcția va fi turbulența, precum și magnitudinea ei‟, a spus specialistul Yves Remmler. 

Când va fi implementată 

Călătoriile cu avionul fără turbulențe pot părea extraordinare, însă, potrivit echipei, ar putea dura până la un deceniu pentru ca această tehnologie să fie implementată pe avioanele comerciale: „În acest moment se aplică la aeronavele sportive ușoare, dar pe termen lung, ne dorim să zburați prin turbulențe, fără să vă faceți griji!‟, a declarat expertul.

Sursă foto: Shutterstock / Video: Twitter 



Recente

Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg
lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg