Lucruri pe care trebuie să le cunoști dacă îți este teamă să zbori cu avionul

Dacă nu îți poți lua gândul de la vacanța mult așteptată, însă te temi de zborul cu avionul, îți spunem de ce trebuie să faci din această călătorie o experiență plăcută. 

image

Oamenii pot avea teamă de zbor din diferite motive. De exemplu, unele persoane pot să devină anxioase, deoarece simt că nu pot controla avionul, mai exact viteza, direcția și altitudinea aeronavei. Altele se tem de o astfel de călătorie, deoarece le este frică de incidentele aviatice care se pot petrece. 

Citește și: De ce îți vine să plângi când zbori cu avionul dacă nu îți este frică de înălțime 

Dacă și ție îți este teamă de zborul cu avionul, îți dăm câteva vești bune! În primul rând, accidentele sunt extrem de rare, mai exact unul la 9.737, potrivit publicației „Reader’s Digest‟. „Dacă ai zbura zilnic, ar trebui, în medie, să zbori 55.000 de ani înainte să fii implicat într-un accident grav‟, a explicat expertul în aviație Arnold Barnett pentru „ABC News‟. Mai mult decât atât, chiar dacă avionul se poate prăbuși, șansele de supraviețuire sunt mari. National Transportation Safety Board estimează că, în cazul accidentelor de aviație din întreaga lume, toți pasagerii au supraviețuit în proporție de 90%. 

Vezi și: Locurile din spatele avionului sunt cele mai sigure. Un pilot ne spune măsurile de siguranță în avion 

O altă teamă a pasagerilor des întâlnită este cea conform căreia motorul avionului s-ar putea defecta. Potrivit publicației menționate, 96% dintre avioanele Boeing sunt duble, adică au două motoare. Astfel de aeronave pot zbura perioage lungi de timp pe rute speciale, astfel încât să se afle la o distanță sigură de un aeroport și să aterizeze de urgență, în cazul în care motoarele s-ar putea defecta. În cele din urmă, probabilitatea ca ambele motoare să se defecteze în același timp este mai mică de una la un miliard de ore de zbor. 

Turbulențele sunt inofensive

Te temi de turbulențe? Ei bine, află că dintre toate fenomenele care pot afecta aeronava, turbulențele sunt cele mai infoensive. Ele apar, de cele mai multe ori, în urma diferențelor de temperatură și nu îți pun viața în pericol. Pentru prevenirea incidentelor din timpul turbulențelor (cum ar fi să te lovești), se recomandă să porți centura de siguranță.  

Sursă foto: Shutterstock  Recente

cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg
Beyonce sursa  Shutterstock jpg
Gordon Ramsay jpg
DISKOteka 5 jpeg
Revista Click! pentru femei Nr 19  15 28 septembrie 2023 jpeg
Michael Kors foto  Shutterstock jpg
Demi Lovato jpg