Lucruri pe care trebuie să le cunoști dacă îți este teamă să zbori cu avionul

Dacă nu îți poți lua gândul de la vacanța mult așteptată, însă te temi de zborul cu avionul, îți spunem de ce trebuie să faci din această călătorie o experiență plăcută. 

image

Oamenii pot avea teamă de zbor din diferite motive. De exemplu, unele persoane pot să devină anxioase, deoarece simt că nu pot controla avionul, mai exact viteza, direcția și altitudinea aeronavei. Altele se tem de o astfel de călătorie, deoarece le este frică de incidentele aviatice care se pot petrece. 

Citește și: De ce îți vine să plângi când zbori cu avionul dacă nu îți este frică de înălțime 

Dacă și ție îți este teamă de zborul cu avionul, îți dăm câteva vești bune! În primul rând, accidentele sunt extrem de rare, mai exact unul la 9.737, potrivit publicației „Reader’s Digest‟. „Dacă ai zbura zilnic, ar trebui, în medie, să zbori 55.000 de ani înainte să fii implicat într-un accident grav‟, a explicat expertul în aviație Arnold Barnett pentru „ABC News‟. Mai mult decât atât, chiar dacă avionul se poate prăbuși, șansele de supraviețuire sunt mari. National Transportation Safety Board estimează că, în cazul accidentelor de aviație din întreaga lume, toți pasagerii au supraviețuit în proporție de 90%. 

Vezi și: Locurile din spatele avionului sunt cele mai sigure. Un pilot ne spune măsurile de siguranță în avion 

O altă teamă a pasagerilor des întâlnită este cea conform căreia motorul avionului s-ar putea defecta. Potrivit publicației menționate, 96% dintre avioanele Boeing sunt duble, adică au două motoare. Astfel de aeronave pot zbura perioage lungi de timp pe rute speciale, astfel încât să se afle la o distanță sigură de un aeroport și să aterizeze de urgență, în cazul în care motoarele s-ar putea defecta. În cele din urmă, probabilitatea ca ambele motoare să se defecteze în același timp este mai mică de una la un miliard de ore de zbor. 

Turbulențele sunt inofensive

Te temi de turbulențe? Ei bine, află că dintre toate fenomenele care pot afecta aeronava, turbulențele sunt cele mai infoensive. Ele apar, de cele mai multe ori, în urma diferențelor de temperatură și nu îți pun viața în pericol. Pentru prevenirea incidentelor din timpul turbulențelor (cum ar fi să te lovești), se recomandă să porți centura de siguranță.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg