Medicul cu 94 de copii. Povestea care a stat la baza filmului „Tatăl nostru: Copiii secreţi ai doctorului Cline‟

Un medic ginecolog american, specializat în infertilitate, și-a folosit sperma pentru a le lăsa însărcinate pe mai multe din pacientele sale. O parte din cei 94 de copii biologici i-au cerut despăgubiri şi au vorbit despre trauma lor în filmul documentar „Tatăl nostru: Copiii secreţi ai doctorului Cline‟.

image

Un nou documentar de pe Netflix, Tatăl nostru: Copiii secreţi ai doctorului Cline‟, spune povestea medicului Donald Cline despre care s-a descoperit că a inseminat zeci de paciente cu propria spermă, fără ca acestea să știe sau să-şi dea acordul.

În anul 2014, o femeie de 41 de ani pe nume Jacoba Ballard a făcut un test ADN şi a fost șocată să descopere că tatăl ei biologic era medicul Cline, un specialist în infertilitate care îi tratase mama în urmă cu 35 de ani. Apoi, a aflat că mai are 93 de frați vitregi şi a ajuns să bănuiească faptul că ar fi mai mulți necunoscuţi încă.

A fost considerat lipsit de etică

Mulți dintre cei care au vizionat documentarul s-au întrebat ce s-a întâmplat cu doctorul care și-a inseminat pacientele. Răspunsul este la fel de surprinzător ca filmul.

Cline și-a deschis cabinetul în 1979 și şi-a inseminat pacientele cu propria spermă până în anul 1986. Le-a spus că donatorii erau rezidenți medicali anonimi și că spermatozoizii unui singur donator nu au fost folosiţi de mai mult de trei ori. Prin înregistrările testelor ADN, copiii săi biologici au aflat că doctorul Cline le era tată.

Vezi şi: Realitate vs. film. Povestea reală a lui Clark Olafsson, creatorul Sindromului Stockholm

Şase dintre fraţi l-au confruntat pe Cline, iar el a recunoscut că și-a folosit sperma și că actele de înregistrare ale părinților lor au fost distruse. În ciuda lipsei lui de etică şi a solicitărilor continue ale victimelor care s-au simţit violate și ale copiilor lor, doctorul n-a fost niciodată acuzat de viol. Un avocat a explicat în documentar că ar fi aproape imposibil să-l acuze pe Cline de viol, mai ales că în statul american Indiana nu exista o lege potrivit căreia el să fi fost acuzat de ceva în urma multiplelor inseminări cu sperma proprie.

Medicul a plătit peste un milion de dolari victimelor sale

Medicul Cline a fost acuzat de obstrucționare a justiției pentru că a mințit în legătură cu utilizarea spermei sale în cazul a două mame și de ameninţare a fiicei sale Jacoba Ballard cu un proces de calomnie. După ce a pledat vinovat, a primit un an de probaţiune şi şi-a pierdut dreptul de a-şi practica meseria. Cline a plătit peste 1,3 milioane de dolari victimelor sale și familiilor acestora.

La final, fostul medic s-a izolat, deşi a avut mulți susținători în comunitate. Câțiva dintre copiii lui trăiesc în localitatea lui, unii chiar foarte aproape de casa tatălui lor biologic.

Nimeni n-a aflat motivul pentru care a ales să facă inseminările respective. Avea totuşi legături cu o mișcare creștină, numită Quiverfull, care îşi încurajează adepţii să aibă cât mai mulți copii.

Citeşte şi: Trădate de acelaşi bărbat simultan, 3 americance s-au mutat într-un autobuz renovat şi au devenit nomade

Începând din anul 2019, în statul american Indiana s-a adoptat o lege potrivit căreia este ilegal ca medicii specializaţi în infertilitate să-și folosească propria spermă pentru inseminări, fără consimțământul pacientelor.

FOTO: captură YouTubeRecente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg