Medicul cu 94 de copii. Povestea care a stat la baza filmului „Tatăl nostru: Copiii secreţi ai doctorului Cline‟

Un medic ginecolog american, specializat în infertilitate, și-a folosit sperma pentru a le lăsa însărcinate pe mai multe din pacientele sale. O parte din cei 94 de copii biologici i-au cerut despăgubiri şi au vorbit despre trauma lor în filmul documentar „Tatăl nostru: Copiii secreţi ai doctorului Cline‟.

image

Un nou documentar de pe Netflix, Tatăl nostru: Copiii secreţi ai doctorului Cline‟, spune povestea medicului Donald Cline despre care s-a descoperit că a inseminat zeci de paciente cu propria spermă, fără ca acestea să știe sau să-şi dea acordul.

În anul 2014, o femeie de 41 de ani pe nume Jacoba Ballard a făcut un test ADN şi a fost șocată să descopere că tatăl ei biologic era medicul Cline, un specialist în infertilitate care îi tratase mama în urmă cu 35 de ani. Apoi, a aflat că mai are 93 de frați vitregi şi a ajuns să bănuiească faptul că ar fi mai mulți necunoscuţi încă.

A fost considerat lipsit de etică

Mulți dintre cei care au vizionat documentarul s-au întrebat ce s-a întâmplat cu doctorul care și-a inseminat pacientele. Răspunsul este la fel de surprinzător ca filmul.

Cline și-a deschis cabinetul în 1979 și şi-a inseminat pacientele cu propria spermă până în anul 1986. Le-a spus că donatorii erau rezidenți medicali anonimi și că spermatozoizii unui singur donator nu au fost folosiţi de mai mult de trei ori. Prin înregistrările testelor ADN, copiii săi biologici au aflat că doctorul Cline le era tată.

Vezi şi: Realitate vs. film. Povestea reală a lui Clark Olafsson, creatorul Sindromului Stockholm

Şase dintre fraţi l-au confruntat pe Cline, iar el a recunoscut că și-a folosit sperma și că actele de înregistrare ale părinților lor au fost distruse. În ciuda lipsei lui de etică şi a solicitărilor continue ale victimelor care s-au simţit violate și ale copiilor lor, doctorul n-a fost niciodată acuzat de viol. Un avocat a explicat în documentar că ar fi aproape imposibil să-l acuze pe Cline de viol, mai ales că în statul american Indiana nu exista o lege potrivit căreia el să fi fost acuzat de ceva în urma multiplelor inseminări cu sperma proprie.

Medicul a plătit peste un milion de dolari victimelor sale

Medicul Cline a fost acuzat de obstrucționare a justiției pentru că a mințit în legătură cu utilizarea spermei sale în cazul a două mame și de ameninţare a fiicei sale Jacoba Ballard cu un proces de calomnie. După ce a pledat vinovat, a primit un an de probaţiune şi şi-a pierdut dreptul de a-şi practica meseria. Cline a plătit peste 1,3 milioane de dolari victimelor sale și familiilor acestora.

La final, fostul medic s-a izolat, deşi a avut mulți susținători în comunitate. Câțiva dintre copiii lui trăiesc în localitatea lui, unii chiar foarte aproape de casa tatălui lor biologic.

Nimeni n-a aflat motivul pentru care a ales să facă inseminările respective. Avea totuşi legături cu o mișcare creștină, numită Quiverfull, care îşi încurajează adepţii să aibă cât mai mulți copii.

Citeşte şi: Trădate de acelaşi bărbat simultan, 3 americance s-au mutat într-un autobuz renovat şi au devenit nomade

Începând din anul 2019, în statul american Indiana s-a adoptat o lege potrivit căreia este ilegal ca medicii specializaţi în infertilitate să-și folosească propria spermă pentru inseminări, fără consimțământul pacientelor.

FOTO: captură YouTube



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg