Mituri despre consumul de cereale

1 77585 original jpg jpeg

Primul lucru pe care-l faci când urmezi o dietă este renunţarea la pâine. Se crede că pâinea provoacă creşterea în greutate, iar glutenul care se găseşte în toate produsele de panificaţie afectează starea de sănătate. Dar se pare că acestea sunt nişte mituri, despre care ar trebui să ne schimbăm percepţia.

Iată care sunt miturile despre cerealele integrale:

Cerealele te îngraşă

Există o diferentă între cereale integrale şi cele rafinate. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Tufts, SUA, cerealele integrale reduc cantitatea de grăsime depusă. Consumate împreună cu alte alimente scăzute din punct de vedere caloric, cerealele integrale pot face parte din alimentaţia pe care o ai când vrei să slăbeşti.

Toate cerealele sunt la fel

Fiecare cereală are propriile beneficii şi gusturi. Quinoa este sursă bogată de proteine în timp ce are proprietăţi antiinflamatoare, despre care se crede că accelerează procesul de pierdere în greutate şi îmbunătăţeşte funcţia celulară a creierului.

În plus, conform medicinei tradiţionale chineze, meiul este singura cereală alcalină. Iar gustul dulceag îmbunătăţeşte funcţia splinei şi a pancreasului, reducând pofta pentru dulce. Cu cât vei descoperi mai multe despre lumea cerealelor, cu atât vei afla mai multe.

Să mănânci cereale este ca şi cum ai mânca zahăr

Ştim că zahărul este nociv pentru sănătate - el poate creşte nivelul glicemiei instant după ce ai mâncat un cub de zahăr sau orice alt produs care conţine zahăr. Dar unele cereale conţin o cantitate mare de fibre şi alte substanţe nutritive care nu afectează în niciun fel nivelul de zahăr din sânge. Aşadar, mitul acesta nu este adevărat. Pentru a evita creşterea glucozei, este important să nu mănânci nimic în exces.

Cerealele provoacă dependenţă

Mulţi oameni pot dezvolta alergii şi reacţii negative la multe produse, dar cerealele nu provoacă în niciun caz dependenţă.

Cerealele rafinate sunt la fel ca cerealele integrale

Cerealele integrale sunt sursă importantă de proteine, fibre, vitamina B, fier, calciu şi alte minerale, care scad daunele produse asupra nivelului de zahăr din sânge.

Cerealele consumate în exces cauzează creşterea tensiunii arteriale

Hipertensiunea este o boală ”silenţioasă”, pentru că nu provoacă simptome care ar putea să ne indice că ceva este în neregulă cu starea de sănătate a inimii. Dacă anumite produse prelucrate pe bază de cereale pot conţine mai mult zahăr sau mai multă sare, consumul lor ar trebui evitat.Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg