Paradoxul zilei de naştere. Ce este şi care sunt cele mai frecvente luni şi zile de naştere?

Ştii pe cineva născut în aceeaşi zi cu tine? Dacă ştii chiar mai mulţi, află că aceasta se numeşte „paradoxului zilei de naștere”. Descoperă care sunt zilele şi lunile în care se nasc cei mai mulţi copii!

image

Potrivit „paradoxului zilei de naștere”, într-un grup de circa 20 de persoane, există 50% șanse ca două persoane să aibă aceeaşi zi de naștere. Oamenii de ştiinţă americani au cules date despre aniversări şi au observat care sunt cele mai populare zile de naştere.

Cea mai frecventă zi de naștere

Primele cele mai frecvente aniversări sunt în luna septembrie, între zilele de 9 şi 20. Cea mai frecventă este 9 septembrie, urmată de 19 și 12 septembrie. În cea mai comună zi de naştere, 9 septembrie, sunt născute vedetele: Adam Sandler, Hugh Grant, gimnasta Gina Gogean, diplomatul Bogdan Aurescu.

Vezi și: Desert delicios pentru zile festive: Tort în culori

Cum sarcina durează în medie 40 de săptămâni de la ultima menstruație, dacă vom verifica momentul conceperii, vom observa că bebeluşii născuţi în cele mai frecvente zile din an au fost concepuţi de sărbători. Ar putea avea legătură cu bucuria sărbătorilor și cu faptul că mulți au timp liber în zilele de vacanță, pe care le iau în jurul Crăciunului și Anului Nou, pentru a sărbători cu familia și prietenii. Mai mult, există în preajma sărbătorilor acel sentiment de dragoste.

Ştiai că…

…decembrie este luna cea mai populară pentru a te logodi? Un studiu a constatat chiar că ar exista spre Anul Nou un vârf de 9,1% al concepţiei unui copil.

Citeşte şi: Tăierea moţului şi ruperea turtei. Ghid cu tot ce trebuie să ştii

Care este cea mai frecventă lună de naștere?

Conform datelor despre nașteri, au fost circa 7.600.000 de nașteri în luna august între anii 1994 și 2014. A doua cea mai frecventă lună de naștere este iulie, cu 7.500.795 de nașteri și septembrie pe locul trei cu 7.411.299. Totuși, merită remarcat faptul că atât iulie, cât și august au 31 de zile, în timp ce septembrie are doar 30. Cea mai puțin obișnuită lună de naștere este, probabil, februarie, care are doar 28 de zile.

Care este cea mai rară zi de naștere?

Cea mai puțin obișnuită zi de naștere este ziua de 29 februarie. Cum această zi este doar o dată la patru ani, este de înţeles că sunt mai puţine naşteri pe 29 februarie. Alte zile de naştere rare sunt cea de Crăciun, 25 decembrie, de Ajun, 24 decembrie, şi de Anul Nou, 1 ianuarie. În ziua de Crăciun s-au născut personalităţi ca Humphrey Bogart, Justin Trudeau, Humphrey Bogart, Annie Lennox.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg