Paradoxul zilei de naştere. Ce este şi care sunt cele mai frecvente luni şi zile de naştere?

Ştii pe cineva născut în aceeaşi zi cu tine? Dacă ştii chiar mai mulţi, află că aceasta se numeşte „paradoxului zilei de naștere”. Descoperă care sunt zilele şi lunile în care se nasc cei mai mulţi copii!

image

Potrivit „paradoxului zilei de naștere”, într-un grup de circa 20 de persoane, există 50% șanse ca două persoane să aibă aceeaşi zi de naștere. Oamenii de ştiinţă americani au cules date despre aniversări şi au observat care sunt cele mai populare zile de naştere.

Cea mai frecventă zi de naștere

Primele cele mai frecvente aniversări sunt în luna septembrie, între zilele de 9 şi 20. Cea mai frecventă este 9 septembrie, urmată de 19 și 12 septembrie. În cea mai comună zi de naştere, 9 septembrie, sunt născute vedetele: Adam Sandler, Hugh Grant, gimnasta Gina Gogean, diplomatul Bogdan Aurescu.

Vezi și: Desert delicios pentru zile festive: Tort în culori

Cum sarcina durează în medie 40 de săptămâni de la ultima menstruație, dacă vom verifica momentul conceperii, vom observa că bebeluşii născuţi în cele mai frecvente zile din an au fost concepuţi de sărbători. Ar putea avea legătură cu bucuria sărbătorilor și cu faptul că mulți au timp liber în zilele de vacanță, pe care le iau în jurul Crăciunului și Anului Nou, pentru a sărbători cu familia și prietenii. Mai mult, există în preajma sărbătorilor acel sentiment de dragoste.

Ştiai că…

…decembrie este luna cea mai populară pentru a te logodi? Un studiu a constatat chiar că ar exista spre Anul Nou un vârf de 9,1% al concepţiei unui copil.

Citeşte şi: Tăierea moţului şi ruperea turtei. Ghid cu tot ce trebuie să ştii

Care este cea mai frecventă lună de naștere?

Conform datelor despre nașteri, au fost circa 7.600.000 de nașteri în luna august între anii 1994 și 2014. A doua cea mai frecventă lună de naștere este iulie, cu 7.500.795 de nașteri și septembrie pe locul trei cu 7.411.299. Totuși, merită remarcat faptul că atât iulie, cât și august au 31 de zile, în timp ce septembrie are doar 30. Cea mai puțin obișnuită lună de naștere este, probabil, februarie, care are doar 28 de zile.

Care este cea mai rară zi de naștere?

Cea mai puțin obișnuită zi de naștere este ziua de 29 februarie. Cum această zi este doar o dată la patru ani, este de înţeles că sunt mai puţine naşteri pe 29 februarie. Alte zile de naştere rare sunt cea de Crăciun, 25 decembrie, de Ajun, 24 decembrie, şi de Anul Nou, 1 ianuarie. În ziua de Crăciun s-au născut personalităţi ca Humphrey Bogart, Justin Trudeau, Humphrey Bogart, Annie Lennox.

FOTO: ShutterstockRecente

Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg