Cum alegi tortul potrivit pentru aniversarea ta

Tortul aniversar nu poate să lipsească de la nicio petrecere, fie că este una restrânsă, de familie, fie că e una cu mulți invitați.

image

Este piesa de rezistență, momentul care își va lăsa amprenta asupra întregului eveniment. Alegi să faci tu acasă un tort diplomat sau poate comanzi unul. Chiar dacă încă nu te-ai decis, îți propunem noi câteva idei pentru cea mai potrivită alegere a tortului aniversar.

Tematica evenimentului

Tortul aniversar trebuie să se potrivească cu tematica petrecerii. Dacă ți-ai ales ceva bine definit, tortul trebuie să fie din același film.

Pentru o petrecere clasică poți alege un tort pe măsură, din ciocolată sau din fructe, în formă dreptunghiulară sau rotundă. Dacă ai mulți invitați, optează pentru monoporții, ca să fie ușor de manevrat și de împărțit.

Bugetul pentru petrecere

Dacă îți faci ziua acasă, cu familia și prietenii apropiați, și îți face plăcere să faci tu tortul, ai nevoie de o rețetă simplă și de ingredientele necesare. Îți mai trebuie și puțină imaginație pentru decorare și bucuria va fi imensă când invitații vor gusta din tortul tău!

Ca să poți calcula cât te costă este necesar să știi ce număr de invitați vei avea și să faci o mică documentare despre preferințele lor. Sfatul nostru este să faci un tort puțin mai mare și să te asiguri că nu e prima dată când încerci rețeta.

Dacă nu vrei bătăi de cap sau stres, poți merge la cofetăria preferată să comanzi un tort, în funcție de preferințele majorității.

Dimensiunea și forma tortului

Dacă vrei să știi cât de mare să fie tortul, trebuie să știi câți invitați vei avea la petrecere. Să te gândești dacă ar fi mai bine să iei două torturi mai mici sau dacă îți place unul singur și mai mare.

Dacă alegi mai multe torturi, poți opta să fie diferite, ca să mulțumești mai multe persoane, care au gusturi diferite sau pe cei care sunt pasionați să mănânce dulciuri și vor fi tentați de ambele variante.

Ce arome alegi

Este destul de dificil să mulțumești pe toată lumea, mai ales dacă decizi să ai o aniversare cu mulți invitați. Dacă unii preferă torturile fructate, poți comanda unul cu blat alb însiropat, creme de fructe și fructe proaspete. Sau dacă sunt amatori de ciocolată, poți să alegi lejer un tort amandină. Acum la modă este și tortul jumătate cu frișcă și fructe, iar cealaltă jumătate cu ciocolată și creme mai dense. Dacă ești indecisă, poți să te sfătuiești cu cei de la care alegi să comanzi.

Tortul în funcție de anotimp

Un alt aspect pe care ai putea să îl iei în considerare este anotimpul în care îți serbezi ziua de naștere. Pentru primăvară-vară sunt recomandate torturile răcoroase, ce au la bază compoziții din fructe, creme lejere. Pentru aniversările de toamnă-iarnă, poți alege combinații mai consistente, ca cele de ciocolată, cacao, cu creme mai grele.

Aspectul tortului

În ultimii ani sunt la modă torturile naked, adică acelea fără glazură pe deasupra, aparent nedecorate. Dacă alegi un astfel de tort, aniversarea ta va fi foarte la modă și vei fi și mai apreciată. Însă, poți oricând să alegi un tort glazurat sau ornat cu o fotografie.

Alegerea tortului poate fi unul dintre cele mai dificile momente din organizarea unei petreceri aniversare. Deși trebuie să ții cont de gusturile și preferințele invitaților, ar fi bine să alegi și ce ți-ar plăcea ție. Aniversarea, până la urmă, este unul dintre cele mai importante momente din viața ta, de care e frumos să te bucuri și pe care să îl porți în suflet mereu.

 Sursa foto: https://www.shutterstock.com/