Piesa virală de pe TikTok ți-a rămas în minte? Cum scapi de această obsesie

Piesa virală de pe TikTok se repetă permanent în mintea ta? Sau melodia pe care ai auzit-o într-un film te obsedează? Cu toții ne-am confruntat cu asta, la un moment dat, așa că iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de chin! 

image

Poate că piesa pe care ai auzit-o este frumoasă și conferă, pe moment, o stare de bine, dar când se tot repetă în capul tău, poate să devină foarte enervantă. Precum căscatul, acest fenomen apare fără să îl putem controla: 

„Cortexul auditiv este situat în lobul temporal al creierului. Dacă auzim un cântec cunoscut, care se oprește brusc, aceste zone ale creierului se activează și așteaptă să audă continuarea. Apoi, chiar și atunci când este liniștite sau dacă piesa nu se mai aude, cortexul auditiv rămâne activat. De obicei, partea pe care o memorăm se numește cârligul piesei și poate fi reprezentat de câteva cuvinte vesele, care, în general, se repetă în melodie. De aceea, piesele comerciale sunt atât de populare”, explică medicul Samata Sharma pentru „Reader’s Digest”. 

Un studiu al Universității din Durham, Anglia a dezvăluit că femeile se confruntă mai des decât bărbații cu acest fenomen, iar dacă și tu experimentezi asta, iată cum poți scăpa de obsesie! 

Citește și: Trucul de machiaj cu folia alimentară, viral pe TikTok. Vezi dacă are efect!

VIDEO Cum a apărut trendul „Oh No! Our Table!” de pe TikTok și de ce a prins atât de mult 

Cum scoți din cap o melodie care te obsedează

Unul dintre lucrurile pe care le poți face pentru a-ți scoate o melodie din minte este să o asculți în întregime, deoarece vei ajuta creierul să completeze partea pe care nu a mai auzit-o. Și alegerea de a asculta o altă melodie poate ajuta, deoarece se poate încorpora în creier îți poate distrage atenția de la piesa care te obsedează.

De asemenea, implicarea în activități care implică concentrare ajută, precum puzzle-uri și probleme de matematică. În cele din urmă, un truc la care poți apela este guma de mestecat, deoarece mestecatul îți poate antrena simțurile auditive și poate întrerupe cântecul care se repetă în mintea ta, scrie publicația menționată. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg