Schimbările uimitoare care se produc în organism în perioada menstruației

Menstruația aduce de la sine numeroase schimbări în organism, unele pe care le cunoști, așa cum sunt modificările hormonale și efectele lor, iar altele de care poate că nu ești conștientă. Iată ce se întâmplă în corpul tău când ești la menstruație! 

image

Menstruația este o parte natură a ciclului menstrual și are un impact semnificativ asupra stilului de viață pe care o femeie îl are. Desigur, simptomele care apar în această perioadă pot varia de la o persoană la alta, dar cercetările au arătat că în organismul femeilor se pot produce unele modificări comune. 

Spre exemplu, studiile arată că, în prima jumătate a ciclului menstrual, nivelul de estrogen crește, la fel dimensiunea hipocampului, care este partea a creierului implicată în stocarea amintirilor. Aceste modificări pot afecta comportamentul femeilor, spre exemplu pot să apară modificări de dispoziție. 

Citește și: 5 remedii naturale pentru boli frecvente la femei. Infuzia de coriandru calmează inflamațiile uternine 

Crampele menstruale „migrează” spre coapse, spate și fese 

În perioada menstruației, crampele menstruale afectează, în special, adolescentele, dar știai că aceste simptome pot schimba structura creierului? Un studiu a arătat că femeile care se confruntă cu astfel de dureri pot să experimenteze modificări ale creierului, care le afectează performanța la locul de muncă.

Un alt fapt interesant despre crampele menstruale este că acestea pot fi resimțite în diferite zone ale corpului. Regiunea pelviană este alcătuită din mai mulți nervi, iar durerea se poate duce spre coapse, spate sau fese. Mai mult, pierderea mineralelor esențiale din această perioadă, precum magneziu sau fier, provoacă formarea de spasme și crampe. 

Vocea se poate modifica în timpul menstruației 

Nu este un mit! Vocea femeilor se poate schimba ușor în timpul menstruației din cauza modificărilor hormonale care modifică corzile vocale. Astfel, vocea ta poate să devină mai răgușită sau mai aspră.

Citește și: Mănâncă aceste alimente și te vei simți mai bine în timpul ciclului menstrual  

Iarna simptomele sunt mai intense 

Un alt lucru interesant despre menstruație este că temperaturile de afară pot influența simptomele apărute în această perioadă a lunii. Mai exact, când afară este frig, femeile pot experimenta dureri mai intense, dar și o durată mai lungă a ciclului menstrual. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg