Studiu. Cum arată câinii care trăiesc cel mai mult

O echipă de cercetători a descoperit care sunt trăsăturile comune pe care le au câinii care trăiesc cel mai mult. Se pare că longevitatea poate fi determinată în funcție de talia animalelor și de aspectul feței lor. 

image

Când alegi un câine pentru familie este bine să iei în considerare mai multe aspecte, cum ar fi nivelul său de energie și factorii care fac diferența între un câine longeviv și unul care ar avea șanse să trăiască mai puțin, precum: rasa și predispoziția acesteia la anumite boli. 

Citește și: Îți dorești un câine deștept? Verifică topul celor mai inteligente rase! 

Știm că rasele de câini mici trăiesc mai mult, însă un nou studiu anunță că longevitatea acestora poate fi legată și de apectul feței lor. În cadrul cercetării publicate în jurnalul „Scientific Reports‟, specialiștii au analizat aproape 600.000 de câini din Marea Britanie, atât în viață, cât și decedanți, din peste 150 de rase diferite. Datele au fost furnizate de la o companie de asigurări pentru animale de companie și de la companii veterinare. 

În urma analizei, cercetătorii au aflat că durata medie pentru toți câinii a fost de 12,5 ani și că femelele tind să trăiască mai puțin decât câinii masculi. De asemenea, câinii de talie mică, care au nasul lung, trăiesc mai mult decât reprezentanții raselor de talie mare, care au fața plată. Cercetătorii au observat că rasele cu fața plată sunt predispuse la probleme de respirație și le este greu să respire când vremea este prea caldă și în condiții de umiditate.  

Vezi și: Câinii care sunt greu de dresat. Doar cu multă răbdare o să-i faci să-ți asculte comenzile 

Rasele de câini care trăiesc mai mult 

Experții au aflat că animalele din rasa Lancashire Heeler (un câine mic cu nasul alungit) are cea mai lungă durată de viață - o medie de 15,4 ani.

image

În mod similar, câinii din rasa Spaniel Tibetan și cei din Bichon Bolognese au o durată medie de viață de 15,2 ani, respectiv, 14,9 ani. Pe locul al patrulea se clasează câinii din rasa Shiba Inu, cu o durată medie de viață de 14,6 ani, iar pe locul al cincilea se află animalele din rasa Papillon, cu o durată medie de viață de 14,5 ani. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg
Regele Charles jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Beyoncé jpg
Adele 1 jpg
Melania Trump jpg
DDR03557 png
eveniment seara (1) jpg
Ryan Gosling și Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
Vedete jpg
Familia Regala jpg
Beyonce Instagram jpg
Selena Gomez foto  Shutterstock jpg
Michelle Pfeiffer foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift (1) jpg
Katy Perry jpg
Jennifer Lopez jpg