Te doare încheietura mâinii? Învață cum să scapi în câteva secunde de disconfort!

Durerea de la încheietura mâinii poate să apară în urma unei afecțiuni sau traume. De asemenea, inclusiv pozițiile incomode o pot cauza. Pentru a scăpa de această suferință, un kinetoterapeut te învață ce să faci. Totul doar în câteva secunde! 

image

De obicei, durerea resimțită la nivelul încheieturii mâinii este rezultatul unei suprasolicitări, entorse, căderi și fracturi osoase. Tunelul carpian, tendinita și artrita sunt doar trei dintre afecțiunile care se manifestă astfel. „Oamenii pot crede că este o problemă de flexibilitate, dar durerea are legătură cu mobilitatea articulară”, spune kinetoterapeutul Julie Pitois.

Cum poate afecta stilul de viață 

Pe lângă disconfortul resimțit, durerea de la încheietura mâinii poate afecta capacitatea de a utiliza mâna și încheietura în mod normal. Activitățile simple, precum ținerea obiectelor, condusul, spălatul vaselor sau scrierea și chiar mișcările obișnuite ale mâinii pot deveni dureroase. În plus, această problemă poate afecta calitatea somnului, deoarece durerea devine adesea mai intensă în timpul nopții sau face mai dificilă adormirea. Totodată, durerea constantă poate duce la stres, anxietate și chiar depresie, deoarece afectează starea generală și modul în care aceasta influențează viața de zi cu zi. 

Citește și: Durerea de cap. Scapă de ea fără pastile, în doar câteva minute 

Nu lăsa durerea să îți afecteze stilul de viață! Kinetoterapeutul Julie Pitois te învață un truc simplu și eficient care te va ajuta să scapi de disconfortul resimțit în doar câteva secunde. 

Dacă te doare încheietura mâinii, pune în aplicare acest truc! 

Vei reuși să scapi de disconfort cu ajutorul unui truc care este foarte ușor de pus în aplicare. Prinde încheietura mâinii afectate cu degetul mare și cu arătătorul mâinii opuse, iar degetele mâinii afectate ține-le drepte! Rotește încheietura mâinii în trei cercuri mari spre stânga, apoi rotește de trei ori spre dreapta.

Vezi în filmulețul de mai jos cum trebuie să faci corect! 

Vezi și: Te confrunți frecvent cu dureri de spate? Renunță la aceste obiceiuri! 

Pont: Dacă durerea persistă, acesta este un semn că a sosit momentul să ceri sfatul unui medic. Din fericire, majoritatea durerilor de acest tip sunt ușoare și dispar de la sine cu tratament la domiciliu și odihnă, scrie „Clinica Cleveland”. 

Sursă foto: Shutterstock, / video: Instagram -@protocolsportsystems  



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg