Trenduri ciudate în materie de frumusețe: monosprâncene, dantură neagră și dieta cu tenie

Un lucru este cert: femeile au fost dintotdeauna precupate să arate bine. Însă, de-a lungul istoriei, au existat unele tendințe de frumusețe ce astăzi par extravagante. 

image

Standardele de frumusețe sunt diferite, ajungând în unele colțuri ale lumii să fie, de-a dreptul ciudate. Acest lucru este demonstrat de tendințele de frumusețe care au existat, de-a lungul timpului, în istorie. De exemplu, în Grecia Antică, oamenii obișnuiau să creadă că femeile cu monosprâncene sunt atractive. Acest trend, cunoscut precum „unibrown‟, presupunea ca femeile să își lipească pe mijlocul frunții păr de capră, vopsit cu rășină. Destul de complicat, nu? 

Citește și: Măști cu aur, masaj cu șerpi, scrub cu spermă. Ritualuri de întinerire la care puțini au acces 

Dieta cu tenie 

Ca să slăbească și să fie în formă, la începutul anilor 1900, femeile urmau un regim ciudat, numit „Dieta Tenie‟, ce implica înghițirea unei pastile care conținea un ou de tenie. Se considera că acel ou eclozează în sistemul digestiv și absoarbe toate caloriile consumate. În cele din urmă, s-a demonstrat că această practică este una periculoasă care poate pune în pericol sănătatea celor care o urmează. 

Dantură neagră 

Dacă astăzi, oamenii apelează la diferite tratamente stomatolgice pentru a obține dinți perfecți albi, cândva, dantura neagră era la modă. În Vietnam, înnegrirea dinților era considerată un ritual de frumusețe și avea inclusiv o semnificație profundă - se credea că persoanele cu dinții negrii erau protejate de energiile negative. 

Citește și: Petrecerile ascunse ale miliardarilor lumii: ritualuri sataniste, orgii și droguri ciudate 

Look „tuberculoză‟

Dacă acestea nu te-au surprins, ce-ai spune de „look-ul tuberculoză‟? În perioada erei victoriene, femeile erau fascinate de aspectul pe care această boală periculoasă îl provoca, așa că apelau la diferite strategii ca să obțină o piele palidă, o talie subțire și buze roșii, scrie „Elle India‟. Cea mai extremă strategie a fost purtarea unor corsetelor strânse care a cauzat multe probleme de sănătate. 

Excremente de porumbei, leac pentru chelie 

Și domnii apelau la strategii bizare. De pildă, pentru a combate alopecia sau „căderea părului‟, grecii antici făceau o pastă din chimion, excremente de porumbei, hrean și urzici. Din păcate, vestea proastă este că amestecul bizar nu a funcționat! 

Sursă foto: Pinterest Recente

magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg