VIDEO De ce dau dependenţă trendurile muzicale şi dansurile de pe Tiktok?

1 shutterstock 1805431663 jpg jpeg

Fără să-ţi dai seama, dansurile şi videoclipurile muzicale de pe TikTok te prind şi te fac să pierzi ore întregi. Totuşi, ce anume ne face să ajungem dependenţi de această reţea socială.

Ar trebui să existe grupuri de asistenţă pentru oricine doreşte să părăsească platforma social media. Un student la Universitatea Cornell din SUA a scris pe TiTok: „Am petrecut pe TikTok cea mai mare parte din vacanţa mea de iarnă. Chiar şi atunci când nu parcurgeam fluxul nesfârşit de dansuri distractive şi trucuri pe care ştiu că nu le voi folosi niciodată, gândul îmi fugea tot la TikTok”. Chiar dacă nu simţi o dorinţă copleşitoare de a-ţi verifica TikToker-ii tăi preferaţi care încearcă noile tendinţe în dans, nu poţi nega că nu există o forţă mai mare decât tine de a verifica aplicaţia. Ce au aceste videoclipuri muzicale încât devin atât de captivante?

Vizionarea tendinţelor în dans dă o stare de bine

Videoclipurile cu dansuri de pe TikTok sunt la modă. Din această cauză, utilizatorii care le urmăresc sau le recreează simt imediat un sentiment de implicare socială. În plus, filmuleţele scurte reuşesc să atragă şi să menţină atenţia utilizatorilor. Adesea, utilizatorii simt un soi de „recompensă internă” după ce vizionează un videoclip de dans rapid şi îmbucurător. Această „recompensă” este cauzată de o creştere a dopaminei, un hormon care te face să simţi plăcere. Cine s-ar fi gândit că dansurile rapide urmărite pe un ecran ar putea avea un impact atât de mare asupra stării de spirit şi a minţii?

Cât petrec utilizatorii în medie pe zi pe TikTok?

Utilizatorii petrec, în medie, aproximativ 52 de minute pe zi în lumea TikTok, iar numărul de utilizatori activi lunar(peste 1 miliard) este mai mare decât cel înregistrat de Twitter, Reddit, Snapchat şi Pinterest.

Citeşte şi:

Truc de înfrumuseţare ajuns viral pe TikTok. Îţi poate şterge cearcănele rapid

TikTok, depresia, anxietatea, printre cauzele ticurilor la adolescente. Multe au ajuns la medic în pandemie

Este incredibil pentru o platformă care provoacă dependenţă şi care a fost lansată pentru prima dată în urmă cu doar şase ani, în 2016.

FOTO: Shutterstock



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg