Vrei să îți îmbunătățești memoria? Fă zilnic aceste exerciții, timp de 6 minute!

Rezultatele unui studiu arată că este suficient să faci zilnic doar 6 minute de exerciții fizice moderate, pentru a-ți menține mintea ascuțită. Descoperă care sunt mișcările recomandate, pentru un sistem nervos sănătos! 

image

În cadrul cercetării, realizate de către specialiștii de la University College London (UCL), a fost monitorizată activitatea fizică a peste 4.400 de participanți. Ulterior, aceștia au completat atât teste de memorie, cât și teste care au măsurat rapiditatea cu care au îndeplinit diferite sarcini mentale. 

Citește și: De ce ar trebui să nu faci mișcare pe stomacul gol 

Rezultatele au arătat că persoanele care au făcut zilnic, între șase și nouă minute de mișcare moderată, au beneficiat de rezultate mai bune la aceste teste, în comparație cu persoanele sedentare și cu persoanele care au făcut mișcări ușoare. „Chiar și mai puțin de 10 minute de mișcare pe zi pot schimba sănătatea noastră cognitivă‟, a spus John Mitchell, autorul principal al studiului, pentru „CNN‟. 

Potrivit site-ului „National Health Service‟, în categoria activităților moderate intră: mersul rapid, aerobicul, ciclismul, dansul, tenisul, drumețiile, dar și tunderea gazonului. De asemenea, în timpul exercițiilor fizice moderate, poți purta o conversație, însă nu poți cânta, informează „Clinica Mayo‟. 

Mai mult sport, mai multe beneficii! 

Vezi și: Condimentul care te poate ajuta să-ți îmbunătățești memoria se poate afla chiar în bucătăria ta! 

Persoanele care au făcut mai mult de nouă minute de exerciții moderate au avut rezultate și mai bune la testele efectuate. Și, desigur, dacă dorești să îți îmbunătățești condiția fizică, recomandarea generală este să faci săptămânal cel puțin 150 de minute de exerciții moderate (2 antrenamente), 75 de minute de exerciții viguroase (1 antrenament) sau o combinație dintre cele două tipuri, precum și exerciții care îmbunătățesc masa musculară, de două ori pe săptămână. Dar, dacă nu îți poți încadra în program cele 5 antrenamente, reține că doar 6 minute de mișcare îți pot aduce beneficiile dorite. Poți începe cu alergarea ușoară sau cu mersul pe bicicletă. Și programele de antrenamente online te pot ajuta, dar și un simplu dans prin casă. Ești pregătit să încerci? 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg