Condimentul care te ajută să-ți îmbunătățești memoria se poate afla chiar în bucătăria ta!
Știai că dulapul de condimente se poate transforma în propriul plafar? Mai exact, în acest sertar sunt șanse mari să se afle un condiment special care te-ar putea ajuta să îți îmbunătățești memoria. Iată care este!
Pe măsură ce îmbătrânim, cresc și șansele de a dezvolta tulburări de memorie, informează „Clinica Mayo‟. Din fericire, există câteva modalități care ne pot ajuta să ne îmbunătățim sănătatea cognitivă.
De pildă, poți să consumi mai des câteva alimente benefice pentru creier, așa cum sunt următoarele: fructele de pădure, afinele, avocado, portocalele, ciocolata neagră, ceaiul, apa, spanacul, cruciferele, semințele, peștele și ouăle. Există studii conform cărora și mișcare regulată ajută, așa cum ajută și somnul suficient, concentrarea pe lucruri importante și învățarea permanentă.
Citește și: Cum să îți îmbunătățești memoria, după 50 de ani
De asemenea, un alt truc eficient este să folosești anumite condimente în alimentația de zi cu zi. Unul dintre condimentele care te vor ajuta să îți îmbunătățești memoria este turmericul (Curcuma longa), un ingredient care se poate afla chiar în bucătăria ta. Iată cum te ajută!
Turmericul, un condiment extrem de sănătos
Turmericul, cunoscut și sub denumirea de curcuma sau șofran indian, are un gust piperat și ușor amărui. Acest condiment poate fi adăugat în preparatele culinare, așa cum este curry, dar se folosește și ca un agent de colorare.
Pe lângă gustul special, turmericul este și sănătos, deoarece conține mulți nutrienți benefici pentru sănătate, precum: calciu, vitamina B6, vitamina C, fier, potasiu, zinc, betacaroten, magneziu și fibre.
De ce te ajută turmericul să îți îmbunătățești memoria?
Potrivit unui studiu din 2018, publicat în „The American Journal of Geriatric Psychiatry‟, curcuma, care este principalul ingredient din turmeric, îmbunătățește memoria și protejează sănătatea creierului. Mai mult decât atât, cercetătorii au observat că în rândul indienilor, care consumă frecvent acest ingredient, există o rată mai scăzută a bolii Alzheimer, deoarece turmericul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.
- Turmericul poate fi folosit sub formă de pulbere sau ca rădăcină proaspătă. Dacă alegi varianta proaspătă, aceasta se păstrează în frigider, până la o lună sau în congelator, pentru cel mult două luni.
Sursă foto: Shutterstock