Diane de Poitiers, amanta regelui Henric al II-lea al Franţei, avea un truc periculos pentru a-şi menţine tinereţea

1 diane jpg jpeg

Una dintre cele mai influente amante regale, Diane de Poitiers era renumită pentru frumuseţea, dar şi pentru inteligenţa ei. A avut numeroase privilegii, demne de o regină, iar regele Henric al II-lea a adorat-o şi i-a oferit multe cadouri valoroase, inclusiv un castel.

Diane de Poitiers a rămas celebră prin relaţia adulteră pe care a avut-o cu regele Henric al II-lea al Franţei (1519 –1559).

La doar 15 ani, Diane s-a căsătorit cu un bărbat mult mai mare decât ea, Louis de Breze, cu care a avut două fete. Acest mariaj i-a oferit posibilitatea de a intra la curtea regală a Franţei, devenind doamna de onoare a reginei Claude, soţia regelui Francisc I. După ce soţul ei a murit, Diane a continuat să rămână la curtea regală. Aici, va face pentru ea o mare pasiune fiul regelului Francisc I, tânărul Henric a II-lea, deşi între ei era o diferenţă de vârstă de 20 de ani. Cei doi îşi vor continua relaţia şi în timpul căsătoriei lui Henric cu Caterina de Medici, pe care nu a iubit-o şi cu care a avut 10 copii. Diane de Poitiers a fost confidenta regelui, favorita sa, şi s-a bucurat de numeroase avantaje demne de o regină, semnând chiar şi documente oficiale. Regele i-a dăruit numeroase cadouri - bijuterii, precum şi un castel.

Consuma aur lichid pentru tinereţe şi longevitate

stanga
dreapta
2 35731 xl jpg jpeg

Diane de Poitiers avea mare grijă de aspectul său fizic şi era preocupată să arate bine şi să îşi păstreze cât mai mult timp tinereţea. În acest scop, obişnuia să bea aur lichid. O analiză a rămăşiţelor sale pământeşti (fire de păr) a aratat că ingerarea de aur lichid ar fi fost cauza morţii sale. În acele timpuri, se credea că aurul lichid este un elixir al tinereţii şi frumuseţii.Recente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg