Premieră cosmică - agricultură pe Lună. Omenirea face primul pas în colonizarea altor planete!

Vorbim adesea despre mutatul pe alte planete, însă e posibilă viața în spațiu? Oamenii de știință faci primii pași în încercarea de-a asigura hrana astronauților ajunși pe Lună. Ce mișcare plănuiesc?

image

Poate că ne chinuim și noi adesea să ne menținem în viață plantele de apartament, însă efortul nostru nu se compară cu provocările pe care le vor întâmpina oamenii care vor ajunge pe Lună și vor instala acolo o seră.

O premieră uluitoare e că agenția spațială americană va încerca, pentru prima dată în istorie, să planteze plante pe Lună. Acest experiment se va face pentru a testa cum mai multe soiuri de plante vor rezista în condiții cosmice.

NASA va crește lintiță (care e cea mai mică plantă cu flori, acvatică), creson (care este un soi de salată) și brassica (din familia verzei) într-o seră de pe Lună, atunci când misiunea Artemis III se va întoarce pe Lună. Efectele Lunare ale Florei Agricole este un experiment care se va face atunci când oamenii vor reveni pe Lună, adică în 2026.

Astronauții vor depune în seră niște capsule cu plantele respective, care să protejeze plantele de radiațiile excesive, lumina soarelui și vidul din spațiu. În același timp, le va permite astronauților să monitorizeze creșterea lor.

Cele trei plante alese să facă întreaga călătorie în spațiu joacă un rol important în încercarea de-a instala colonii de oameni și pe alte planete, nu numai pe Pământ. Experimentul are menirea de-a facilita îngrijirea echipajului în spațiu cu ajutorul agriculturii.

Oamenii de știință vor studia cum și dacă expunerea la radiațiile din spațiu vor cauza mutații în ADN-ul plantelor. Plantele alese sunt rezistente, se înmulțesc rapid și se speră că vor deveni sursă de mâncare și sisteme de viață pentru viitoare posibile colonii.

luna JPG

Nu e prima dată când niște plante sunt crescute în spațiu, însă e prima încercare a NASA de-a crește plante pe suprafața Lunii. Vom vedea dacă experiemntul va reuși sau dacă va fi un eșec total. Important e că se fac încercări de-a crea viață și pe alte planete!

foto - ShutterstockRecente

Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg
Dannii Minogue Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas foto  Shutterstock jpg
Rumer Willis foto  Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi foto  Shutterstock jpg
Celebritati jpg
Whitney Houston foto  Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei jpg
Olivia Munn și John Mulaney foto  Shutterstock jpg
Madonna jpg
să vorbim de vorbă  Oana & Ion jpg
Cindy Crawford Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg