Premieră cosmică - agricultură pe Lună. Omenirea face primul pas în colonizarea altor planete!

Vorbim adesea despre mutatul pe alte planete, însă e posibilă viața în spațiu? Oamenii de știință faci primii pași în încercarea de-a asigura hrana astronauților ajunși pe Lună. Ce mișcare plănuiesc?

image

Poate că ne chinuim și noi adesea să ne menținem în viață plantele de apartament, însă efortul nostru nu se compară cu provocările pe care le vor întâmpina oamenii care vor ajunge pe Lună și vor instala acolo o seră.

O premieră uluitoare e că agenția spațială americană va încerca, pentru prima dată în istorie, să planteze plante pe Lună. Acest experiment se va face pentru a testa cum mai multe soiuri de plante vor rezista în condiții cosmice.

NASA va crește lintiță (care e cea mai mică plantă cu flori, acvatică), creson (care este un soi de salată) și brassica (din familia verzei) într-o seră de pe Lună, atunci când misiunea Artemis III se va întoarce pe Lună. Efectele Lunare ale Florei Agricole este un experiment care se va face atunci când oamenii vor reveni pe Lună, adică în 2026.

Astronauții vor depune în seră niște capsule cu plantele respective, care să protejeze plantele de radiațiile excesive, lumina soarelui și vidul din spațiu. În același timp, le va permite astronauților să monitorizeze creșterea lor.

Cele trei plante alese să facă întreaga călătorie în spațiu joacă un rol important în încercarea de-a instala colonii de oameni și pe alte planete, nu numai pe Pământ. Experimentul are menirea de-a facilita îngrijirea echipajului în spațiu cu ajutorul agriculturii.

Oamenii de știință vor studia cum și dacă expunerea la radiațiile din spațiu vor cauza mutații în ADN-ul plantelor. Plantele alese sunt rezistente, se înmulțesc rapid și se speră că vor deveni sursă de mâncare și sisteme de viață pentru viitoare posibile colonii.

luna JPG

Nu e prima dată când niște plante sunt crescute în spațiu, însă e prima încercare a NASA de-a crește plante pe suprafața Lunii. Vom vedea dacă experiemntul va reuși sau dacă va fi un eșec total. Important e că se fac încercări de-a crea viață și pe alte planete!

foto - Shutterstock



Recente

Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg