Bill Gates investește în... carne falsă! E pe gustul tău?

Unul dintrei cei mai bogați oameni din lume spune că vrea să salveze planeta, dar ia în calcul și rotunjirea conturilor lui bancare în tot acest timp. Carnea falsă e noua lui investiție!

image

Bill Gates se bate cu pumnii în piept că luptă să scadă emisiile de carbon investind în fertilizatori și carne făcută din plante, însă jurnalistul american Seamus Bruner îl contrazice, susținând că achiziționarea de teren arabil american are un efect minor asupra diminuării emisiilor de carbon și un efect mai mare pentru… finanțele lui.

Bruner a scris în cartea sa, „Controligarchs”, că persoane înstărite ca Bill Gates monopolizează sursele de hrană ale SUA, lucru care va duce la controlul asupra sistemului național de alimentare al americanilor, așa cum a făcut și bogătașul Rockefeller în trecut.

Fondatorul Microsoft a investit recent în fertilizatori patentați, carne falsă și ferme americane – mai exact, a cumpărat nu mai puțin de 110.000 de hectare de teren arabil – iar investiția sa va fi cât se poate de profitabilă, după cum ne informează Bruner.

Scriitorul e de părere că istoria se repetă și că vom fi martorii unor situații în care poluarea își va face simțită prezența și mai mult, la fel și epuizarea resurselor naturale și transformarea fermelor mici, de familie, în ferme-corporații. Ca pe vremea Rockefellerilor, când, odată întâmpinate aceste probleme, au dat vina pe schimbările climaterice.

„Acum Gates și alții ca el susțin că pot rezolva criza climaterică cu noi produse patentate care se întâmplă să-i îmbogățească și mai mult pe aceștia”, scrie Bruner. Se pare că Bill a investit milioane în companii precum „Beyond Meat” și „Impossible Foods”, iar acțiunile acestor companii vor crește simțitor odată ce se instalează raționalizarea alimentară, posibilă din cauza epuizării resurselor naturale.

image

În ceea ce privește terenul arabil, Gates a investit peste un miliard de dolari în fermele americane și noile tehnologii care funcționează în incinta lor. „Când Gates cumpără zeci de mii de hectare de teren arabil, nu cumpără numai pământul, ci și dreptul la apa din pământ”, ne pune în vedere Bruner. Ceea ce reprezintă o resursă elementară pentru omenire, dar și una extrem de benefică financiar pentru faimosul miliardar.

foto - Shutterstock



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg