Ce predicții s-au făcut în „The Simpsons” pentru 2024. Unele s-au adeverit deja!

E un serial de animație care a început încă din 1989 și până acum a oferit umor de calitate și… o viziune asupra viitorului incredibil de reală. Ce ne rezervă restului anului, conform prezicerilor din „The Simpsons”?

image

Donald Trump candidează la președinția americană

Deja s-a adeverit! Chiar ieri, pe 18 iulie, fostul președinte american a fost propus oficial drept candidat la președinție la Convenția Națională Republicană. Nici măcar glonțele care s-au tras, zilele trecute, asupra lui nu l-au putut opri pe Donald Trump să candideze din nou la prima funcție în stat.

Iar „The Simpsons” au avut, în 2015, un episod numit „Călătoria Trumpfală”, în care ni se oferea o viziune justă asupra viitorului politic american. În episodul 11, „Bart to the Future”, e menționată președintele Lisa Simpson, care moștenește bugetul de criză de la predecesorul ei, un anume magnat în imobiliare numit Donad Trump. Cine s-ar fi gândit că omul de afaceri american chiar va candida anul acesta la președinția americană?! Familia Simpsons, cum cine?!  

Roboții îi înlocuiesc pe oameni la locul de muncă

Și acest lucru îl vedem deja cum se întâmplă chiar sub privirile noastre. Tot mai multe meserii devin robotizate, iar omul se face tot mai puțin util pe piața de muncă. În sezonul al 23-lea, episodul „Them, Robot”, e subliniată problema actuală pe care oamenii o au cu noua tehnologie – se tem că inteligența artificială le va lua joburile.

În episod, toți angajații de la Springfield Nuclear Power Plant sunt concediați și înlocuiți cu roboți, cu excepția lui Homer, care încearcă să se pună bine cu mașinăriile – le învață cum să joace baseball și cum să reacționeze ca niște oameni. Însă, atunci când roboții îl împiedică pe Homer să bea bere, iadul se declanșează în Springfield. Atunci foștii angajați îi opresc pe roboți să ia cu asalt întregul oraș.

Dacă stăm acum în magazine să ne scanăm singuri alimentele cumpărate și nu mai avem tangență cu niciun vânzător uman, ei bine, și alte domenii vor fi afectate de asaltul pe care-l ia inteligența artificială chiar sub ochii noștri.

Un traducător al limbajului bebelușilor

În sezonul al treilea, Herb, care e falimentar și fără un acoperiș deasupra capului, apare la ușa lui Homer și-i cere bani ca să creeze un traducător de bebeluși. Homer îi dă banii lui Herb și noua invenție are succes imens până la finalul episodului.

Ei bine, compania Zoundream din SUA a creat un asemenea monitor cu ajutorul IA și l-a lansat pe piața americană chiar la începutul anului, pe 16 ianuarie 2024. Deci și această predicție s-a adeverit! Rămâne de văzut dacă următoarea predicție se va adeveri! Sperăm că nu!!

Cel de-al Treilea Război Mondial

Din 1987 până în 1989, s-a realizat o serie de filmulețe de scurt metraj cu Homer Simpson și anturajul său dezaxat și, într-unul dintre ele, lansat în noiembrie 1987, de numai două minute, a fost vorba despre ce ne temem mai mult pe lumea asta – Al Treilea Război Mondial.

Personajul principal își ia familia, în mijlocul nopții, și o duce în adăpostul neclear subteran, pe care și-l pregătiseră pentru un conflict armat global. N-a fost pentru prima dată când personajele din seria animată menționează Al Treilea Război Mondial și, cu atmosfera tensionată din prezent, te și întrebi dacă nu ne îndreptăm spre așa ceva.  

Rusia continuă luptele cu Ucraina, iar confictul dintre Israel și Palestina pare departe de-a fi încheiat. Sperăm numai ca lucrurile să nu escaladeze!

foto - The Simpsons



Recente

Carmen Electra  foto   Shutterstock, Baywatch jpg
Gandalf jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2282989513 jpg
Festival de Film  foto   Shutterstock jpg
Samantha Fox  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2493731425 jpg
shutterstock 2277522461 jpg
rodrigo abreu Cj4CWKQllOM unsplash jpg
Al Pacino  foto   Shutterstock jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
RAP04310 JPG
shutterstock 2116255859 jpg
WhatsApp Image 2024 08 29 at 14 58 03 jpeg
Atunci cand muzica vindeca 5 SITUATII in care este nevoie sa te deconectezi jpg
Monica Bellucci  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen  foto   Shutterstock jpg
featured image jpg
John F  Kennedy  foto   Shutterstock jpg
actor pe covorul roșu  foto   Shutterstock jpg