Cum realizăm un interior în stil tradiţional reinterpretat

1 76626 original jpg jpeg

Câteva accente caracteristice stilului tradiţional românesc într-un interior contribuie la crearea unei atmosfere confortabile şi spirituale

În stilul tradiţional românesc se regăseşte un mix de caracteristici ale stilurilor brâncovenesc, contemporan şi, nu în ultimul rând, rustic şi retro. Acest stil nu poate fi încadrat la minimalism, dar nici nu putem spune că este foarte încărcat. Obiectele şi finisajele sunt intense şi expresive. De aceea, atunci când sunt în cantitate mare pot arăta prea aglomerat.

Elementele caracteristice ale stilului tradiţional

Pentru placarea pereţilor şi a tavanului cu lemn – pardoseli din lemn brut, parchet cu finisaje mate- este de preferat să folosiţi culori de lemn deschis.

Amplasarea unui şemineu sau a unor sobe tradiţionale româneşti într-o casă sau apartament este destul de complicată, deoarece un şemineu este masiv şi va ocupa mult spaţiu. Soluţia ar fi să construim un şemineu stilizat, mai mult pentru decor.

Acesta să fie placat cu faianţă sau plăci ceramice cu motive tradiţionale pictate manual. Acest element va transforma încăperea într-una unică şi originală.