David Beckham, plătit regește ca să fie ambasadorul Campionatului Mondial de Fotbal

Nu a intrat pe teren, dar asta nu înseamnă că fostul fotbalist britanic n-a avut un rol important, bine remunerat, la acest Campionat Mondial de Fotbal.

image

Ne așteptam să-l vedem în tribune urmărind meciurile de fotbal de la Cupa Mondială FIFA, însă ne-a luat puțin prin surprindere motivul pentru care David Beckham se află în Qatar de aproape o lună. Fostul fotbalist de marcă a fost desemnat Ambasadorul Campionatului Mondial 2022 și, pentru asemenea rol important, a primit o sumă exorbitantă de bani.  

David a primit 150 de milioane de lire starline pentru a fi ambasadorul acestui eveniment sportiv controversat. De ce controversat? Pentru că au ieșit la suprafață informații cutremurătoare despre muncitorii care au ridicat toate aceste stadioane în care se joacă meciurile. Mulți dintre ei au murit în timp ce depuneau o muncă îndelungată și dificilă, având în vedere condițiile de lucru – la temperaturi ridicate, fără a le fi asigurat un minim de confort, odihnă și hidratare.

Astfel, Beckham s-a asociat cu un eveniment sportiv care a determinat o lume întreagă să critice Qatarul din cauza drepturilor omului care au fost încălcate acolo. Prezent la toate meciurile, fostul sportiv de 47 de ani a urmărit încântat prestația lui Lionel Messi de pe stadionul Lusail, de pildă, împreună cu cei 88.000 de fani argentinieni. Și, cu siguranță, de-abia așteaptă finala dintre Argentina și Franța!

Surprinzător sau nu, David a încheiat o înțelegere cu Qatar nu numai pe durata acestui Campionat Mondial, ci pe un deceniu întreg. Conaționalii lui sunt șocați să descopere că faimosul metrosexual, care este perceput de public ca un idol al homosexualilor, a putut semna un contract cu un stat care condamnă pe oricine nu este heterosexual.

Ca răspuns la criticile ce i-au fost aduse în urma acestei asocieri, fostul star de la Manchester United a ținut să spună că această Cupă Mondială nu poate fi decât „o platformă pentru progres” într-o regiune în care discriminările sunt permise.

image

„Visele pot deveni realitate. De aceea ne aflăm aici. Cu toții suntem pasionați de fotbal și ne dorim să facem lumea mai tolerantă și mai permisivă din anumite puncte de vedere”, a dezvăluit David Beckham în noiembrie, când a început Campionatul Mondial de Fotbal.

„Acum aproape două decenii, un grup mic de oameni pasionați de fotbal din Qatar a avut un vis fantastic – să aducă cel mai mare show fotbalistic din lume în țara lor natală și în Orinetul Mijlociu pentru prima dată. Și iată-ne acum aici! Visele pot deveni realitate!”, a conchis fostul sportiv. Un discurs care face toți banii, nu?

Foto - Instagram David Beckham



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg