David Beckham, plătit regește ca să fie ambasadorul Campionatului Mondial de Fotbal

Nu a intrat pe teren, dar asta nu înseamnă că fostul fotbalist britanic n-a avut un rol important, bine remunerat, la acest Campionat Mondial de Fotbal.

image

Ne așteptam să-l vedem în tribune urmărind meciurile de fotbal de la Cupa Mondială FIFA, însă ne-a luat puțin prin surprindere motivul pentru care David Beckham se află în Qatar de aproape o lună. Fostul fotbalist de marcă a fost desemnat Ambasadorul Campionatului Mondial 2022 și, pentru asemenea rol important, a primit o sumă exorbitantă de bani.  

David a primit 150 de milioane de lire starline pentru a fi ambasadorul acestui eveniment sportiv controversat. De ce controversat? Pentru că au ieșit la suprafață informații cutremurătoare despre muncitorii care au ridicat toate aceste stadioane în care se joacă meciurile. Mulți dintre ei au murit în timp ce depuneau o muncă îndelungată și dificilă, având în vedere condițiile de lucru – la temperaturi ridicate, fără a le fi asigurat un minim de confort, odihnă și hidratare.

Astfel, Beckham s-a asociat cu un eveniment sportiv care a determinat o lume întreagă să critice Qatarul din cauza drepturilor omului care au fost încălcate acolo. Prezent la toate meciurile, fostul sportiv de 47 de ani a urmărit încântat prestația lui Lionel Messi de pe stadionul Lusail, de pildă, împreună cu cei 88.000 de fani argentinieni. Și, cu siguranță, de-abia așteaptă finala dintre Argentina și Franța!

Surprinzător sau nu, David a încheiat o înțelegere cu Qatar nu numai pe durata acestui Campionat Mondial, ci pe un deceniu întreg. Conaționalii lui sunt șocați să descopere că faimosul metrosexual, care este perceput de public ca un idol al homosexualilor, a putut semna un contract cu un stat care condamnă pe oricine nu este heterosexual.

Ca răspuns la criticile ce i-au fost aduse în urma acestei asocieri, fostul star de la Manchester United a ținut să spună că această Cupă Mondială nu poate fi decât „o platformă pentru progres” într-o regiune în care discriminările sunt permise.

image

„Visele pot deveni realitate. De aceea ne aflăm aici. Cu toții suntem pasionați de fotbal și ne dorim să facem lumea mai tolerantă și mai permisivă din anumite puncte de vedere”, a dezvăluit David Beckham în noiembrie, când a început Campionatul Mondial de Fotbal.

„Acum aproape două decenii, un grup mic de oameni pasionați de fotbal din Qatar a avut un vis fantastic – să aducă cel mai mare show fotbalistic din lume în țara lor natală și în Orinetul Mijlociu pentru prima dată. Și iată-ne acum aici! Visele pot deveni realitate!”, a conchis fostul sportiv. Un discurs care face toți banii, nu?

Foto - Instagram David BeckhamRecente

Jennier Fessler jpg
shutterstock 1005644302 jpg
ciocolata calda jpg
Jim Carrey foto  Shutterstock, Imdb jpg
Nicolas Cage jpg
Pamela Anderson foto  Shutterstock jpg
emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg