Disney împlinește 100 de ani! Ce este „orgia Albei ca Zăpada”?

Centenarul Disney este sărbătorit cu festivități memorabile, care ne amintesc de realizările revoluționare ale creatorului de geniu Walt Disney. Însă, cu aceeași ocazie, ne amintim de „orgia Albei ca Zăpada”, o petrecere scăpată de sub control!

image

Odată ca niciodată era un băiețel din Kansas, Missouri, care primise o tunsoare pe gratis. A fost primul lucru care a dus la faptul că acel băiat a devenit unul dintre mai cunoscuți oameni din lume.

Ei bine, acel băiat de 12 ani primise o tunsoare gratuită pentru desenele lui, care fuseseră expuse pe pereții salonului și deveniseră atracția localnicilor. Faptul că primea multe laude pentru desenele lui, băiatul s-a ambiționat și mai mult să continue să deseneze și, când avea deja 20 de ani, se tansformase într-un animator în toată regula, care avea propria sa companie de producție de numită Laugh-O-Gram Films.

Însă compania pe care a lansat-o în 1923, în Hollywood, a devenit un succes uluitor, aceasta purtându-i numele – Walt Disney – și împlinind acum 100 de ani! Centenarul este sărbătorit dintr-o serie de festivități, denumite „Disney 100”. Însă toți acești 100 de ani care s-au scurs până acum au fost presărați și cu lucruri mai puțin plăcute, precum certuri crunte la locul de muncă, acuzații de rasism și sexism și… orgii.

Cel care era caracterizat de colaboratorii săi „dominant și rău” a pierdut nopți la rând încercând să realizeze, în 1937, un film de excepție. Și a reușit! „Albă ca Zăpada” a rulat, în Londra, timp de 28 de săptămâni la rând. Iar, când a ajuns în provincie, cinematografele făceau programări cu trei săptămâni în avans pentru doritori.

În urma succesului imens avut cu „Albă ca Zăpada”, Walt a organizat o petrecere într-o stațiune de lângă Palm Springs. Și totul s-a transformat într-o nebunie curată cu consum de alcool, nuditate și relații extraconjugale pentru angajații lui. De fapt, întreaga petrecere s-a transformat în „orgia Albă ca Zăpada”, lucru detestat de Disney.

Un om s-a aruncat de la etaj direct în piscină, alt petrecăreț a intrat călare pe un cal în holul hotelului. „Costumele de baie zburau pe fereastră”, a ținut să povestească animatorul Bill Justice. „Erau petreceri nud, oamenii se îmbătaseră atât de mult, încât nici măcar nu mai știau lângă cine ajungeau să adoarmă sau în patul cui se trezeau a duya zi dimineață”.

„Alba ca Zăpada”„ a fost urmată de alte filme de referință, precum „Pinocchio” (1940), „Fantasia” (1940), „Dumbo” (1941) și „Bambi” (1942). Compania s-a dublat ca mărime de când a fost deschisă, iar vizionarul de Walt Disney era pe cât de priceput la a lua măsuri bune financiar, pe atât de despotic.

Când Pinto Colvig, vocea lui Goofy, Pluto și doi pictici s-a plâns să era plătit prea puțin, a fost concediat de șeful cel mare. Walt, care refuza să angajeze femei animator, a ajuns să se confrunte cu greve ale angajaților din cauza condițiilor de lucru pe care le oferea.

Moartea sa, în 1966, din cauza cancerului la plămâni – provocat de faptul că fuma câte trei pachete de țigări pe zi – a afectat mult compania creată de el. Însă, în zilele noastre, Disney o duce destul de bine, realizând producții de top după producții de top.

Foto - Shutterstock



Recente

Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg