Disney împlinește 100 de ani! Ce este „orgia Albei ca Zăpada”?

Centenarul Disney este sărbătorit cu festivități memorabile, care ne amintesc de realizările revoluționare ale creatorului de geniu Walt Disney. Însă, cu aceeași ocazie, ne amintim de „orgia Albei ca Zăpada”, o petrecere scăpată de sub control!

image

Odată ca niciodată era un băiețel din Kansas, Missouri, care primise o tunsoare pe gratis. A fost primul lucru care a dus la faptul că acel băiat a devenit unul dintre mai cunoscuți oameni din lume.

Ei bine, acel băiat de 12 ani primise o tunsoare gratuită pentru desenele lui, care fuseseră expuse pe pereții salonului și deveniseră atracția localnicilor. Faptul că primea multe laude pentru desenele lui, băiatul s-a ambiționat și mai mult să continue să deseneze și, când avea deja 20 de ani, se tansformase într-un animator în toată regula, care avea propria sa companie de producție de numită Laugh-O-Gram Films.

Însă compania pe care a lansat-o în 1923, în Hollywood, a devenit un succes uluitor, aceasta purtându-i numele – Walt Disney – și împlinind acum 100 de ani! Centenarul este sărbătorit dintr-o serie de festivități, denumite „Disney 100”. Însă toți acești 100 de ani care s-au scurs până acum au fost presărați și cu lucruri mai puțin plăcute, precum certuri crunte la locul de muncă, acuzații de rasism și sexism și… orgii.

Cel care era caracterizat de colaboratorii săi „dominant și rău” a pierdut nopți la rând încercând să realizeze, în 1937, un film de excepție. Și a reușit! „Albă ca Zăpada” a rulat, în Londra, timp de 28 de săptămâni la rând. Iar, când a ajuns în provincie, cinematografele făceau programări cu trei săptămâni în avans pentru doritori.

În urma succesului imens avut cu „Albă ca Zăpada”, Walt a organizat o petrecere într-o stațiune de lângă Palm Springs. Și totul s-a transformat într-o nebunie curată cu consum de alcool, nuditate și relații extraconjugale pentru angajații lui. De fapt, întreaga petrecere s-a transformat în „orgia Albă ca Zăpada”, lucru detestat de Disney.

Un om s-a aruncat de la etaj direct în piscină, alt petrecăreț a intrat călare pe un cal în holul hotelului. „Costumele de baie zburau pe fereastră”, a ținut să povestească animatorul Bill Justice. „Erau petreceri nud, oamenii se îmbătaseră atât de mult, încât nici măcar nu mai știau lângă cine ajungeau să adoarmă sau în patul cui se trezeau a duya zi dimineață”.

„Alba ca Zăpada”„ a fost urmată de alte filme de referință, precum „Pinocchio” (1940), „Fantasia” (1940), „Dumbo” (1941) și „Bambi” (1942). Compania s-a dublat ca mărime de când a fost deschisă, iar vizionarul de Walt Disney era pe cât de priceput la a lua măsuri bune financiar, pe atât de despotic.

Când Pinto Colvig, vocea lui Goofy, Pluto și doi pictici s-a plâns să era plătit prea puțin, a fost concediat de șeful cel mare. Walt, care refuza să angajeze femei animator, a ajuns să se confrunte cu greve ale angajaților din cauza condițiilor de lucru pe care le oferea.

Moartea sa, în 1966, din cauza cancerului la plămâni – provocat de faptul că fuma câte trei pachete de țigări pe zi – a afectat mult compania creată de el. Însă, în zilele noastre, Disney o duce destul de bine, realizând producții de top după producții de top.

Foto - ShutterstockRecente

Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg