Olimpiada de vară 2024. Reguli ciudate pentru gimnaste

Nu e deloc ușor să fii sportiv de performanță, iar pentru gimnaste e cu atât mai complicat cu cât au un set clar de reguli pe care trebuie să le respecte mai ales acum, la Olimpiadă.

image

Nivelul de performanță pe care trebuie să-l aibă un olimpic este de cel mai înalt nivel, însă nu contează numai cum se comportă un sportiv pe teren, ci și după ce și-a încheiat numărul. Astfel, gimnastele americane de la Olimpiada de vară 2024 sunt nevoite să respecte câteva reguli făcute de USA Gymnastics, iar unele dintre ele sunt destul de deplasate.

Să nu-și arate dezamăgirea

Astfel, conform Athlete Members Rights and Obligations, redactat de USA Gymnastics, gimnastele olimpice trebuie să „accepte scorul fără să-l critice sau să-l comenteze”. Mai mult, gimnastele trebuie să-și păstreze cumpătul dacă rutina lor nu s-a desfășurat conform planului și chiar și dacă s-au accidentat. „Gimnastele trebuie să afișeze cumpătare și calm în cazul accidentării”, stă scris în regulamentul americancelor.

Dacă pierzi recuzita, păstrează-ți zâmbetul pe buze

Disciplina din gimnastica ritmică e draconică. Recuzita este făcută din cinci obiecte și până și cele mai pricepute atlete se mai împiedică și scapă din mână cercul, mingea sau panglica. Regulile olimpice necesită ca atunci când „recuzita se strică sau e scăpată în timpul unui exercițiu, gimnasta nu are voie să înceapă de la capăt exercițiul”.

Conform regulilor Fédération Internationale de Gymnastique, ele trebuie să „comunice un sentiment sau să aibă o expresie facială pe muzică”. Adică trebuie să continue să zâmbească chiar dacă și-au pierdut recuzita sau le doare ceva.

Fără lenjerie intimă la vedere

În gimnastică, totul se bazează pe ceea ce este la vedere. Și, pe lângă mișcările pe care le fac, tehnica și aportul artistic al sportivului, contează și costumul purtat. Trebuie să fie comod și elastic, dar și frumos, cu elemente distincte, care să atragă atenția și să completeze minunat întregul număr al gimnastei.

Juriul notează prestația, dar și taxează greșelile vestimentare. Ceea ce pentru o tânără obișnuită nu e mare lucru, pentru un participant la Jocurile Olimpice poate să-l coste urcarea pe podium. Și asta doar pentru a încălcat prevederile vestimentare ale sportivilor și s-a văzut breteaua de la sutien în timpul numărului său.

image

Gimnasta americană Nastia Liukin a declarat în People, înainte de Olimpiada din 2016, că sportivii își aleg lenjeria intimă de culoarea pielii, ca să nu se vadă. Bikinii la vedere nu numai că sunt o rușine, dar și o penalizare. Astfel, atleții de top își comandă lenjerie intimă care să nuiasă niciodată la vedere.

Cum arată – așa DA, așa NU

Pe lângă costumul care nu are pantaloni, ci doar mâneci lungi, mai există tot felul de reguli despre felul în care arată o gimnastă. Astfel, părul nu trebuie să fie pe față niciodată, iar bijuteriile să fie minime – doar niște cercei mici, fără brățări și inele mari. Asemenea reguli sunt de bun simț, pentru a împiedica eventuale accidentări.

Ceea ce nu prea are o explicație logică e că este interzis orice costum care ar expune șoldul sau spatele sportivei. Mai mult, ținuta nu trebuie să aibă bretele prea subțiri. Destul de exagerat, nu?

foto - Shutterstock



Recente

Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
Snapinsta app 459010775 839844778214810 6229842164546905517 n 1080 jpg
Nicole Kidman  foto   Shutterstock jpg
prima zi de școală  foto   Shutterstock jpg