Bicicletă eliptică sau staționară? Află care este mai bună pentru slăbit!

Bicicleta eliptică și cea staționară sunt două aparate de fitness populare, care îți îmbunătățesc condiția fizică generală. Dar când vrei să slăbești, care este mai bună, eliptica sau staționara? Îți oferim răspunsul în rândurile ce urmează! 

bicicleta, sala de fitness jpg

Pierderea kilogramelor în plus este un proces de durată, care presupune consumul a unui număr mai mic de calorii, față de cel pe care îl consumi în mod obișnuit, și sport, care contribuie la acest deficit. În ceea ce privește mișcarea fizică, alegerea corectă a aparatelor de fitness poate face o diferență semnificativă în rapiditatea arderii caloriilor.

Citește și acest articol: La 86 de ani, nu a renunțat la sport! Ce exerciții fizice face Jane Fonda? 

Bicicleta eliptică sau staționară, ce alegi? 

Două dintre cele mai cunoscute aparate fitness sunt bicicleta eliptică și cea staționară, echipamente pe care le găsești în sala de fitness sau pe care le poți pune pune în practică inclusiv la tine acasă, deoarece le poți achiziționa din magazinele sportive. Dar care aparat este mai bun când îți dorești să slăbești? 

Vezi și acest articol: Postura corectă pe bicicletă. Cum poți preveni durerile de spate și de genunchi? 

Alegerea între bicicleta eliptică și cea staționară depinde de preferințele tale personale, de tău nivelul de fitness, de sănătatea articulațiilor sau de limitările de spațiu. Potrivit „Eat This”, dacă îți dorești să slăbești armonios, să faci un antrenament pentru întregul corp și să arzi mai multe calorii, bicicleta eliptică este opțiunea bună. În schimb, dacă preferi un antrenament mai simplu, concentrat pe partea inferioară a corpului, cea staționară îți este de folos. Dacă preferi să faci sport acasă, un alt avantaj al bicicletei staționare este că ocupă mai puțin spațiu în locuința ta. Indiferent de ce vei alege, ambele aparate contribuie la pierderea în greutate, în contextul unui regim hipocaloric, dar și la îmbunătățirea formei fizice generale! 

INFO: Numărul de calorii arse depinde de intensitatea și durata antrenamentului, însă studiile au arătat că bicicleta eliptică este mai bună, deoarece antrenează întregul corp, în timp ce bicicleta staționară vizează doar partea inferioară. Mai mult, eliptica protejează mai bine articulațiile datorită mișcărilor cursive făcute în timpul antrenamentului. 

Sursă foto: Shutterstock