Povestea lui Paravani, prințesa care „a plâns un lac întreg”

Lacrimile vărsate de o femeie în suferință sunt greu de suportat. Cu atât mai mult cu cât sunt atât de multe, încât să umple un lac întreg, de fapt, cel mai mare lac din Georgia. Aceasta este legenda lacului Paravani sau Parvana!

image

E posibil să fi văzut pe TikTok un filmuleț de desene animate, în care o prințesă suferă la nesfârșit pentru simplul fapt că nu-și găsește perechea înainte ca tatăl ei să moară. Filmulețul redă fidel legenda lacului misterios, aflat la 2.000m deasupra nivelului mării, printre stâncile ascuțite ale unor munți. Până și scufundărorii și exploratorii antrenați cunosc legenda locului, care are în prim plan o prințesă disperată care vărsa lacrimi după lacrimi.

Filmulețul animat armenian, din 1970, face acum ravagii pe TikTok, având ca personaj principal prințesa plângătoare. Legenda spune că un rege aflat pe moarte voia să-i găsească fiicei sale un partener bogat, care să aibă grijă de prințesă așa cum se cuvenea, după moartea lui. Prințesa, însă, și-a dorit să fie și ea de acord cu partenerul propus de tatăl ei și să fie impresionată de talentele acestuia.  

Pretendenți din întreaga lume au venit ca să se întreacă în putere, perseverență și talente neobișnuite. Unii se lăudau că puteau mânca o cantitate de mâncare la fel de mare ca întreaga lor greutate, alții se mândreau cu puterea lor fizică sau magia de care erau capabili. Singurul care a impresionat-o puțin pe prințesă a fost un vânător, care a încercat să-i aducă prințesei focul de nestins, dar n-a reușit să facă asta, pentru că regele murise deja.

Tristă, prințesa a părăsit castelul și a început să plângă până s-a transformat în piatră. Iar lacrimile ei s-au transformat în lacul Paravani.

În momentul de față, lacul Paravani există în munții din Georgia, iar apa are o adâncime de numai 3m. În apele mocirloase ale lacului, scafandrii au descoperit ceva cu adevărat impresionant – un mormânt din Era Bronzului.

Pentru a ajunge la acel mormânt, exploratorii au traversat un coridor prin apă, unde au găsit vestigii vechi din anul 3-400 î.H.. Printre acestea s-au numărat unelte și obiecte din ceramică, iar, în mijloc, se pare că este mormântul, la care nu se poate ajunge, susține IGoToWorld.com.

Dacă e să ne bazăm pe logică, e puțin probabil ca lacrimile prințesei supărate că-și pierduse tatăl să fi constituit lacul, însă vestigiile găsite la fundul lacului ne dau cu siguranță de gândit, nu-i așa?

foto - Shutterstock



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg