Premiile Bafta 2023. Omagiul adus de Helen Mirren Reginei, pe care a portretizat-o în „The Queen”

Actrița britanică de 77 de ani a interpretat rolul regretatei regine britanice atât pe scenă, cât și pe marele ecran, câștigând chiar un Oscar și un premiu Bafta pentru prestația sa din drama biografică „The Queen”, din 2006.

image

Regretata Regină Elisabeta a II-a a susținut Premiile BAFTA timp de 50 de ani, promovându-i inițiativele prin propria prezență pe covorul roșu și donând adesea sume consistente de bani pentru dezvoltarea acestei industrii.

Ediția din acest an a ceremoniei de acordare a premiilor Bafta a fost găzduită de Royal Festival Hall în cursul zilei de ieri, 19 februarie, și s-a bucurat de prezența Prințului William și a soției sale, Kate Middleton. În cadrul galei, Dame Helen Mirren a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a: „Relația dintre Bafta și Majestatea Sa a fost îndelungată și Bafta n-ar fi astăzi ceea ce este fără sprijinul său constant”.

Prințul și Prințesa de Wales au fost emoționați de discursul actriței britanice și i-au aplaudat cuvintele frumoase la adresa bunicii lui William. „În 1953, încoronarea sa a fost transmisă la televizor și a fost urmărită de întreaga lume. Din acel moment, ea a fost conducătoarea unei națiuni întregi, dar la fel de misterioasă precum un star al filmelor mute. Cine altcineva ar fi putut să-i cunoască pe cei mai faimoși cântăreți, actori și artiști ai lumii și săiI transforme într-o distribuție care să se bucure negreșit de sprijinul său?!”, a continuat Mirren de pe scena Bafta, pe 19 februarie.

image

„De-a lungul domniei sale de 70 de ani, le-a întâlnit pe cele mai mari staruri de cinema și a fost martora evoluției Hollywoodului, de la epoca de aur la blockbusterele de azi. Majestatea Sa s-a aflat în primul rând la toate!”, a adăugat actrița care a ținut să menționeze cele peste 50 de organizații culturale pe care regina le-a sprijinit în timpul vieții sale și premiul Bafta onorific pe care l-a primit în 2013, ca semn al recuenoștinței pentru „patronajul său extraordinar în industria filmului și a televiziunii”.

„Cinema-ul face ceea ce Majestatea Sa făcea fără niciun efort – să ne reunească în jurul unei povești… Majestatea Voastră, sunteți personajul principal al națiunii noastre. În numele Bafta, vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru industria filmului și a televiziunii!”, și-a închis actrița discursul emoționant.

Nepotul reginei, Prințul de Wales, este președintele Bafta încă din 2010. Acesta a fost prezent alături de soția sa, Kate Middleton, la ediția de aseară a premiilor Bafta. Prințesa de Wales a atras toate privirile cu rochia sa albă, de mare efect, pe care a mai purtat-o și altădată, la care a asortat o pereche de cercei de nici 20 de euro, de la Zara.

image

Foto - Instagram



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg