Tehnica de mărire la organelor genitale masculine care a blocat internetul

Medicii ne atrag atenția asupra unui fenomen de pe TikTok, care promite mărirea penisului, însă nu face decât să aibă efect invers – micșorează organul reproductiv masculin!

image

Tehnica recomandată de unii internauți presupune să întinzi în mod repetat penisul semi-erect cu speranța că, în timp, se va mări în lungime. Teoretic, asemenea practică rupe țesutul organului masculin la nivel celular, ceea ce va permite crearea de țesut cicatricial, iar acesta va face ca întregul organ reproductiv să arate mai mare. În realitate, asemenea obicei îi expune pe bărbații doritori de creșterea bărbăției la un pericol cât se poate de real…   

Cei care practică întinderea penisului în mod repetat riscă să dezvolte boala Peyronie, care este o afecțiune în care țesutul cicatricial determină penisul să se îndoaie sau să micșoreze, cauzând durere în timpul erecțiilor și penetrare deficitară sau chiar imposibilă.  

În ciuda riscurilor, sunt mii de bărbați pe TikTok care arată lumii întregi cum se pune în practică tehnica de „mărire” a penisului și susțin că întinderea repetată a organului reproductiv masculin le crește în lungime bărbăția cu 3,8cm și în grosime cu 2,5cm.   

„Aceste mișcări repetate și traumatizante produc cicatrice, însă aceste cicatrici pot declanșa apariția bolii Peyronie, care poate duce la disfuncții erectile și durere în timpul erecției”, ne explică medicul urolog Jamin Brahmbhatt de la Orlando Health în DailyMail.com.

image

„E o pierdere de timp. Poate fi foarte dureros, în plus poate dura între trei și șase luni pentru ca acele citracitri să se formeze și să observe vreo modificare. Așa că te poți păcăli că nu există niciun efect secundar nedorit, pentru că acesta poate apărea mai târziu”, a adăugat doctorul Brahmbhatt.

„Bărbații care sunt tentați de asemenea practică trebuie să vorbească cu un medic generalist sau urolog, pentru că nu există nicio bază științifică a acestei întinderi a penisului”, susține dr. urolog Premal Patel de la Universitate din Miami. „În primul rând, poate să nu aibă niciun efect benefic și, în al doilea rând, poate cauza efecte nedorite. Curbarea penisului este o traumă reală pentru organul reproductiv masculine. E periculos să încercați așa ceva și inutil!”, a conchis acesta.

În concluzie, nu încercați așa ceva acasă! Chiar dacă a devenit o modă în spațiul online, nu merită riscul apariției unor probleme care ar face viața bărbaților mai complicată decât este în mod normal.

foto - Shutterstock



Recente

lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg