Tehnica de mărire la organelor genitale masculine care a blocat internetul

Medicii ne atrag atenția asupra unui fenomen de pe TikTok, care promite mărirea penisului, însă nu face decât să aibă efect invers – micșorează organul reproductiv masculin!

image

Tehnica recomandată de unii internauți presupune să întinzi în mod repetat penisul semi-erect cu speranța că, în timp, se va mări în lungime. Teoretic, asemenea practică rupe țesutul organului masculin la nivel celular, ceea ce va permite crearea de țesut cicatricial, iar acesta va face ca întregul organ reproductiv să arate mai mare. În realitate, asemenea obicei îi expune pe bărbații doritori de creșterea bărbăției la un pericol cât se poate de real…   

Cei care practică întinderea penisului în mod repetat riscă să dezvolte boala Peyronie, care este o afecțiune în care țesutul cicatricial determină penisul să se îndoaie sau să micșoreze, cauzând durere în timpul erecțiilor și penetrare deficitară sau chiar imposibilă.  

În ciuda riscurilor, sunt mii de bărbați pe TikTok care arată lumii întregi cum se pune în practică tehnica de „mărire” a penisului și susțin că întinderea repetată a organului reproductiv masculin le crește în lungime bărbăția cu 3,8cm și în grosime cu 2,5cm.   

„Aceste mișcări repetate și traumatizante produc cicatrice, însă aceste cicatrici pot declanșa apariția bolii Peyronie, care poate duce la disfuncții erectile și durere în timpul erecției”, ne explică medicul urolog Jamin Brahmbhatt de la Orlando Health în DailyMail.com.

image

„E o pierdere de timp. Poate fi foarte dureros, în plus poate dura între trei și șase luni pentru ca acele citracitri să se formeze și să observe vreo modificare. Așa că te poți păcăli că nu există niciun efect secundar nedorit, pentru că acesta poate apărea mai târziu”, a adăugat doctorul Brahmbhatt.

„Bărbații care sunt tentați de asemenea practică trebuie să vorbească cu un medic generalist sau urolog, pentru că nu există nicio bază științifică a acestei întinderi a penisului”, susține dr. urolog Premal Patel de la Universitate din Miami. „În primul rând, poate să nu aibă niciun efect benefic și, în al doilea rând, poate cauza efecte nedorite. Curbarea penisului este o traumă reală pentru organul reproductiv masculine. E periculos să încercați așa ceva și inutil!”, a conchis acesta.

În concluzie, nu încercați așa ceva acasă! Chiar dacă a devenit o modă în spațiul online, nu merită riscul apariției unor probleme care ar face viața bărbaților mai complicată decât este în mod normal.

foto - ShutterstockRecente

Beyonce  foto  Instagram jpg
caine jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay jpeg
Tori Spelling foto  Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ  UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa foto  Shutterstock jpg
Nationala Feminina de Fotbal jpg
Angelina Jolie și Shiloh jpeg
Elizabeth Hurley foto  Instagram jpg
moarte jpg
Ben Affleck, JLo jpg
Jessica Simpson foto  Shutterstock jpg