O femeie s-a ales cu trei răţuşte din ouăle cumpărate de la supermarket
Cei drept, asta a fost intenţia ei. După ce a văzut un video pe Facebook despre cum se pot ecloza pui de prepeliţă din ouă cumpărate de la magazin, Charli Lello, o englezoaică în vârstă de 29 de ani, şi-a propus să încerce şi ea. Şi astfel s-au născut Peep, Beep şi Meep.
Charli, care lucra într-o poziţie administrativă la un magazin, a rămas, temporar, fără servici din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru a-şi umple timpul, a încercat diverse activităţi, până într-o zi, când i-a venit ideea eclozării ouălor. Aşa că, la următoarea vizită la supermarket, englezoaica a cumpărat un carton de şase ouă de raţă, pe care le-a pus într-un incubator.
„Eram foarte încântată de ideea de a avea puişori de raţă deşi eram perfect conştientă că acestea sunt, totuşi, ouă de la un supermarket. Mai întâi au fost colectate, apoi mutate şi transportate într-un camion, zdruncinate pe troleul supermarket-ului ce le duce din depozit la raft, trecute prin tot felul de mâine - deci şansele de eclozare erau aproape inexistente,” a spus Charli, citată de BBC.
Şi totuşi, la o lună după ce le-a pus în incubator, femeia a auzit un piuit. Spre marea ei mirare, coaja ouălor a început să se crape şi, unul câte unul, puişorii au ieşit din găoace. Din păcate, doar trei răţuşte au supravieţuit, Peep, Beep şi Meep, care s-au împrietenit deja cu găinile femeii. Căci, în loc de câini sau pisici, Charli are ca animale de companie câteva găinuşe.
„Vor duce toate o viaţă fericită împreună,” a mai spus ea. Deşi fericită că experimentul i-a reuşit, Charlie a adăugat că nu ar face-o din nou pentru că nu va mai avea timp. Deoarece este nevoită să stea acasă în această perioadă, se poate îngriji de cei trei pui de raţă până la vârsta la care aceştia nu vor mai avea nevoie de atenţia ei constantă.
Incredibil, dar nu inposibil
Chiar mai miraţi de reuşita experimentului clientei lor, au fost angajaţii supermarketului de la care Charlie a cumpărat ouăle. Într-o declaraţie de presă, aceştia au recunoscut că este de o „dificultate notorie” să recunoşti sexul raţelor cu penaj alb. Fermierii de la care supermarketurile cumpără ouă îşi dau toată silinţa de a separa raţele de răţoi dar, uneori, câte un răţoi se mai strecoară printre raţe.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al magazinului a precizat că ouăle fertilizate sunt sigure pentru consum şi că nu există nicio diferenţă între acestea şi ouăle normale.
Sursa foto: Charli Lello