Simptome ale menopauzei pe care trebuie să le cunoști. Ceața mentală, unul dintre ele

Iritabilitatea, bufeurile și transpirația în exces sunt simptome care te anunță că urmează să intri la menopauză, iar acestea nu sunt singurele pe care le poți experimenta.  

image

Menopauza este o etapă firească din viața fiecărei femei. De obicei, menopauza se înstalează în jurul vârstei de 50 de ani, dar este posibil să te confrunți cu diferite simptome mai devreme, chiar și de la 40 de ani. În perimenopauză, poți să experimentezi: schimbări ale dispoziției, bufeuri, transpirație în exces, tulburări de somn sau un nivel de energie scăzut. În plus, pot să apară și alte manifestări la care nici să nu te aștepți. Iată o parte dintre ele! 

Citește și: Alimente recomandate în ameliorarea simptomelor neplăcute ale menopauzei

Ce simptome neobișnuite poți să experimentezi? 

Ceață mentală - Unul dintre aceste simptome este ceața cerebrală sau mentală, des întâlnită la persoanele de sex feminin aflate în perioada de perimenopauză și menopauză. Pe măsură ce nivelul de estrogen scade, creierul devine vulnerabil, iar femeile se pot confrunta cu: minte tulbure, uitare, confuzie și lipsă de concentrare. 

Tristețe extremă - Dereglările hormonale pot provoca schimbări ale dispoziției și inclusiv tristețe extremă. Potrivit publicației „The Healthy”, femeile aflate la perimenopauză pot fi predispuse inclusiv la depresie și anxietate. 

Aspectul părului se modifică - Creșterea hormonilor feminini poate să afecteze și aspectul podoabei capilare. De exemplu, la unele femei firele de păr devin mai groase, în timp ce altele se pot confrunta cu căderea părului. De asemenea, dacă observi că părul devine ondulat sau drept sau dacă acesta crește mai lent decât în mod obișnuit, nu te îngrijora, deoarece acestea pot fi semne ale menopauzei!  

Vezi și: 5 semne că ești aproape de menopauză. Analizează-ți sănătatea și ia măsuri! 

Piele uscată - În această perioadă, estrogenul, care este hormonul ce conferă pielii elasticitate, scade. Mai puțin estrogen înseamnă și o piele mai uscată, mai puțin elastică și predispusă la riduri. 

Durerea în timpul sexului, uscăciunea vaginală și scăderea libidoului sunt alte semne ale menopauzei. Vinovatul poate fi nivelul scăzut de testosteron. 

Nu aștepta ca aceste simptome să se instaleze! Terapia, medicamentele recomandate de medic, precum și schimbările în stilul de viață te pot ajuta să gestionezi mai bine aceste manifestări. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg
lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg