Simptome ale menopauzei pe care trebuie să le cunoști. Ceața mentală, unul dintre ele

Iritabilitatea, bufeurile și transpirația în exces sunt simptome care te anunță că urmează să intri la menopauză, iar acestea nu sunt singurele pe care le poți experimenta.  

image

Menopauza este o etapă firească din viața fiecărei femei. De obicei, menopauza se înstalează în jurul vârstei de 50 de ani, dar este posibil să te confrunți cu diferite simptome mai devreme, chiar și de la 40 de ani. În perimenopauză, poți să experimentezi: schimbări ale dispoziției, bufeuri, transpirație în exces, tulburări de somn sau un nivel de energie scăzut. În plus, pot să apară și alte manifestări la care nici să nu te aștepți. Iată o parte dintre ele! 

Citește și: Alimente recomandate în ameliorarea simptomelor neplăcute ale menopauzei

Ce simptome neobișnuite poți să experimentezi? 

Ceață mentală - Unul dintre aceste simptome este ceața cerebrală sau mentală, des întâlnită la persoanele de sex feminin aflate în perioada de perimenopauză și menopauză. Pe măsură ce nivelul de estrogen scade, creierul devine vulnerabil, iar femeile se pot confrunta cu: minte tulbure, uitare, confuzie și lipsă de concentrare. 

Tristețe extremă - Dereglările hormonale pot provoca schimbări ale dispoziției și inclusiv tristețe extremă. Potrivit publicației „The Healthy”, femeile aflate la perimenopauză pot fi predispuse inclusiv la depresie și anxietate. 

Aspectul părului se modifică - Creșterea hormonilor feminini poate să afecteze și aspectul podoabei capilare. De exemplu, la unele femei firele de păr devin mai groase, în timp ce altele se pot confrunta cu căderea părului. De asemenea, dacă observi că părul devine ondulat sau drept sau dacă acesta crește mai lent decât în mod obișnuit, nu te îngrijora, deoarece acestea pot fi semne ale menopauzei!  

Vezi și: 5 semne că ești aproape de menopauză. Analizează-ți sănătatea și ia măsuri! 

Piele uscată - În această perioadă, estrogenul, care este hormonul ce conferă pielii elasticitate, scade. Mai puțin estrogen înseamnă și o piele mai uscată, mai puțin elastică și predispusă la riduri. 

Durerea în timpul sexului, uscăciunea vaginală și scăderea libidoului sunt alte semne ale menopauzei. Vinovatul poate fi nivelul scăzut de testosteron. 

Nu aștepta ca aceste simptome să se instaleze! Terapia, medicamentele recomandate de medic, precum și schimbările în stilul de viață te pot ajuta să gestionezi mai bine aceste manifestări. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg