Ulei de ricin pentru păr. 5 beneficii pentru păr, faţă şi corp. Tratează acneea şi cearcănele!

Ulei de ricin pentru păr  5 beneficii pentru păr, faţă şi corp  Tratează acneea şi cearcănele! jpeg

Se obţine prin extragerea din seminţe de ricin. E folosit în medicina naturistă, pentru sănătate, dar şi în cosmetică, pentru frumuseţe. Azi vom învăţa cum folosim ulei de ricin pentru păr!

Uleiul de ricin - proprietăţi

Este antibacterian, antioxidant, antiinflamator, dar şi germicid, insecticid si fungicid. E ideal în lupta împotriva infecţiilor microbiene. Uleiul de ricin e bogat în acizi graşi nesaturaţi, proteine şi vitamina E. Este indicat în tratamentele pentru înfrumuseţare.

Uleiul de ricin - beneficii

Tratează negi şi bătături

- se masează negii timp de 5 minute, de 2 ori pe zi. Sau se aplică comprese cu ulei de ricin, timp de 30 minute. Tratmentul se aplică până când dispar negii.

- se spală pielea cu săpun şi se usucă bine. Apoi se masează bătăturile cu ulei de ricin, înainte de culcare. Se acoperă pielea cu material din bumbac. Tratamentul se aplică de 3 ori pe săptămână.

Combate acneea

- se aplică pe zona afectată curăţată în prealabil, cu ajutorul unei dischete. Se lasă pe piele, peste noapte.

Întăreşte unghiile

- aplică ulei de ricin pe unghii, înainte de culcare. Pune mănuşi din bumbac peste noapte. Poţi aplica uleiul şi pe pielea mâinilor, nu doar pe unghii.

Gene lungi şi frumoase

- demachiază-te bine şi aplică ulei de ricin pe gene sau pe toată pleoapa, folosind un băţ de urechi sau o perie de rimel curată.

Te scapă de riduri

- demachiază bine tenul şi masează-l timp de 3 minute cu ulei de ricin. Poţi lăsa uleiul să intre în piele sau îl poţi scurăţa cu apă micelară sau o loţiune tonică.

Ulei de ricin pentru cearcăne

- curăţă tenul bine si aplică ulei de ricin în zona ochilor, cu mâna sau cu discheta. Trebuie să aplici ulei o dată la 2 zile.

Tratează căderea părului

- aplică ulei de ricin pe toată lungimea părului, apoi masează scalpul. Lasă-l să acţioneze cel puţin 20 de minute sau peste noapte. Spală părul normal.

Tratează constipaţia

- efectele se văd după 4-5 ore. Nu îl folosi mai mult de 4 zile consecutive. Ia o lingură mare sau, dacă e cazul, două, dar rişti să te doară burta.

Tratează durerile nervului sciatic

- aplică pe partea inferioară a coapsei o compresă cu ulei de ricin. Acoper-o cu un tampon încălzit timp de 20 de minute. Stai aşa. Repetă ori de câte ori ai dureri.

Ajută artrita

- diminuează durerea, inflamaţia şi oboseala muşchilor. Bea o linguriţă pe zi sau masează articulaţiile timp de 10 minute.

Probleme limfatice

- limfa este cea care elimină toxinele din corp. Pentru a o stimula, aplică o compresă cu ulei de ricin pe abdomenul inferior.

Ulei de ricin pentru păr - beneficii

  • creşterea părului
  • tratarea părului uscat
  • prevenirea deteriorării părului
  • îngroşarea firului de păr care începe să se subţieze
  • strălucirea părului
  • prevenirea mătreţii

Cum se aplică uleiul de ricin pe păr

Este cea mai simplă mască pe care o poţi aplica acasă. Încălzeşte puţin ulei de ricin şi aplică-l pe scalp şi pe lungimea părului. Aplică mai mult pe rădăcini decât pe vârfuri. Masează bine scalpul să intre uleiul bine. După 5 minute, prinde părul în coc şi acoperă-l cu un prosop sau o mască de plastic pentru duş.

Masca de păr cu ulei de ricin trebuie să acţioneze 30 de minute. Dacă poţi dormi cu ea în păr, e perfect! Spală părul a doua zi, normal. Poţi folosi masca de păr cu ulei de ricin o dată pe lună pentru un păr sănătos. Dacă ai probleme serioase cu părul, o poţi folosi o dată pe săptămână.

Uleiul de ricin poate fi amestecat cu ulei de măsline, de cocos, vitamine lichide de la farmacie sau maşti de păr, din comerţ. Citeşte şi: Uleiuri pentru sprâncene mai groase

Uleiul de ricin - beneficii pentru păr

Pe lângă o creştere rapidă a părului, îl poate închide la culoare. În plus, se asigură că îţi cad mai puţine fire de păr şi îi oferă o strălucire aparte. Uleiul de ricin mai ajută împotriva despicării firelor de păr. Poate fi folosit uşor încălzit pentru a deveni mai lichid sau combinat cu balsam sau mască de păr.

Ulei de ricin - contraindicaţii

Conţine o toxină puternică cu efecte secundare negative, doar la ingerare. Pot apărea greţuri, vărsături, diaree, disconfort gastric. Pentru constipaţie trebuie să foloseşti 2 picături de ulei de ricin dacă ai stomac sensibil. Dacă nu, poţi consuma o linguriţă mică sau una mare, dacă suferi de constipaţie cronică. Foloseşte tratamentul o dată pe săptămână.

Mai pot apărea reacţii alergice (erupţii cutanate, înţepături sau umflarea feţei, a gâtului, ameţeli, dificultăţi în respiraţie). Femeile gravide trebuie să discute cu medicul înainte de a consuma ulei de ricin. Citeşte şi: Ce nu ştiai despre uleiul de ricin

Sursa: marieclaire.ro



Recente

Men in Black  foto   Imdb jpg
Acesti nativi au noroc pe 4 octombrie datorita Lunii in Scorpion  Sursa foto shutterstock 2381801813 jpg
Jennifer Aniston  foto   Shutterstock, Instagram jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
frigider  foto   Shutterstock jpg
Helen Hunt  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie  sursa foto   Shutterstock jpg
miri  Shutterstock jpg
Pamela Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Kris Kristofferson  foto   Shutterstock jpg
FBFxm1l   Imgur png
Pamela Hicks  foto   India Hicks jpg
shutterstock 2455767973 jpg
WhatsApp Image 2024 09 20 at 10 29 02 jpeg
NAFD 1(1) jpg
femeie în vârstă  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, infertilitatea  sursa   Shutterstock jpg
Blanket Jackson  foto   Shutterstock jpg
Joan Rivers  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (1) jpg