7 mituri despre frumuseţe
O mulţime de trucuri şi de sfaturi de îngrijire, mai mult sau mai puţin fondate, îţi promit să te facă mai frumoasă şi să-ţi şteargă anii de pe chip. Îţi spunem dacă acestea funcţionează într-adevăr!
1. Mai multă cremă, mai multă protecţie: FALS
În plin sezon rece, pielea ne este afectată de temperaturile scăzute, care o usucă şi o fac să îşi piardă elasticitatea. Ai spune că hidratarea din abundenţă şi un strat cât mai gros de cremă vor ţine problemele la distanţă. Secretul constă nu în cantitatea pe care o aplici, ci în textura cremei şi în compoziţia ei - căci trebuie să conţină ingrediente care hrănesc intens tegumentele, în această perioadă. Excesul de produs nu va face decât să dea pielii un aspect inestetic şi să o încarce peste măsură.
2. Dacă ţii părul mereu prins, îţi va cădea mai repede: ADEVĂRAT
Şi ţie îţi place să îţi prinzi mereu părul în coc sau într-o coadă strânsă? Tensiunea constantă pe care elasticul de păr sau clamele o exercită asupra firului de păr favorizează în timp sensibilizarea şi ruperea lui. Lasă-l liber din când în când!
3. Dacă te epilezi cu ceară, părul creşte mai subţire: FALS
Se spune că epilarea cu lama sau cu crema depilatoare îndeseşte firele de păr şi le face să crească mai groase. În schimb, în urma epilatului cu ceară, ar rezulta fire mai subţiri şi mai rare. Adevărul e că numărul de foliculi capilari şi rata de creştere a părului sunt determinate genetic. Vei avea aceeaşi densitate şi grosime a firului de păr indiferent dacă te epilezi cu ceară sau te razi. Singura diferenţă o reprezintă faptul că, atunci când foloseşti lama, vârful firului de păr este retezat şi nu smuls de la rădăcină, prin urmare pare mai viguros când creşte.
4.Cremele antirid şterg urmele timpului: FALS
Produsele de acest tip hidratează pielea şi o fac să arate bine un timp, eventual previn apariţia ridurilor noi. Însă, din păcate, nu te scapă de semnele de îmbătrânire, ci doar le estompează.
5. Nu e bine să îţi vopseşti părul la menstruaţie: DEPINDE
În timpul menstruaţiei au loc fluctuaţii hormonale în organism, prin urmare rezultatele vopsirii pot să difere de la o persoană la alta. În timp ce la unele femei schimbările acestea nu au niciun efect când vine vorba de diversele proceduri de îngrijire, altele trec prin transformări mai severe, iar corpul lor secretă în exces anumite substanţe care pot inhiba aşezarea culorii pe firul de păr. De aceea, nici anumite tratamente pentru piele nu sunt recomandate în această perioadă.
6.Machiajul zilnic afectează pielea: FALS
Chiar dacă te machiezi zi de zi, pielea ta nu se va degrada dacă urmezi un ritual de demachiere ca la carte. Important este să îndepărtezi machiajul în totalitate, să exfoliezi din când în când şi să îţi faci măşti de întreţinere. În plus, alimentaţia joacă un rol esenţial în îngrijirea pielii din interior.
7.Creionul alb face ochii să pară mai mari: ADEVĂRAT
Dacă nu ai fost înzestrată de mama natură cu o pereche de ochi de păpuşă sau îţi doreşti să ascunzi mai bine o noapte de nesomn, există un truc de machiaj simplu. Defineşte linia internă a ochilor cu un creion dermatograf alb, pentru a-i face să pară mai mari. Produsul oferă privirii o strălucire aparte.