A memorat replicile lui Rachel în serialul Friends, deşi Jennifer Aniston are o tulburare neurologică

2 shutterstock 1108078547ok jpg jpeg

Un elev din zece suferă de această disfuncţionalitate, iar celebra actriţă şi-a dat seama că are o problemă spre vârsta de 20 de ani. Până atunci, Jennifer Aniston nu a strălucit la şcoală.

Binecunoscuta actriţă, care a personificat-o pe Rachel în serialul de comedie „Friends‟, nu a fost dintotdeauna sclipitoare la învăţat, deşi de-a lungul timpului a câştigat premii Emmy şi Gobul de Aur.

Multă vreme, Jennifer Aniston a crezut că, dacă poartă ochelari de vedere, poate citi mai uşor şi poate reţine ce citeşte, activităţi ce îi păreau extrem de dificile în trecut. Într-un interviu acordat Hollywood Reporter, actriţa a dezvăluit că a descoperit abia spre vârsta de 20 de ani că are dislexie. Ştiai că Einstein şi Napoleon erau dislexici şi că sunt şanse mari ca ei să nu se fi putut concentra prea bine şi să le fi fost greu să reţină informaţii? În lume, aproape 10% din copii au această tulburare de învăţare cauzată de o disfuncţionalitate neurologică.

Nu putea să memoreze nimic

Vorbind despre perioada când se lupta cu dislexia, Jennifer a povestit că cel mai greu îi era când citea: „Ochii mei săreau câte patru cuvinte şi apoi se întoarceau două cuvinte“. Gândea despre ea că nu este o fată aşa deşteaptă, pentru că nu putea reţine nimic din ce citea. „După ce am făcut această descoperire, am simţit cum toate traumele din copilărie – tragediile, dramele – sunt explicate“, a mărturisit celebra actriţă.

De fapt, mulţi actori cunoscuţi suferă de dislexie. Cei mai mulţi au reuşit să îşi potenţeze talentul actoricesc prin capacitatea deosebită de observare, empatie şi de a intra, metaforic, în mintea personajelor pe care le interpretează.

Sunt mai multe forme de dislexie

Când spui dislexie, poate fi vorba despre tulburare de citire (citire lentă, cu greşeli, dificultăţi în înţelegerea textului citit), poate fi vorba despre disgrafie sau tulburare de scriere (scriere urâtă, cu greşeli de ortografie) sau despre discalculie sau tulburare de calcul. Cu toate că întâmpină probleme la citit, scris şi vorbit, dislexicii au gândire vizuală şi imaginaţie extrem de bogate.

@shutterstockRecente

nuntă indiană foto  Shutterstock jpg
Copiii vedetelor jpg
Medicover foto Dan Malureanu 0503 JPG
Nativii acestor 3 zodii vor avea noroc in anul Dragonului de Lemn Sursa foto shutterstock 560312692 jpg
Horoscop jpg
femeie și bărbat în pat foto  Shutterstock jpg
Mel B jpg
Shogun serial jpg
vedetă cu câine foto  Shutterstock jpg
Martha Stewart foto  Shutterstock jpg
Blake Lively, Ryan Reynolds jpg
Japonia jpg
Kourtney Kardashian jpg
Harry Styles foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift cântăreața foto  Shutterstock jpg
Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg