Actrițe care și-au negociat singure salariul. Au primit mărire?

Până și în America, țara tuturor posibilităților, femeile sunt plătite mai prost decât colegii lor bărbați. Iar acest lucru se simte și la Hollywood, unde banii se învârt cu lopata. Se pare că actrițele din Cetatea Filmului primesc în jur de 38% din ceea ce obțin bărbații pe statul de plată.

image

Jennifer Lawrence

În 2014, câteva e-mail-uri de la Sony Pictures au ajuns publice, iar informațiile uimitoare aveau de-a face cu banii câștigați de niște actrițe de top precum Jennifer Lawrence și Amy Adams. Ele primiseră salarii net inferioare colegilor Bradley Cooper, Christian Bale și Jeremy Renner din „American Hustle”, din 2013, susține The Daily Beast.

După ce-a aflat despre diferența financiară dintr ea și pertenerii ei de platou, Lawrence a luptat din răsputeri să-și crească tariful la filmul „Passengers”. The Hollywood Reporter susține că a cerut 20 de milioane de dolari, în ciuda faptului că Chris Pratt avea un rol mai mare și primea doar 12 milioane de dolari.

image

Totuși, când Vanity Fair a întrebat-o pe Jennifer dacă e OK cu cele 25 de milioane de dolari luate pentru „Don't Look Up” în 2021, în timp ce Leonardo DiCaprio luase 30 de milioane, ea a spus că se justifică plata având în vedere că Leo e un nume mai mare decât ea.

Charlize Theron

Odată ce a aflat despre e-mail-urile Sony Pictures, actrița și-a propus să-și negocieze singură salariul și, drept urmare, pentru filmul „The Huntsman: Winter's War”, din 2016, a cerut aceeași sumă ca pentru colegul ei de platou, Chris Hemsworth – adică 10 milioane de dolari.

image

„Charlize a insistat să ia aceeași bani precum Chris. A rămas neclintită pe poziție și a reușit să primească fix cât a cerut”, a declarat o sursă pentru Page Six. „O consecință benefică a acelor mesaje devenite publice, în mod nevoit, e că există mai multă sensibilitate în privința acestui aspect – ca femeile să primească același salariu ca bărbații”, a conchis sursa respectivă.

Meryl Streep

Cine s-ar fi gândit ca cea mai mare actriță de la Hollywood poate avea asemenea probleme?! Adevărul e că nu exista niciun plan B pentru filmul „The Devil Wears Prada”, în caz că Meryl ar fi respins propunerea de-a juca rolul Miranda Priestly. Așadar toată lumea din casa de producție era fericită că superstarul acceptase.

Însă Streep primise o ofertă financiară deloc impresionantă pentru acest film. „Oferta era, dacă nu o insultă, cel puțin o proastă răsplată pentru ceea ce aduceam eu în acest proiect”, a explicat actrița în Variety. „Mi-am luat «La revedere!» și apoi mi-au dublat oferta. Aveam 55 de ani atunci și de-abia învățasem, în al 11-lea ceas, cum să negociez în propriul beneficiu.

image

The Richest susține că Streep a primit 5 milioane de dolari pentru filmul din 2006, care a costat 35 de milioane pentru a fi realizat și a avut profit la box office de 326 de millioane de dolari la nivel global.

Foto - Shutterstock



Recente

Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg