Adele glumeşte pe seama îmbătrânirii: „Am avut dureri de spate jumătate din viaţă‟

Recent, faimoasa solistă, compozitoare şi textieră britanică Adele şi- a susţinut primul său concert cu public după o pauză de cinci ani. Vizibil emoționată, a cerut publicului să cânte alături de ea. Pe tot parcursul recitalului, a glumit pe seama îmbătrânirii, mai ales a durerilor ei cronice de spate pe care le are de la 15 ani.

adele deschidere jpg

Adele (34 de ani) a făcut aluzie la sănătatea ei pentru prima dată atunci când mulțimea adunată la concert a primit tricouri. Când unul dintre acestea n-a ajuns în public, vedeta s-a aplecat să-l ridice şi i-a scăpat un „Ah, spatele meu!”. Mai târziu, nu s-a ferit să mărturisească: „Și eu îmi pierd vederea. A îmbătrâni este groaznic!”.

Chiar dacă abordează acest subiect cu uşurinţă, nu este prima dată când vorbește despre problemele ei de spate. De fapt, în 2021, ea a dezvăluit că a trăit jumătate din viață cu dureri cronice de spate.

A avut probleme cu două discuri vertebrale

Din cauza stresului sau a unei poziţii nepotrivite, Adele are dureri mari de spate. „Primul disc mi-a fost afectat când aveam 15 ani, din cauza unui strănut. Eram în pat și am strănutat, iar al cincilea s-a mişcat din loc. Recent, am avut probleme şi la al șaselea, L6. Și apoi, m-a afectat şi operaţia de cezariană”, a explicat ea.

De obicei, un disc alunecă atunci când țesutul dintre oasele coloanei vertebrale este împins înafară. Afecțiunea se numeşte hernie de disc sau prolaps şi este deosebit de dureroasă dacă apasă pe nervi. Se poate îmbunătăţi cu odihnă și exerciții fizice ușoare. Pe lângă dureri severe de spate, mai pot apărea amorțeală, furnicături, slăbirea musculaturii, dureri la nivelul feselor, șoldurilor sau picioarelor, dacă discul apasă pe nervul sciatic, cum i s-a întâmplat şi artistei Adele, diagnosticată cu sciatică.

Vezi și: Adele, în lacrimi când şi-a revăzut profesoara din copilărie. “Mi-aţi schimbat viaţa!”

„Mi-am zis că dacă îmi voi putea face corpul puternic, voi deveni mai puternică şi mental”

La unele persoane, se întâmplă ca durerea să se acceptueze atunci când se mișcă, strănută sau tuşesc. Medicii recomandă persoanelor care suferă de sciatică să facă exerciții în mod regulat și să-și continue activitățile normale cât mai mult posibil pentru a ajuta la vindecare. Sunt sfaturi pe care Adele le-a urmat, mai ales după divorțul de soțul ei. Mai mult, a reuşit să slăbească şi să scape de nu mai puţin de 45 de kilograme.

Într-un interviu oferit publicaţiei „Vogue”, Adele a povestit că: „N-a fost niciodată vorba despre slăbit. Mi-am zis că dacă îmi voi putea face corpul puternic și voi simţi şi vedea asta, atunci poate într-o zi îmi voi deveni mai puternică şi din punct de vedere mental”.

image

După ce a început să se concentreze pe partea inferioară a spatelui, a spus că a durerea cronică de spate, ci și sănătatea mintală. „Sunt mai agilă acum, mă pot mișca mai mult. Îmi place să mă simt puternică. Chiar îmi place. Am ridicat greutăți. Când simt că am greutatea lumii – cel puțin a lumii mele – pe umeri, mă pot descurca puțin mai bine, mai ales acum că am crescut cu 4,5 kilograme greutăţile pe care le ridic zilnic.”

Vezi și: Cum a obţinut Adele o bucată din guma mestecată de Céline Dion. A înrămat-o şi a pus-o pe perete

Exercițiile țintite pentru sciatica cauzată de o hernie de disc lombară au de obicei ca obiective principale ameliorarea durerii intense şi asigurarea reabilitării pentru vindecare.

FOTO: ShutterstockRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg