Adele glumeşte pe seama îmbătrânirii: „Am avut dureri de spate jumătate din viaţă‟

Recent, faimoasa solistă, compozitoare şi textieră britanică Adele şi- a susţinut primul său concert cu public după o pauză de cinci ani. Vizibil emoționată, a cerut publicului să cânte alături de ea. Pe tot parcursul recitalului, a glumit pe seama îmbătrânirii, mai ales a durerilor ei cronice de spate pe care le are de la 15 ani.

adele deschidere jpg

Adele (34 de ani) a făcut aluzie la sănătatea ei pentru prima dată atunci când mulțimea adunată la concert a primit tricouri. Când unul dintre acestea n-a ajuns în public, vedeta s-a aplecat să-l ridice şi i-a scăpat un „Ah, spatele meu!”. Mai târziu, nu s-a ferit să mărturisească: „Și eu îmi pierd vederea. A îmbătrâni este groaznic!”.

Chiar dacă abordează acest subiect cu uşurinţă, nu este prima dată când vorbește despre problemele ei de spate. De fapt, în 2021, ea a dezvăluit că a trăit jumătate din viață cu dureri cronice de spate.

A avut probleme cu două discuri vertebrale

Din cauza stresului sau a unei poziţii nepotrivite, Adele are dureri mari de spate. „Primul disc mi-a fost afectat când aveam 15 ani, din cauza unui strănut. Eram în pat și am strănutat, iar al cincilea s-a mişcat din loc. Recent, am avut probleme şi la al șaselea, L6. Și apoi, m-a afectat şi operaţia de cezariană”, a explicat ea.

De obicei, un disc alunecă atunci când țesutul dintre oasele coloanei vertebrale este împins înafară. Afecțiunea se numeşte hernie de disc sau prolaps şi este deosebit de dureroasă dacă apasă pe nervi. Se poate îmbunătăţi cu odihnă și exerciții fizice ușoare. Pe lângă dureri severe de spate, mai pot apărea amorțeală, furnicături, slăbirea musculaturii, dureri la nivelul feselor, șoldurilor sau picioarelor, dacă discul apasă pe nervul sciatic, cum i s-a întâmplat şi artistei Adele, diagnosticată cu sciatică.

Vezi și: Adele, în lacrimi când şi-a revăzut profesoara din copilărie. “Mi-aţi schimbat viaţa!”

„Mi-am zis că dacă îmi voi putea face corpul puternic, voi deveni mai puternică şi mental”

La unele persoane, se întâmplă ca durerea să se acceptueze atunci când se mișcă, strănută sau tuşesc. Medicii recomandă persoanelor care suferă de sciatică să facă exerciții în mod regulat și să-și continue activitățile normale cât mai mult posibil pentru a ajuta la vindecare. Sunt sfaturi pe care Adele le-a urmat, mai ales după divorțul de soțul ei. Mai mult, a reuşit să slăbească şi să scape de nu mai puţin de 45 de kilograme.

Într-un interviu oferit publicaţiei „Vogue”, Adele a povestit că: „N-a fost niciodată vorba despre slăbit. Mi-am zis că dacă îmi voi putea face corpul puternic și voi simţi şi vedea asta, atunci poate într-o zi îmi voi deveni mai puternică şi din punct de vedere mental”.

image

După ce a început să se concentreze pe partea inferioară a spatelui, a spus că a durerea cronică de spate, ci și sănătatea mintală. „Sunt mai agilă acum, mă pot mișca mai mult. Îmi place să mă simt puternică. Chiar îmi place. Am ridicat greutăți. Când simt că am greutatea lumii – cel puțin a lumii mele – pe umeri, mă pot descurca puțin mai bine, mai ales acum că am crescut cu 4,5 kilograme greutăţile pe care le ridic zilnic.”

Vezi și: Cum a obţinut Adele o bucată din guma mestecată de Céline Dion. A înrămat-o şi a pus-o pe perete

Exercițiile țintite pentru sciatica cauzată de o hernie de disc lombară au de obicei ca obiective principale ameliorarea durerii intense şi asigurarea reabilitării pentru vindecare.

FOTO: Shutterstock



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg