Agonia lui Lady Gaga. O doare tot corpul, iar acum a rămas fără tratament!

Serviciul Național de Sănătate a scos de pe piață niște medicamente folosite până acum de cei care suferă de durere cronică. Printre pacienții afectați se numără și Lady Gaga!

image

Lady Gaga suferă de fibromialgia, o afecțiune ale cărei simptome sunt durerea aproape insuportabilă în tot corpul, rigiditatea musculară și migrenele. Când apăreau semnele bolii, vedeta lua tratamentul prescris de medic, care constă în niște analgezice puternice precum Pregabalin și Tramadol, însă recent acestea au fost interzise de autoritățile în vigoare. Ce se întâmplă cu pacienții afectați de asemenea măsură?

Des Quinn, președintele „Fibromyalgia Action UK”, e de părere că decizia Serviciului Național de Sănătate este „un mare regres în tratarea fibromialgiei. Drep urmare, calitatea vieții pacienților care suferă de așa ceva va fi redusă. Tratamente care Tramadolul au fost îndelung studiate științific și există dovezi ale eficienței lor, care au fost acum ignorate de instituțiile decizionale”, a conchis acesta.

În momentul de față, nu se știe care sunt cauzele fibromialgiei, este cunoscut doar faptul că afecțiunea apare, de obicei, între 25 și 55 de ani. Pe lângă durerea aproape insuportabilă, din tot corpul, pacienții acuză, de asemenea, dificultăți în a se concentra și probleme digestive.

Unele studii susțin că durerea cronică este declanșată de o infecție, o lovitură sau o perioadă de stres emoțional intens și nu există leac pentru fibromialgie în acest moment. Exista doar o ameliorare a simptomelor, astfel încât cel afectat de asemenea tulburare să poată duce o viață relativ normală.

Lady Gaga și actorul american Morgan Freeman se află printre cei mai cunoscuți pacienți care se luptă cu durerea cronică de ani de zile. „Mă enervează atât de tare că oamenii nu cred că există fibromialgia”, ne spune cântăreața care a dezvăluit că suferă de asemenea afecțiune în urmă cu șase ani. „Lumea trebuie să fie mai empatică. Durerea cronică nu e deloc o glumă! E ca și cum te trezești în fiecare zi știind cum o să te simți toată ziua”, a conchis Lady Gaga.

image

Decizia de-a interzice analgezicele prescrise în cazul fibromialgiei a fost luată din cauza abuzurilor care au loc în întreaga lume. Mulți consumatori de Pregabalin și Tramadol devin dependenți de substanțele conținute în aceste analgezice, motiv pentru care s-a ajuns la concluzia că e mai bine să fie scoase din uz. Însă multă lume consideră că asemenea măsură este o exagerare cu efecte usturătoare pentru pacienți, fie ei faimoși sau nu.

În loc de Tramadol, Pregabalin sau sedative, noile recomandări medicale pentru cei afectați de durere cronică sunt să consume antidepresive, care au, ca efect secundar, reducerea durerii. E posibil ca antidepresivele să fie o soluție cât de cât acceptabilă, însă poți deveni dependent și de ele.

Foto - Shutterstock



Recente

Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii  Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit  jpg
Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg