Agonia lui Lady Gaga. O doare tot corpul, iar acum a rămas fără tratament!

Serviciul Național de Sănătate a scos de pe piață niște medicamente folosite până acum de cei care suferă de durere cronică. Printre pacienții afectați se numără și Lady Gaga!

image

Lady Gaga suferă de fibromialgia, o afecțiune ale cărei simptome sunt durerea aproape insuportabilă în tot corpul, rigiditatea musculară și migrenele. Când apăreau semnele bolii, vedeta lua tratamentul prescris de medic, care constă în niște analgezice puternice precum Pregabalin și Tramadol, însă recent acestea au fost interzise de autoritățile în vigoare. Ce se întâmplă cu pacienții afectați de asemenea măsură?

Des Quinn, președintele „Fibromyalgia Action UK”, e de părere că decizia Serviciului Național de Sănătate este „un mare regres în tratarea fibromialgiei. Drep urmare, calitatea vieții pacienților care suferă de așa ceva va fi redusă. Tratamente care Tramadolul au fost îndelung studiate științific și există dovezi ale eficienței lor, care au fost acum ignorate de instituțiile decizionale”, a conchis acesta.

În momentul de față, nu se știe care sunt cauzele fibromialgiei, este cunoscut doar faptul că afecțiunea apare, de obicei, între 25 și 55 de ani. Pe lângă durerea aproape insuportabilă, din tot corpul, pacienții acuză, de asemenea, dificultăți în a se concentra și probleme digestive.

Unele studii susțin că durerea cronică este declanșată de o infecție, o lovitură sau o perioadă de stres emoțional intens și nu există leac pentru fibromialgie în acest moment. Exista doar o ameliorare a simptomelor, astfel încât cel afectat de asemenea tulburare să poată duce o viață relativ normală.

Lady Gaga și actorul american Morgan Freeman se află printre cei mai cunoscuți pacienți care se luptă cu durerea cronică de ani de zile. „Mă enervează atât de tare că oamenii nu cred că există fibromialgia”, ne spune cântăreața care a dezvăluit că suferă de asemenea afecțiune în urmă cu șase ani. „Lumea trebuie să fie mai empatică. Durerea cronică nu e deloc o glumă! E ca și cum te trezești în fiecare zi știind cum o să te simți toată ziua”, a conchis Lady Gaga.

image

Decizia de-a interzice analgezicele prescrise în cazul fibromialgiei a fost luată din cauza abuzurilor care au loc în întreaga lume. Mulți consumatori de Pregabalin și Tramadol devin dependenți de substanțele conținute în aceste analgezice, motiv pentru care s-a ajuns la concluzia că e mai bine să fie scoase din uz. Însă multă lume consideră că asemenea măsură este o exagerare cu efecte usturătoare pentru pacienți, fie ei faimoși sau nu.

În loc de Tramadol, Pregabalin sau sedative, noile recomandări medicale pentru cei afectați de durere cronică sunt să consume antidepresive, care au, ca efect secundar, reducerea durerii. E posibil ca antidepresivele să fie o soluție cât de cât acceptabilă, însă poți deveni dependent și de ele.

Foto - ShutterstockRecente

Jim Carrey foto  Shutterstock, Imdb jpg
Nicolas Cage jpg
Pamela Anderson foto  Shutterstock jpg
emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg