Andra: „Mai vrem copii, dar nu suntem pregătiţi încă de al treilea“

1 85438 original jpg jpeg

Andra Măruţă este una dintre cele mai îndrăgite artiste din ţară, dar şi una dintre cele mai bune voci din industria muzicală românească. Am fost curioşi să aflăm de la ea cum reuşeşte să-şi împartă timpul între familie şi scenă şi care este secretul unei femei împlinite!

- Cum a fost anul 2018 pentru tine? Există ceva ce ai fi vrut să faci şi nu ai dus la îndeplinire?

A fost un an incredibil pentru mine, mi-au fost depăşite aşteptările. În primul rând, pe plan personal, am fost foarte bucuroasă să îmi văd copiii într-o altă etapă, mai mari, mai independenţi. David merge la şcoală, Eva, la grădiniţă. Avem conversaţii foarte interesante, sunt foarte curioşi, mă fac mereu să râd şi să mă minunez de imaginaţia lor. Eu şi Cătălin suntem foarte norocoşi.

Pe plan profesional, am reuşit mai multe proiecte mari, ambiţioase. Am pus în scenă două concerte la Sala Palatului, „Aievea“ şi „Tradiţional“. M-am bucurat să văd cât de interesat a fost publicul, biletele s-au epuizat repede. Apoi am avut turneu cu „Aievea“. Am filmat mai multe videoclipuri, două fiind colaborări cu artişti internaţionali, şi am intrat în juriul emisiunii „Vocea României“.

Când trag linie, ce pot să spun? Nu ştiu cum am avut timp să le fac pe toate, dar ştiu că mi-au adus toate multă mulţumire.

-După colaborarea în paşi de dans latino cu artistul spaniol Enrique Iglesias, ce surprize le pregăteşti fanilor tăi în perioada următoare?

Sunt foarte mândră de versiunea în limba română a piesei „Nos Fuimos Lejos“. Ritmurile latino sunt foarte aproape de sufletul meu, iar echipa cu care am lucrat a dat dovadă de mult profesionalism. Îmi doresc să mai am colaborări sau chiar duete, cum a fost cel cu David Bisbal, dar următorul single va fi semnat numai Andra. Nu vă spun decât că tocmai am filmat un videoclip şi că de-abia aştept să fie gata!

„Cel mai mult contează să simţi că eşti iubit, înţeles şi apreciat“.

-Cum arată o zi obişnuită din viaţa familiei Măruţă? Cine pregăteşte micul dejun?

Dimineţile sunt destul de agitate. Cătălin îi duce pe David şi pe Eva la şcoală şi grădiniţă, dar până sunt gata durează ceva. Având doi copii, ca să fie gata ne mobilizăm toţi. Un mic dejun uşor pregătesc eu, de obicei, dar şi Cătălin sau bona Evei – cum se nimereşte. De obicei, eu o pregătesc pe Eva, ea fiind mai mică, vrea mai mult la mami, iar Cătălin pe David – ei au glumele lor, ca băieţii.

-După 10 ani de căsnicie, cum reuşiţi, tu şi Cătălin, să păstraţi vie flacăra pasiunii dintre voi?

Pur şi simplu, suntem încă îndrăgostiţi. Nu cred că facem ceva special, cu siguranţă nu reuşim să petrecem mult timp doar noi. Cinele romantice în doi sunt amintiri îndepărtate! Viaţa cu doi copii arată cu totul altfel. Însă reuşim să avem deseori clipe doar ale noastre, uneori după ce adorm copiii, alteori când mergem la cumpărături, şi valorează pentru noi la fel de mult ca un weekend într-o destinaţie exotică. Cred că nu ai neapărat nevoie de masaj de cuplu şi de lumânări parfumate dacă eşti lângă omul potrivit. Sigur, nu strică un ritual la spa, o vacanţă în doi, dar cel mai mult contează să simţi că eşti iubit, înţeles şi apreciat.

-Cum vă creşteţi copiii? Cât timp reuşiţi să petreceţi alături de ei? Vă mai doriţi alţii?

Suntem o familie în care copiii sunt prezenţi mai mereu. Nu îi trimitem cu săptămânile nici la bunici, nici în alte părţi, stăm cu ei, dormim cu ei, îi ducem noi la şcoală, noi îi luăm. Uneori sunt cu noi şi când avem treabă. Fiecare familie este diferită, la noi funcţionează asta, să fim împreună. Când i-am făcut, nu ne-am propus să ne împărţim timpul între noi şi ei. Ne place asta, suntem fericiţi. Da, cred că mai vrem copii, am vorbit despre asta, dar nu suntem pregătiţi încă de al treilea. Mai aşteptăm.

image

-Cum te încarci cu energie atunci când ai o perioadă aglomerată?

Aud râsetele copiilor, mă uit la ei cum dansează, cum se joacă şi deja uit de orice problemă. Asta dacă nu cumva am nevoie de somn şi atunci nu funcţionează decât un lucru: să dorm. Apoi sunt ca nouă!

-Arăţi extraordinar! Cum reuşeşti să te menţii în formă? Care este secretul?

Nu fac ceva special, deşi mi-aş dori, dacă aş avea timp, să fac mai mult sport. Totuşi dansez mult, la concerte şi la repetiţii. Ajung la sală din când în când şi încerc să nu mănânc chiar toate prăjiturile pe care le văd. Sunt o gurmandă şi mare amatoare de dulciuri, dar mă abţin ca să îmi păstrez măsura la haine.

-Dacă ai putea întoarce „roata“ să-ţi mai vezi o dată soarta, ce ai vrea să schimbi în viaţa ta?

Absolut nimic. Serios! Nu zic că am o viaţă perfectă sau că nu am nicio problemă, dar totul pare că se leagă într-un fel, toate au un sens şi nu aş face nimic să stric echilibrul în care ne aflăm. Ne bucurăm de lucrurile frumoase din vieţile noastre.

-Cum ţi se pare noua generaţie de cântăreţi din România?

Cred că e valabil pentru orice industrie: întotdeauna noile generaţii vor să demonstreze ceva, să arate că pot face lucrurile diferit, să convingă că sunt altfel. Şi în muzică, cei care sunt la început de drum vor să reinventeze industria, se îmbracă altfel, se manifestă altfel, sunt mai teribilişti. Unii chiar reuşesc să aducă un suflu diferit. Eu zic că prin entuziasmul noului val avem cu toţii de câştigat. Dacă în industria IT vin unii care spun: „Ce ar fi dacă... ecranul telefonului ar fi flexibil? “, în muzică poate sunt unii care combină altfel instrumentele, surprind cumva. Acum ne amuzăm când ne uităm la perioada disco şi la artiştii la modă din anii `80. De mulţi dintre ei nu am mai auzit de atunci. Trendurile vin şi pleacă, de la un an la altul sau la fiecare zece ani. Totuşi, ce nu s-a schimbat şi nu se va schimba niciodată este faptul că oamenii apreciază calitatea. Să fii nu-ştiu-cum, să şochezi şi atât, nu poate funcţiona pe termen lung.

-Este adevărat că iubirea schimbă tot?

Sigur. Eu sunt dovada vie!

Foto: Pro TV; Victor DoldorRecente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg