Cancerul, o boală rară în familia regală britanică. Un singur monarh a murit înainte de 60 de ani!

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer și a început ieri tratamentul pentru boala depistată în stadiu incipient. Medicii și actualul monarh britanic sunt încrezători în șansele sale de supraviețuire.

image

Mama Regelui Charles al III-a, Regina Elisabeta a II-a, a trăit până la 96 de ani și tatăl lui, Prințul Philip, a murit cu două luni înainte de-a ajunge la 100 de ani. Prin urmare, suveranul britanic moștenește niște gene longevive și sănătoase în mare parte.

Întregul mapamond a fost șocat când a aflat, ieri, că regele britanic de 75 de ani a primit un diagnostic crunt. Cunoscut pentru stilul de viață sănătos pe care-l are, Charles se află acum în tratament intensiv pentru a învinge forma de cancer pe care o are. Palatul Buckingham, care ne-a adus tuturor vestea șocantă, n-a precizat ce fel de cancer este, însă a ținut să ne informeze cu privire la diagnosticul regelui imediat ce l-a primit.

Cauza morții părinților regelui a fost bătrânețea, conform certificatelor lor de deces. În cazul ambilor părinți, s-a constatat un declin al stării sănătății generale a pacienților regali și nu o boală anume sau un blocaj în organismul lor. S-a zvonit că Regina Elisabeta ar fi avut cancer în ultima parte a vieții ei, însă nimeni n-a confirmat niciodată acest lucru și, mai mult de-atât, actele oficiale vorbesc despre cauze naturale ale decesului.

Cancerul a fost rar întâlnit printre monarhii care l-au precedat pe Charles, unul singur murind înainte de 60 de ani. Bunicul lui Charles, George al VI-lea, era un fumător înrăit pe vremea când tutunul nu se comercializa cu atenționări medicale. A murit brusc în somn, la 56 de ani, fix cu 72 de ani în urmă, pe 6 februarie 1952. A făcut tromboză coronariană sau un cheag de sânge în arterele inimii. Cu cinci luni înainte de-a muri, i se extirpase plămânul stâng din cauza unor „anormalități structurale”, după cum spuneau oficialii. Mai târziu, s-a dovedit a fi cancer.   

image

Edward al VIII-lea, a cărui abdicare pentru a se mărita cu Wallis Simpson a dus la urcarea pe tron a fratelui său în 1936, s-a stins din viață la 77 de ani din cauza cancerului la gât, la Paris, în 1972. Tatăl lor, George al V-lea, a murit la 70 de ani, în 1936. Suferea de bronșită cronică intensificată de fumatul excesiv.

Cam acestea sunt cazurile de cancer în familia regală britanică. Regele Charles al III-lea se numără printre puținii monarhi suferinți de acestă boală. Însă, ajutat de moștenirea genetică și de faptul că duce o viață sănătoasă în general, suveranul are toate șansele să se recupereze destul de repede și de bine. În plus, cancerul lui a fost prins din timp, lucru esențial în lupta cu asemenea boală.

Multă sănătate Majestății Sale!

Foto - ShutterstockRecente

Martha Stewart foto  Shutterstock jpg
Blake Lively, Ryan Reynolds jpg
Japonia jpg
Kourtney Kardashian jpg
Harry Styles foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift cântăreața foto  Shutterstock jpg
Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg
Regele Charles jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Beyoncé jpg
Adele 1 jpg
Melania Trump jpg
DDR03557 png
eveniment seara (1) jpg